Grov kartoffelmos med flanksteak og stegte grøntsager
30 min
Nøglehulsmærket opskrift

Grov kartoffelmos med flanksteak og stegte grøntsager

Uhm!....Kartoffelmos, det er godt. Her er den i en spændende version med skyr - frisk og fuld af smag. De stegte grøntsager med æble fuldender smagsbilledet.
Nøglehulsmærket opskrift
30 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (33 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grov kartoffelmos med flanksteak og stegte grøntsager

Nøglehulsmærket opskrift

Uhm!....Kartoffelmos, det er godt. Her er den i en spændende version med skyr - frisk og fuld af smag. De stegte grøntsager med æble fuldender smagsbilledet.

Antal portioner

Grov kartoffelmos

Flanksteak

  • 1 flanksteak (ca. 400 g)
  • 1 tsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Stegte grøntsager

  • 15 g smør
  • 250 g rensede grønne bønner
  • 2 røde peberfrugter i lange strimler (ca. 250 g)
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 2 æbler i tynde både, fx gråsten (ca. 250 g)
  • 2 spsk græskarkerner
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Grov kartoffelmos

Kog vand og kartofler i en stor, tykbundet gryde ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Gem mindst 1½ dl kogevand, hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne groft, fx med en grydeske. Vend de 1½ dl kogevand i kartoflerne sammen med smør, chilisauce, skyr og salt. Varm kartoffelmosen igennem og smag til. Tilsæt evt. mere kogevand, hvis du synes mosen er for fast.

Flanksteak

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Pensl flanksteaken med olie og grill den ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og grill kødet i ca. 12 min. - vend af og til. Drys med salt og peber. Skær kødet i tynde skiver lige inden serveringen.

Stegte grøntsager

Lad imens smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits bønner, peberfrugter og chili i ca. 2 min. Tilsæt æbler, græskarkerner og salt og svits i yderligere ca. 2 min. Vend persille i og smag til. Server grøntsagerne sammen med kartoffelmos og flanksteak.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %
Print