Spaghetti med bacon og asparges

Spaghetti med bacon og asparges

35 min
Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.

Sådan gør du

  • Læg baconternene i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien ca. 8 min. Tilsæt ærter og asparges og kog i yderligere ca. 2 min. til spaghettien er mør uden at være blød. Lad spaghetti og grøntsager dryppe af i et dørslag og kom det tilbage i gryden.
  • Pisk æg, ost og salt sammen og vend spinat, de stegte bacontern og æggeblanding godt rundt i den varme spaghetti. Kom retten i en stor varm skål, drys med peber og server med det samme.
Tip
  • I stedet for ærter, kan du bruge edamamebønner (sojabønner).
Mere inspiration

Når der er friske grønne asparges der frister, skulle du måske prøve denne pastaret?

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10870 kJ / 2598 kcal

Næringsindhold pr. 100g

270 kJ / 65 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 22,3 % 3,6 g
Kulhydrat: 45,3 % 7,2 g
Fedt: 32,4 % 2,4 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Lufttørret bacon - skåret i tern
250 g
Vand
2¼ liter
Groft salt
2¼ tsk
Tørret fuldkornsspaghetti
300 g
Ekstrafine ærter
250 g
Grønne asparges i mundrette bidder
250 g
Æg
3
100 g
Groft salt
½ tsk
Rensede babyspinatblade
100 g
Groftkværnet peber