Ovnbagt laks
30 min
•
Ovnbagt laks er en favorit både til hverdag og fest. Denne ovnbagte laks er fint pyntet med sprødt krydder-rasp på toppen. Ud over at se godt ud, giver det knas og god smag fra hvidløg og krydderurter til den ovnbagte laks.
Ingredienser
Krydder-rasp
½ dl
Pankorasp
|
|
---|---|
½ dl
Finthakkede krydderurter, fx persille og dild
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Ovnbagt laks
20 g
Smør
|
|
---|---|
400 g
Laksefilet
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Pynt
½
Citron i skiver
|
|
---|---|
Krydderurter, fx persille og dild
|
Sådan gør du
Bagetid:
15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Krydder-rasp
Ovnbagt laks
Du kan smage krydder-raspen til med andre krydderurter eller chili. Du kan erstatte pankoraspen med hakkede mandler eller nødder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4572 kJ / 1093 kcal
Næringsindhold pr. 100g
834 kJ / 199 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 31,2 % | 15,3 g |
Kulhydrat: | 8,2 % | 4 g |
Fedt: | 60,6 % | 13,6 g |