Thai salat

35 min
Thai salat

Thai salat er en farverig og fyldig, men alligevel let salat. Her har du en opskrift på thai salat med grillet oksekød, men du kan også lave den med kyllingefilet eller vegetarisk, hvor du bruger edamamebønner i stedet for kød. Thai salat bliver serveret med yam dressing, som er en varm og intens dressing af bl.a. chili, hvidløg, limesaft og fiskesauce.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Flanksteak

1 Flanksteak (ca. 400 g)
1 tsk Olie
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Yam dressing

2 Skyllede røde chilipebre
4 Store pillede fed hvidløg
4 spsk Fiskesauce
4 spsk Friskpresset limesaft
4 spsk Flydende honning

Thai salat

250 g Tørrede ægnudler
2 spsk Sesamolie, evt. ristet
2 Agurker (ca. 600 g)
250 g Cherrytomater i halve
2 Bananskalotteløg i meget tynde strimler (ca. 75 g)
2 dl Frisk koriander
2 dl Mynteblade
1 dl Peanuts

Sådan gør du

Flanksteak

  • Lad en grillpande blive godt varm.
  • Pensl flanksteaken med olie og grill den ca. 1 min. på hver side.
  • Skru ned til jævn varme og grill kødet ca. 5 min. på hver side.
  • Drys med salt og peber. Lad kødet hvile tildækket og skær det i meget tynde skiver lige inden serveringen.

Yam dressing

  • Skær stilken af chilien - lad evt. kernerne blive, hvis du vil have dressingen hot.
  • Skær chilien i mindre stykker og kom dem i en hurtighakker sammen med hvidløg, fiskesauce, limesaft og honning. Kør dressingen til den er findelt.
  • Kom yam dressingen i en lille kande eller skål. Yam dressingen har en varm og intens smag.

Thai salat

  • Kog, lige inden serveringen, nudlerne efter anvisningen på pakken. Lad nudlerne dryppe af i en sigte og vend dem med sesamolie.
  • Flæk agurkerne og fjern kernerne, fx med en teske. Skær agurkerne i skrå skiver.
  • Fordel nudlerne i 4 dybe tallerkener og anret agurker, tomater og løg henover. Riv urterne i mindre stykker og kom dem på salaten (gem lidt til pynt).
  • Fordel kødskiverne, drys med peanuts og pynt med resten af urterne. Server yam dressing til, så man selv kan komme lidt på efterhånden.

Du kan undelade nudlerne og servere thai salaten som en let for- eller frokostret. Server evt. et stykke ristet brød til.

Du kan lave en grøn version af thai salaten ved at skifte kødet ud med edamamebønner og tynde strimler af gulerod. Eller du kan lave salaten med grillet kyllingefilet. Skal det være ekstraordinært, kan du skifte flanksteaken ud med oksemørbrad. Hvis I er til næsten råt kød, kan du grille mørbraden et par minutter på hver side, så kødet får stegeskorpe, men er råt indeni - det kaldes seared.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10791 kJ / 2579 kcal

Næringsindhold pr. 100g

456 kJ / 109 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 23,1 % 6,2 g
Kulhydrat: 45,5 % 12,2 g
Fedt: 31,4 % 3,9 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/thai-salat/