Du kan undelade nudlerne og servere thai salaten som en let for- eller frokostret. Server evt. et stykke ristet brød til.
Du kan lave en grøn version af thai salaten ved at skifte kødet ud med edamamebønner og tynde strimler af gulerod. Eller du kan lave salaten med grillet kyllingefilet. Skal det være ekstraordinært, kan du skifte flanksteaken ud med oksemørbrad. Hvis I er til næsten råt kød, kan du grille mørbraden et par minutter på hver side, så kødet får stegeskorpe, men er råt indeni - det kaldes seared.
10791 kJ / 2579 kcal
456 kJ / 109 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 23,1 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 45,5 % | 12,2 g |
Fedt: | 31,4 % | 3,9 g |
Er du til mere thailandsk mad, kan du måske lide pad thai.
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
1
Flanksteak (ca. 400 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Olie
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
2
Skyllede røde chilipebre
|
|
---|---|
4
Store pillede fed hvidløg
|
|
4 spsk
Fiskesauce
|
|
4 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
4 spsk
Flydende honning
|
250 g
Tørrede ægnudler
|
|
---|---|
2 spsk
Sesamolie, evt. ristet
|
2
Agurker (ca. 600 g)
|
|
---|---|
250 g
Cherrytomater i halve
|
|
2
Bananskalotteløg i meget tynde strimler (ca. 75 g)
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
|
2 dl
Mynteblade
|
|
1 dl
Peanuts
|