Nuggets

Nuggets

30 min
Arbejdstid: 15 min
Har du prøvet hjemmelavede nuggets? Færdiglavede chicken nuggets er ofte fremstillet af blendet kyllingekød tilsat diverse ingredienser - men med denne opskrift kan du nemt lave lækre nuggets af kyllingefilet. Nuggets er en lækker og sprød haps, som du kan krydre, som du har lyst til - og dyppe i lige den dressing du synes, hører til. Her giver vi dig et forslag om en helt enkelt creme med garam masala. Nyd sprøde nuggets med krydret garam masalacreme når du skal hygge dig.
https://www.arla.dk/opskrifter/nuggets/

Sådan gør du

Garam masalacreme
  • Rør yoghurt, salt og garam masala godt sammen og stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Smag til.
Nuggets
  • Bland mel og salt i en flad tallerken.
  • Pisk æggene sammen i en dyb tallerken og kom raspen i en 3. tallerken.
  • Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner og skru ned til jævn varme.
  • Vend kyllingestykkerne først i melblandingen, så i æg og til sidst i rasp.
  • Steg kyllingestykkerne i ca. 2 min. på hver side og server dem til masalacreme.

Du kan spice dine nuggets op ved at tilsætte chiliflager til raspen. Og har du lyst til en anden smag på cremen, er det også dejligt og nemt at udskifte garam masala med fx revet citronskal og/eller krydderurter.

Energiindhold for hele retten:

9819 kJ / 2347 kcal

Næringsindhold pr. 100g

933 kJ / 223 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 24,3 % 13,4 g
Kulhydrat: 20,5 % 11,3 g
Fedt: 55,2 % 13,9 g

Ingredienser

Garam masalacreme
1½ dl Græsk yoghurt
½ tsk Groft salt
½ spsk Garam masala
Nuggets
75 g Hvedemel (ca. 1½ dl)
1 tsk Groft salt
2 Æg
85 g Rasp, fx panko (ca. 3 dl)
20 g Smør
500 g Kyllingefilet i mindre stykker (ca. 2x2 cm)