Smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler er en lækker, super nem og klassisk tilberedningsmetode, der forvandler almindelige kogte kartofler til en skøn og velsmagende ret. Her er opskriften på, hvorpå du forvandler gårsdagens kartofler til en ny og lækker ret. Med lidt ekstra ingredienser får kartoffelresterne nyt liv, og bliver ikke til at kende. Smørstegte kartofler er retten, hvor alle kan være med, Skønt tilbehør til det meste, og også lækkert som selvstændig ret.
Ingredienser
25 g
Smør
|
|
---|---|
600 g
Kogte små kartofler
|
|
2
Rødløg i tynde både
|
|
1 dl
Hakket persille
|
|
50 g
Salatost i tern
|
pynt
Evt. frisk timian
|
---|
Sådan gør du
Du kan tilberede smørstegte kartofler uden løg, salatost og krydderurter. Eller variere med de grøntsager, krydderier og ost du foretrækker eller lige har ved hånden.
Prøv at starte med rå kartofler - hele eller i tern alt efter størrelse. Så er der tale om råstegte kartofler, som får en lidt anden smag og skorpe. Beregn noget længere tid inden kartoflerne er færdigstegte.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3588 kJ / 858 kcal
Næringsindhold pr. 100g
417 kJ / 100 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 10,5 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 55 % | 13,5 g |
Fedt: | 34,5 % | 3,9 g |