Lette flødekartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(51 vurderinger)

60+ min

Flødekartofler smager fantastisk og er en rigtig klassiker - her i en lettere og mere fedtfattig udgave.

Ingredienser

Antal portioner

Kan serveres til

  • 400 g stegt kød, fx flanksteak
  • 4 dampede majskolber

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg kartoflerne taglagt i et ovnfast fad (ca. 20 x 25 cm). Hæld vandet ved og drys med salt og peber. Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. 45 min. Hæld fløden over kartoflerne og bag dem færdige de sidste 15 min. Lad kartoflerne hvile tildækket i ca. 10 min.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,9 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Zinfandel Californien, USA

Serveret med det foreslåede kød og majs, vil en rødvin på zinfandel-druen være dejlig Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til oksekød