Du kan undelade nudlerne og servere thai salaten som en let for- eller frokostret. Server evt. et stykke ristet brød til.
Du kan lave en grøn version af thai salaten ved at skifte kødet ud med edamamebønner og tynde strimler af gulerod. Eller du kan lave salaten med grillet kyllingefilet. Skal det være ekstraordinært, kan du skifte flanksteaken ud med oksemørbrad. Hvis I er til næsten råt kød, kan du grille mørbraden et par minutter på hver side, så kødet får stegeskorpe, men er råt indeni - det kaldes seared.
11276 kJ / 2695 kcal
477 kJ / 114 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 24 % | 6,7 g |
Kulhydrat: | 43,5 % | 12,2 g |
Fedt: | 32,5 % | 4,2 g |
Er du til mere thailandsk mad, kan du måske lide pad thai.
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
Flanksteak (ca. 400 g)
|
1 |
---|---|
Olie
|
1 tsk |
Groft salt
|
¾ tsk |
Friskkværnet peber
|
Skyllede røde chilipebre
|
2 |
---|---|
Store pillede fed hvidløg
|
4 |
Thai fiskesauce
|
4 spsk |
Friskpresset limesaft
|
4 spsk |
Flydende honning
|
4 spsk |
Ægnudler
|
250 g |
---|---|
Sesamolie, evt. ristet
|
2 spsk |
Agurker (ca. 600 g)
|
2 |
---|---|
Cherrytomater i halve
|
250 g |
Bananskalotteløg i meget tynde strimler (ca. 75 g)
|
2 |
Frisk koriander
|
2 dl |
Friske mynteblade
|
2 dl |
Peanuts
|
1 dl |