Kold fiskeanretning
60+ min

Kold fiskeanretning

Der er en grund til fisk, dild og asparges er en klassiker. At side ved vandet en sommerdag med sådan en tallerken er noget de fleste kan sætte pris på.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kold fiskeanretning

Der er en grund til fisk, dild og asparges er en klassiker. At side ved vandet en sommerdag med sådan en tallerken er noget de fleste kan sætte pris på.

Antal portioner
  • 6 store rødspættefileter
  • 1 zittauerløg skåret i 12 både
  • 12 friske dildkviste

Kogelage

  • 2 dl vand
  • 1 spsk eddike
  • 1 tsk groft salt
  • 1 laurbærblad
  • 5 sorte peberkorn
  • 12 blade af hovedsalat
  • 150 g rejer
  • 1 dåse små asparges
  • 1 tomat skåret i både

Fraiche-sauce med sennep og dild

Pynt

  • både af citroner
  • klippet frisk dild eller brøndkarse

Tilbehør

  • 150 g flutes

Fremgangsmåde:

Halver fileterne på langs og rul dem sammen fra den spidse ende om et stykke zittauerløg og en kvist dild. Luk fileterne med fx tandstikkere. Stil fileterne tæt sammen i en lille gryde. Hæld kogelagen ved og damp dem under tætsluttende låg ved svag varme 5-10 min. Afkøl dem i lagen. Anret fileterne portionsvis med salat, rejer, asparges og tomat.

Fraiche-sauce med sennep og dild

Rør fraiche op med de øvrige ingredienser og smag til med salt. Lad dressingen trække tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Rør den op inden serveringen.

Pynt anretningerne og server dem med fraiche-sauce.

Tips

Server fraiche-saucen som dip eller dressing til kold kartoffelsalat. Hvis saucen er for tyk, kan den tilsættes lidt mælk.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 37 %
Print

Vin match

Grüner veltliner Kamptal, Østrig

Prøv den østrigske hvidvin på druen grüner veltliner til denne ret. Det vil være helt perfekt Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk