Spaghetti med bacon og asparges

Spaghetti med bacon og asparges

35 min
Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.

Sådan gør du

  • Læg baconternene i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien ca. 8 min. Tilsæt ærter og asparges og kog i yderligere ca. 2 min. til spaghettien er mør uden at være blød. Lad spaghetti og grøntsager dryppe af i et dørslag og kom det tilbage i gryden.
  • Pisk æg, ost og salt sammen og vend spinat, de stegte bacontern og æggeblanding godt rundt i den varme spaghetti. Kom retten i en stor varm skål, drys med peber og server med det samme.
Tip
  • I stedet for ærter, kan du bruge edamamebønner (sojabønner).
Energiindhold for hele retten:

10833 kJ / 2589 kcal

Næringsindhold pr. 100g

269 kJ / 64 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 22,2 % 3,5 g
Kulhydrat: 45,6 % 7,2 g
Fedt: 32,2 % 2,3 g
Mere inspiration

Når der er friske grønne asparges der frister, skulle du måske prøve denne pastaret?

Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

250 g Lufttørret bacon - skåret i tern
2¼ liter Vand
2¼ tsk Groft salt
300 g Tørret fuldkornsspaghetti
250 g Frosne ærter
250 g Grønne asparges i mundrette bidder
3 Æg
100 g Revet mozzarellaost
½ tsk Groft salt
100 g Rensede babyspinatblade
Groftkværnet peber