Grov kartoffelmos med flanksteak og stegte grøntsager
  • Arla
  • Opskrifter
  • Grov kartoffelmos med flanksteak og stegte grøntsager

Grov kartoffelmos med flanksteak og stegte grøntsager

30 min
Uhm!....Kartoffelmos, det er godt. Her er den i en spændende version med kvark - frisk og fuld af smag. De stegte grøntsager med æble fuldender smagsbilledet.

Sådan gør du

Grov kartoffelmos
  • Kog vand og kartofler i en stor, tykbundet gryde ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Gem mindst 1½ dl kogevand, hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne groft, fx med en grydeske. Vend de 1½ dl kogevand i kartoflerne sammen med smør, chilisauce, kvark og salt. Varm kartoffelmosen igennem og smag til. Tilsæt evt. mere kogevand, hvis du synes mosen er for fast.
Flanksteak
  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Pensl flanksteaken med olie og grill den ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og grill kødet i ca. 12 min. - vend af og til. Drys med salt og peber. Skær kødet i tynde skiver lige inden serveringen.
Stegte grøntsager
  • Lad imens smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits bønner, peberfrugter og chili i ca. 2 min. Tilsæt æbler, græskarkerner og salt og svits i yderligere ca. 2 min. Vend persille i og smag til. Server grøntsagerne sammen med kartoffelmos og flanksteak.
Energiindhold for hele retten:

9580 kJ / 2290 kcal

Næringsindhold pr. 100g

267 kJ / 64 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 26,7 % 4,2 g
Kulhydrat: 45,1 % 7,1 g
Fedt: 28,2 % 2 g
Mere inspiration

Sådan steger du en perfekt flanksteak.

Flanksteak
25 min
Flanksteak
(2)
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Ingredienser

Grov kartoffelmos
1 liter Vand
1 kg Skrællede kartofler (ca. kg)
25 g Smør
4 spsk Sød chilisauce
250 g Kvark
2 tsk Groft salt
Flanksteak
1 Flanksteak (ca. 400 g)
1 tsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Stegte grøntsager
15 g Smør
250 g Rensede grønne bønner
2 Røde peberfrugter i lange strimler (ca. 250 g)
1 spsk Finthakket rød chilipeber (ca. spsk)
2 Æbler i tynde både, fx gråsten (ca. 250 g)
2 spsk Græskarkerner
¾ tsk Groft salt
1 dl Grofthakket bredbladet persille (ca. dl)