Yoghurtsalat og grillede tigerrejer

Yoghurtsalat og grillede tigerrejer

30 min
En let og frisk salat med yoghurt og skønne stegte tigerrejer.

Sådan gør du

  • Riv tynde agurkeskiver på rivejernet og vend dem sammen med saltet. Lad agurkeskiverne trække 10-15 min. - vend af og til. Hæld agurkerne i en sigte og vrid dem efterfølgende godt i, fx et viskestykke.
Yoghurtsalat
  • Bland imens yoghurt, radiser, asparges, mynte, citronskal, salt og peber sammen. Vend agurkerne heri og smag til.
  • Lad olien blive godt varm i en pande og steg rejerne, ved kraftig varme i ca. 1½ min. - vend i dem. Drys med salt og vend rød chilipeber og mynte heri. Server dem lune sammen med yoghurtsalat og ristet naanbrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4040 kJ / 966 kcal

Næringsindhold pr. 100g

271 kJ / 65 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 26,8 % 4,3 g
Kulhydrat: 51,7 % 8,2 g
Fedt: 21,5 % 1,6 g

Ingredienser

Agurk (ca. 400 g)
Groft salt
1 tsk
Yoghurtsalat
Græsk yoghurt
2½ dl
Radiser i kvarte eller ræddiker i små tern
125 g
Dampede grønne asparges i små skrå stykker
150 g
Finthakkede friske mynteblade
½ dl
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Rapsolie
½ spsk
Pillede rå tigerrejer (ca. 250 g)
24
Groft salt
½ tsk
Lille mild rød chilipeber i tynde ringe
1
Fintstrimlede friske mynteblade
½ dl
Tilbehør
Ristet naanbrød, fx med hvidløg
240 g