Aspargespande med rejer

Aspargespande med rejer

20 min
Aspargespande med rejer er en nem og hurtig ret, som smager af forår og sommer. Vi bliver opfordret til at spise flere fisk og skaldyr, og der er rejer lige til højrebenet. De fleste både børn og voksne er vilde med rejer og der er ikke meget arbejde forbundet med at servere dem - med mindre du altså vælger at pille rejerne selv. Aspargespande med rejer er lækker mad på en helt almindelig hverdag.....og så er maden klar på nogenlunde den tid, det tager at koge pasta. Velbekomme!

Sådan gør du

Aspargespande
  • Flæk agurkerne. Skrab kernerne ud med en teske og skær agurkerne i skiver.
  • Bring fløde, citronsaft, chilisauce, salt og asparges i kog i en pande. Lad fløden koge ved jævn varme i ca. 1 min.
  • Tag panden af varmen, drys saucejævner i under omrøring og tilsæt agurkeskiver. Kog aspargespanden ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min.
  • Vend rejerne i, varm retten godt igennem og smag til. Pynt med dild og server aspargespanden med nykogt pasta.
Mere inspiration

Her er en opskrift mere med rejer og asparges.

Velbekomme!
Tip

Hvis dine agurker er slanke og faste, behøver du ikke fjerne kernerne. Er de derimod tykke, med mange kerner, bliver det en lidt vandet affære, hvis ikke du fjerner dem.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9352 kJ / 2235 kcal

Næringsindhold pr. 100g

395 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 21,9 % 5,1 g
Kulhydrat: 65,6 % 15,2 g
Fedt: 12,5 % 1,3 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Aspargespande
Agurker (ca. 500 g)
2
¼ liter
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Sød chilisauce
3 spsk
Groft salt
½ tsk
Grønne asparges i mindre stykker
300 g
Lys saucejævner
1 tsk
Optøede, frosne rejer
300 g
Pynt
Hakkede friske dildkviste
Tilbehør
Tørret pasta, fx spaghetti - koges
400 g