Ovnbagt laks

30 min
Ovnbagt laks

Ovnbagt laks er en favorit både til hverdag og fest. Denne ovnbagte laks er fint pyntet med sprødt krydder-rasp på toppen. Ud over at se godt ud, giver det knas og god smag fra hvidløg og krydderurter til den ovnbagte laks.

Britta Surland
Britta Surland Arlas madekspert, kok og mor til 2

Ingredienser

Krydder-rasp

½ dl Pankorasp
½ dl Finthakkede krydderurter, fx persille og dild
1 Lille knust fed hvidløg
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt

Ovnbagt laks

20 g Smør
400 g Laksefilet
¼ tsk Groft salt

Pynt

½ Citron i skiver
Krydderurter, fx persille og dild

Sådan gør du

Krydder-rasp

  • Bland alle ingredienserne til en krydder-rasp.

Ovnbagt laks

  • Kom smørret i et ovnfast fad og smelt det i ovnen.
  • Bland det smeltede smør i krydder-raspen.
  • Læg laksestykket i fadet og drys med salt.
  • Fordel krydder-raspen på laksen og steg den midt i ovnen i 15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Pynt med krydderurter og citron - og server.

Du kan smage krydder-raspen til med andre krydderurter eller chili. Du kan erstatte pankoraspen med hakkede mandler eller nødder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4575 kJ / 1093 kcal

Næringsindhold pr. 100g

835 kJ / 199 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 31,2 % 15,3 g
Kulhydrat: 8,2 % 4 g
Fedt: 60,6 % 13,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagt-laks/