Smørstegte kartofler

15 min
Smørstegte kartofler

Smørstegte kartofler er en lækker, super nem og klassisk tilberedningsmetode, der forvandler almindelige kogte kartofler til en skøn og velsmagende ret. Her er opskriften på, hvorpå du forvandler gårsdagens kartofler til en ny og lækker ret. Med lidt ekstra ingredienser får kartoffelresterne nyt liv, og bliver ikke til at kende. Smørstegte kartofler er retten, hvor alle kan være med, Skønt tilbehør til det meste, og også lækkert som selvstændig ret.

Ingredienser

25 g Smør
600 g Kogte små kartofler
2 Rødløg i tynde både
1 dl Hakket persille
50 g Salatost i tern

pynt

Evt. frisk timian

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte på en pande, og steg kartoflerne ved jævn til kraftig varme i ca. 10 min. - rør af og til.
  • Tilsæt rødløg og steg yderligere 1 min.
  • Vend det sammen med persille og og salatost. Pynt evt. med timian og server.

Du kan tilberede smørstegte kartofler uden løg, salatost og krydderurter. Eller variere med de grøntsager, krydderier og ost du foretrækker eller lige har ved hånden.

Prøv at starte med rå kartofler - hele eller i tern alt efter størrelse. Så er der tale om råstegte kartofler, som får en lidt anden smag og skorpe. Beregn noget længere tid inden kartoflerne er færdigstegte.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3588 kJ / 858 kcal

Næringsindhold pr. 100g

417 kJ / 100 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 10,5 % 2,6 g
Kulhydrat: 55 % 13,5 g
Fedt: 34,5 % 3,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/smorstegte-kartofler/