Hvid pizza med stegte rejer og grønne asparges

Hvid pizza med stegte rejer og grønne asparges

60+ min
En saftig, smuk og lækker pizza med hytteost og rejer krydret med chili, citron og olivenolie.....mums!

Sådan gør du

Pizzabunde
  • Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i mindst 8 timer - gerne et døgn.
Krydrede rejer
  • Dup rejerne tørre og vend dem med olie, chili, citronskal og -saft.
  • Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 2 portioner og rul dem ud til 2 aflange pizzabunde (a ca. 28 x 40 cm). Læg dem på 2 stykker bagepapir.
  • Træk pizzabundene over på de varme bageplader - klip papiret til, så der ikke stikker noget ud under bundene (det kan brænde, når du griller).
  • Bag pizzabundene øverst og nederst i ovnen.
  • Tag efter 10-12 min. pizzabundene ud - skru ovnen over på grill.
  • Vend aspargesene med salt.
  • Tryk pizzabundene ned, hvis de er hævet op.
  • Fordel hytteost, mozzarella, asparges og de krydrede rejer på pizzabundene og grill en pizza ad gangen, øverst i ovnen.
  • Pynt pizzaerne med lidt squashstrimler og salatblade og server resten ved siden af.
Bagetid
  • 10-12 min. ved 250° - varmluft.
Grill
  • Ca. 2 min.
Mere inspiration

Skaldyr og asparges er altid et hit - her med cremet dressing.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11101 kJ / 2653 kcal

Næringsindhold pr. 100g

525 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 31,8 % 9,8 g
Kulhydrat: 42,5 % 13,1 g
Fedt: 25,7 % 3,6 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges.

Ingredienser

Pizzabunde
Gær
10 g
Vand
2½ dl
Olivenolie
2 tsk
Groft salt
¾ tsk
Fuldkornshvedemel, fx spelt (ca. 1¾ dl)
100 g
Hvedemel, fx tipo 00 (ca. 4½ dl)
250 g
Krydrede rejer
Kogte tigerrejer med halevifte
200 g
Olivenolie
2 tsk
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Flækkede grønne asparges
300 g
Groft salt
½ tsk
450 g
200 g
Fintstrimlet grøn squash (ca. 250 g)
1
Rensede blandede babysalatblade
50 g