Ovnbagt laks
30 min
•
&format=webp)
Ovnbagt laks er en favorit både til hverdag og fest. Denne ovnbagte laks er fint pyntet med sprødt krydder-rasp på toppen. Ud over at se godt ud, giver det knas og god smag fra hvidløg og krydderurter til den ovnbagte laks.
Britta Surland
Arlas madekspert, kok og mor til 2
Ingredienser
Krydder-rasp
½ dl
Pankorasp
|
|
---|---|
½ dl
Finthakkede krydderurter, fx persille og dild
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Ovnbagt laks
20 g
Smør
|
|
---|---|
400 g
Laksefilet
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Pynt
½
Citron i skiver
|
|
---|---|
Krydderurter, fx persille og dild
|
Sådan gør du
Krydder-rasp
Ovnbagt laks
Du kan smage krydder-raspen til med andre krydderurter eller chili. Du kan erstatte pankoraspen med hakkede mandler eller nødder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4575 kJ / 1093 kcal
Næringsindhold pr. 100g
835 kJ / 199 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 31,2 % | 15,3 g |
Kulhydrat: | 8,2 % | 4 g |
Fedt: | 60,6 % | 13,7 g |
