Fiskeret fra Skagen

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

1 timer

Lækker fiskeret med torsk, rødspætte, rejer og muslinger.

Ingredienser

Antal portioner

Tilbehør

  • 150 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld lagen fra muslingerne. Lad aspargesene dryppe af i en sigte over en skål – gem aspargesvandet. Læg de 2 slags fisk, rejer, muslinger og aspargessnitter i et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 30 cm). Bring fløde og 1½ dl af aspargesvandet i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt smørret og lad det smelte i flødeblandingen. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt salt og persille og smag til. Hæld saucen over fisk, skaldyr og asparges. Drys med ost og derefter rasp og fordel smørklatter på retten. Gratiner friskeretten midt i ovnen, til den er gylden.

Gratinering

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Du kan servere Fiskeret fra Skagen som hovedret til 4, fx sammen med små kogte kartofler eller ris og dampede porrer, bønner og/eller broccoli.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 40 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Hvidvin på riesling-druen fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk