Skindstegt sandart med rejer

Skindstegt sandart med rejer

Sandarten er en meget lækker ferskvandsfisk med fast hvidt kød. I maj måned er den fredet, men da kan du bruge multefilet eller laks.
https://www.arla.dk/opskrifter/skindstegt-sandart-med-rejer/

Sådan gør du

  • Tør fisken. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg fileterne ved jævn varme på skindsiden i ca. 5 min. Vend fisken og steg på kødsiden i ca. 5 min. Læg sandartfileterne i et fad, drys med salt og hold fisken varm. Vend rejer og dild i stegesmørret, lige inden serveringen og drys det på fisken.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom asparges og radiser i vandet i ca. 2 min. Hæld vandet fra og tilsæt fløde, salt og peber. Bring fløde og grøntsager i kog under forsigtig omrøring. Tilsæt spinat og server straks sammen med de stegte sandartfileter med rejer og kogte kartofler.
Energiindhold for hele retten:

9712 kJ / 2321 kcal

Næringsindhold pr. 100g

211 kJ / 51 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 30,8 % 3,8 g
Kulhydrat: 44,5 % 5,5 g
Fedt: 24,7 % 1,4 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

550 g Renset filet af sandart, multe eller laks med skind
20 g Smør
½ tsk Groft salt
150 g Kogte, pillede rejer
4 spsk Hakket frisk dild
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
350 g Hele rensede grønne asparges
150 g Hele rensede radiser, evt. med top
¼ liter Madlavningsfløde
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Rensede babyspinatblade
Pynt
Dildkviste
Tilbehør
1 kg Kogte små nye kartofler