Nuggets

Nuggets

30 min
Har du prøvet hjemmelavede nuggets? Færdiglavede chicken nuggets er ofte fremstillet af blendet kyllingekød tilsat diverse ingredienser - men med denne opskrift kan du nemt lave lækre nuggets af kyllingefilet. Nuggets er en lækker og sprød haps, som du kan krydre, som du har lyst til - og dyppe i lige den dressing du synes, hører til. Her giver vi dig et forslag om en helt enkelt creme med garam masala. Nyd sprøde nuggets med krydret garam masalacreme når du skal hygge dig.

Sådan gør du

Garam masalacreme
  • Rør yoghurt, salt og garam masala godt sammen og stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Smag til.
Nuggets
  • Bland mel og salt i en flad tallerken.
  • Pisk æggene sammen i en dyb tallerken og kom raspen i en 3. tallerken.
  • Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner og skru ned til jævn varme.
  • Vend kyllingestykkerne først i melblandingen, så i æg og til sidst i rasp.
  • Steg kyllingestykkerne i ca. 2 min. på hver side og server dem til masalacreme.
Tips

Du kan spice dine nuggets op ved at tilsætte chiliflager til raspen. Og har du lyst til en anden smag på cremen, er det også dejligt og nemt at udskifte garam masala med fx revet citronskal og/eller krydderurter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9066 kJ / 2167 kcal

Næringsindhold pr. 100g

862 kJ / 206 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 25,2 % 12,8 g
Kulhydrat: 21,2 % 10,7 g
Fedt: 53,6 % 12,5 g
Mere inspiration

Kyllingenuggets kan sagtens spises som en helt måltid - her med lækker salat til.

Ingredienser

Garam masalacreme
Græsk yoghurt
1½ dl
Groft salt
½ tsk
Garam masala
½ spsk
Nuggets
Hvedemel (ca. 1½ dl)
75 g
Groft salt
1 tsk
Æg
2
Rasp, fx panko (ca. 3 dl)
85 g
Smør
200 g
Kyllingefilet i mindre stykker (ca. 2x2 cm)
500 g