Lette flødekartofler

Lette flødekartofler

60+ min
Flødekartofler smager fantastisk og er en rigtig klassiker - her i en lettere og mere fedtfattig udgave.

Sådan gør du

  • Læg kartoflerne taglagt i et ovnfast fad (ca. 20 x 25 cm).
  • Hæld vandet ved og drys med salt og peber.
  • Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. 45 min.
  • Hæld fløden over kartoflerne og bag dem færdige de sidste 15 min. Lad kartoflerne hvile tildækket i ca. 10 min.
Bagetid
  • Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Her er opskriften på klassiske flødekartofler.

Flødekartofler
60+ min
Flødekartofler
(437)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4322 kJ / 1033 kcal

Næringsindhold pr. 100g

319 kJ / 76 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 10,1 % 1,9 g
Kulhydrat: 71,9 % 13,5 g
Fedt: 18 % 1,5 g

Ingredienser

Skrællede melede kartofler i tynde skiver
1 kg
Vand
1 dl
Groft salt
1¼ tsk
Friskkværnet peber
¼ liter