Skindstegt sandart med rejer

Skindstegt sandart med rejer

Sandarten er en meget lækker ferskvandsfisk med fast hvidt kød. I maj måned er den fredet, men da kan du bruge multefilet eller laks.

Sådan gør du

  • Tør fisken. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg fileterne ved jævn varme på skindsiden i ca. 5 min. Vend fisken og steg på kødsiden i ca. 5 min. Læg sandartfileterne i et fad, drys med salt og hold fisken varm. Vend rejer og dild i stegesmørret, lige inden serveringen og drys det på fisken.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom asparges og radiser i vandet i ca. 2 min. Hæld vandet fra og tilsæt fløde, salt og peber. Bring fløde og grøntsager i kog under forsigtig omrøring. Tilsæt spinat og server straks sammen med de stegte sandartfileter med rejer og kogte kartofler.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9791 kJ / 2340 kcal

Næringsindhold pr. 100g

213 kJ / 51 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 30,4 % 3,8 g
Kulhydrat: 45 % 5,6 g
Fedt: 24,6 % 1,4 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Renset filet af sandart, multe eller laks med skind
550 g
Smør
20 g
Groft salt
½ tsk
Kogte, pillede rejer
150 g
Hakkede friske dildkviste
4 spsk
Vand
2 liter
Groft salt
2 tsk
Hele rensede grønne asparges
350 g
Hele rensede radiser, evt. med top
150 g
¼ liter
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Rensede babyspinatblade
100 g
Pynt
Friske dildkviste
Tilbehør
Kogte små nye kartofler
1 kg