Ovnbagt laks

30 min
Ovnbagt laks

Ovnbagt laks er en favorit både til hverdag og fest. Denne ovnbagte laks er fint pyntet med sprødt krydder-rasp på toppen. Ud over at se godt ud, giver det knas og god smag fra hvidløg og krydderurter til den ovnbagte laks.

Ingredienser

Krydder-rasp

½ dl Pankorasp
½ dl Finthakkede krydderurter, fx persille og dild
1 Lille knust fed hvidløg
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt

Ovnbagt laks

20 g Smør
400 g Laksefilet
¼ tsk Groft salt

Pynt

½ Citron i skiver
Krydderurter, fx persille og dild

Sådan gør du

Bagetid:

15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Krydder-rasp

  • Bland alle ingredienserne til en krydder-rasp.

Ovnbagt laks

  • Kom smørret i et ovnfast fad og smelt det i ovnen.
  • Bland det smeltede smør i krydder-raspen.
  • Læg laksestykket i fadet og drys med salt.
  • Fordel krydder-raspen på laksen og steg den midt i ovnen.
  • Pynt med krydderurter og citron - og server.

Du kan smage krydder-raspen til med andre krydderurter eller chili. Du kan erstatte pankoraspen med hakkede mandler eller nødder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4572 kJ / 1093 kcal

Næringsindhold pr. 100g

834 kJ / 199 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 31,2 % 15,3 g
Kulhydrat: 8,2 % 4 g
Fedt: 60,6 % 13,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagt-laks/