Kogelage til torsk: 1 liter vand, 5 spsk eddike, 5 tsk groft salt, 5 laurbærblade, 25 peberkorn. Skær torsken i skiver og kog dem 2-3 min. i lagen. Tag gryden af varmen og lad fisken stå og trække 7-8 min. under låg. Er cremefraichesaucen for tyk, kan du tilsætte lidt mælk. Saucen kan også tilberedes med en blanding af cremefraiche 18% og 38%.
12332 kJ / 2947 kcal
576 kJ / 138 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 37,7 % | 12,7 g |
Kulhydrat: | 25,5 % | 8,7 g |
Fedt: | 36,8 % | 5,7 g |
Hjemmebagt flute løfter torskeretten endnu højere op på listen over yndlingsretter.
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se med her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.
Creme fraiche eller cremefraiche 38%
|
3½ dl |
---|---|
Ravigottesauce eller mild sød sennep
|
2 spsk |
Bearnaiseessens
|
1 tsk |
Sukker
|
1 tsk |
Groft salt
|
½ tsk |
Friskkværnet peber
|
|
Piskefløde
|
1 dl |
Kold, kogt torsk uden skind og ben
|
1 kg |
---|---|
Pillede, kogte rejer
|
100 g |
Renset og saltet stenbiderrogn eller kaviar
|
100 g |
Hårdkogte æg
|
3 |
Lille bakke klippet frisk karse
|
1 |
Flutes
|
300 g |
---|