Pasta med asparges, tomater og rucola

Pasta med asparges, tomater og rucola

30 min
Pasta er altid godt....og så med en lækker cremet sauce, masser af kulørte grøntsager og en grillet flanksteak....Mums! Her en opskrift på dejlig pastasalat med okskød, hvori pasta med asparges, tomater og sprød ruccolasalat indgår på smukkeste vis. Pasta med asparges og tomater er en let forårs- og sommerret, som de fleste kan spise med af. Den grillede flanksteak serveres ved siden af og kan suppleres med andre grillede lækkerier.

Sådan gør du

Grillet flanksteak
  • Lad en grillpande blive godt varm.
  • Pensl flanksteaken med olie og grill den ca. 1 min. på hver side.
  • Skru ned til jævn varme og grill kødet ca. 6 min. på hver side. Drys med salt og peber.
  • Skær kødet i meget tynde skiver lige inden serveringen.
Pasta med asparges, tomater og rucola
  • Lad olien blive varm i en sauterpande.
  • Steg forårsløgene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min.
  • Tilsæt asparges, hvidløg, salt og peber og steg ved jævn varme i yderligere ca. 2 min.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog pastaen i ca. 2 min.
  • Tag 2 dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag.
  • Kom de 2 dl kogevand, madlavningsfløde og den afdryppede pasta tilbage i gryden og kog ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min.
  • Vend de stegte grøntsager, tomater og rucola i pastaen og kom den i en stor, varm skål. Server straks sammen med flanksteak i tynde skiver.

Rucola giver en let bitter smag, når den bliver varm. Er I ikke til det bitre, kan du i stedet bruge babyspinatblade.

Energiindhold for hele retten:

10604 kJ / 2534 kcal

Næringsindhold pr. 100g

415 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 29 % 7,1 g
Kulhydrat: 44,2 % 10,8 g
Fedt: 26,8 % 3 g
Mere inspiration

Sådan steger du en perfekt flanksteak.

Flanksteak
25 min
Flanksteak
(2)
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Grillet flanksteak
1 Flanksteak (ca. 500 g)
1 tsk Olivenolie
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Olivenolie
1 bundt Forårsløg i skrå ringe (ca. 100 g)
250 g Grønne asparges i korte stykker
1 Stort fed hvidløg i tynde skiver
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
500 g Frisk fuldkornspasta, fx fettuccine
2½ dl Madlavningsfløde
250 g Cherrytomater i halve
100 g Renset rucolasalat