Lyssej med tagliatelle, squash og asparges

Lyssej med tagliatelle, squash og asparges

30 min
Kvark smagt til med fx sennep, er god som dip til mange af hverdagens klassikere. Prøv fx denne sunde og lette pastaret med fisk.

Sådan gør du

Pastasalat
  • Skræl squashen i lange tynde strimler med en kartoffelskræller. Hvis det inderste af squashen er svær at skrælle kan du skære den i små tern.
  • Bring vand og salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen uden låg i ca. 3 min. - tilsæt asparges, gulerødder og ærter det sidste minut af kogetiden. Lad pastaen dryppe af i en sigte. Hæld pasta og grøntsager i en skål og vend det godt sammen med squash, dild, salt og peber. Smag til.
  • Fjern imens eventuelle hinder og ben fra fisken. Læg den på en bageplade med alufolie. Fordel smørret på fileten og drys med salt og peber. Grill fisken øverst i ovnen.
Kvark-dip
  • Rør skyr, sennep og salt sammen og smag skyr-dippen til. Server den varme grøntsagspasta sammen med grillet fisk og skyr-dip.
Grill
  • Ca. 8 min.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6346 kJ / 1517 kcal

Næringsindhold pr. 100g

271 kJ / 65 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 45,1 % 7,2 g
Kulhydrat: 37,9 % 6 g
Fedt: 17 % 1,2 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Pastasalat
Grøn squash (ca. 200 g)
1
Vand
2½ liter
Groft salt
2½ tsk
Frisk pasta, fx tagliatelle
400 g
Grønne asparges i mundrette stykker
200 g
Gulerødder i små stykker (ca. 200 g)
3
Friskbælgede eller frosne ærter
200 g
Plukkede friske dildkviste
½ dl
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Lyssejfilet uden skind
500 g
Smør - smeltet
20 g
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Kvark-dip
250 g
Dijon-honningsennep
1 spsk
Groft salt
¼ tsk