Rejesalat med asparges

45 min
Rejesalat med asparges

Sprød og lækker rejesalat med asparges. Salat med rejer er altid en succes, og når der er både asparges og hjemmelavet dressing - er der ikke et øje tørt. Denne rejesalat med asparges er virkelig hurtig, da det er asparges fra dåse vi bruger. Server rejesalat med asparges til frokost eller som forret - gerne med ristet groft brød eller rugbrød til.

Ingredienser

Dressing

¼ liter Fraiche
2 tsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Finthakket frisk dild
1 tsk Rørsukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Rejesalat med asparges

1 dåse Hvide asparges (ca. 275 g)
200 g Rejer frosne, optøede eller i lage
1¾ liter Salat revet i grove stykker, fx grøn krølsalat og rød egeløvssalat
200 g Cherrytomater i halve

Pynt

Dildkviste

Tilbehør

Ristet groft brød

Sådan gør du

Dressing

  • Kom fraiche og citronsaft i en skål og rør det sammen med de øvrige ingredienser.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Rejesalat med asparges

  • Hæld asparges og rejer til afdrypning.
  • Fordel de 2 slags salat på tallerkenerne og læg herpå de afdryppede asparges, rejer og cherrytomater.
  • Kom lidt dressing på rejesalaten og pynt med dild.
  • Server resten af dressingen i en skål ved siden af.

Du kan vælge at bruge friske asparges - se vidoen, hvordan du ordner asparges. Vil du gerne have mere smag i dressingen, så kan du spice op med flere krydderurter og/eller tilsætte et nip cayennepeber.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3903 kJ / 933 kcal

Næringsindhold pr. 100g

241 kJ / 58 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 31,5 % 4,5 g
Kulhydrat: 47,9 % 6,8 g
Fedt: 20,6 % 1,3 g
Relateret video Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

https://www.arla.dk/opskrifter/rejesalat-med-asparges/