Fiskeret fra Skagen

Bedømmelse

(13 vurderinger)

1 timer

Lækker fiskeret med torsk, rødspætte, rejer og muslinger.

Ingredienser

Antal portioner

Tilbehør

  • 150 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld lagen fra muslingerne. Lad aspargesene dryppe af i en sigte over en skål – gem aspargesvandet. Læg de 2 slags fisk, rejer, muslinger og aspargessnitter i et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 30 cm). Bring fløde og 1½ dl af aspargesvandet i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt smørret og lad det smelte i flødeblandingen. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt salt og persille og smag til. Hæld saucen over fisk, skaldyr og asparges. Drys med ost og derefter rasp og fordel smørklatter på retten. Gratiner friskeretten midt i ovnen, til den er gylden.

Gratinering

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Du kan servere Fiskeret fra Skagen som hovedret til 4, fx sammen med små kogte kartofler eller ris og dampede porrer, bønner og/eller broccoli.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,9 g
  • Protein: 40 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 48 %

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Hvidvin på riesling-druen fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk