Grov kartoffelmos med flanksteak og stegte grøntsager
30 min
•
Uhm!....Kartoffelmos, det er godt. Her er den i en spændende version med kvark - frisk og fuld af smag. De stegte grøntsager med æble fuldender smagsbilledet.
Ingredienser
Grov kartoffelmos
1 liter
Vand
|
|
---|---|
1 kg
Skrællede kartofler (ca. kg)
|
|
25 g
Smør
|
|
4 spsk
Sød chilisauce
|
|
250 g
Kvark eller fraiche
|
|
2 tsk
Groft salt
|
Flanksteak
1
Flanksteak (ca. 400 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Rapsolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Stegte grøntsager
15 g
Smør
|
|
---|---|
250 g
Rensede grønne bønner
|
|
2
Røde peberfrugter i lange strimler (ca. 250 g)
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber (ca. spsk)
|
|
2
Æbler i tynde både, fx gråsten (ca. 250 g)
|
|
2 spsk
Græskarkerner
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Grofthakket bredbladet persille (ca. dl)
|
Sådan gør du
Grov kartoffelmos
Flanksteak
Stegte grøntsager
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9580 kJ / 2290 kcal
Næringsindhold pr. 100g
267 kJ / 64 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 26,7 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 45,1 % | 7,1 g |
Fedt: | 28,2 % | 2 g |
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf
Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.