Thai salat

Thai salat

35 min Hovedret
Thai salat er en farverig og fyldig, men alligevel let salat. Her har du en opskrift på thai salat med grillet oksekød, men du kan også lave den med kyllingefilet eller vegetarisk, hvor du bruger edamamebønner i stedet for kød. Thai salat bliver serveret med yam dressing, som er en varm og intens dressing af bl.a. chili, hvidløg, limesaft og fiskesauce.
Mere inspiration

Er du til mere thailandsk mad, kan du måske lide pad thai.

Pad thai
20 min
Pad thai
(17)
Velbekomme!
Serveringsforslag

Du kan undelade nudlerne og servere thai salaten som en let for- eller frokostret. Server evt. et stykke ristet brød til.

Variation

Du kan lave en grøn version af thai salaten ved at skifte kødet ud med edamamebønner og tynde strimler af gulerod. Eller du kan lave salaten med grillet kyllingefilet. Skal det være ekstraordinært, kan du skifte flanksteaken ud med oksemørbrad. Hvis I er til næsten råt kød, kan du grille mørbraden et par minutter på hver side, så kødet får stegeskorpe, men er råt indeni - det kaldes seared.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10721 kJ / 2562 kcal

Næringsindhold pr. 100g

454 kJ / 109 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 23,5 % 6,3 g
Kulhydrat: 44,5 % 11,9 g
Fedt: 32 % 3,9 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.