Torskeret med cremefraichesauce

Torskeret med cremefraichesauce

60+ min
Samspillet mellem æg, rejer og stenbiderrogn samt den kogte torsk dækket af smagfuld cremefraichesauce, giver denne ret en himmelsk smag. Torskeret med cremefraichesauce er en sikker vinder.

Sådan gør du

Cremefraichesauce
  • Vend forsigtigt cremefraichen med ravigottesauce, bearnaiseessens, sukker, salt og peber.
  • Pisk fløden til et let flødeskum og vend det i saucen lige inden serveringen. Smag cremefraichesaucen til.
Sådan anretter du torskeretten
  • Anret torsken i et fad sammen med rejer, stenbiderrogn eller kaviar, æg og karse. Kom cremefraichesaucen over torskeretten og server med flutes.
Tips

Kogelage til torsk: 1 liter vand, 5 spsk eddike, 5 tsk groft salt, 5 laurbærblade, 25 peberkorn. Skær torsken i skiver og kog dem 2-3 min. i lagen. Tag gryden af varmen og lad fisken stå og trække 7-8 min. under låg. Er cremefraichesaucen for tyk, kan du tilsætte lidt mælk. Saucen kan også tilberedes med en blanding af cremefraiche 18% og 38%.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12332 kJ / 2947 kcal

Næringsindhold pr. 100g

576 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 37,7 % 12,7 g
Kulhydrat: 25,5 % 8,7 g
Fedt: 36,8 % 5,7 g
Mere inspiration

Hjemmebagt flute løfter torskeretten endnu højere op på listen over yndlingsretter.

Flutes
60+ min
Flutes
(80)
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se med her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Cremefraichesauce
Creme fraiche eller cremefraiche 38%
3½ dl
Ravigottesauce eller mild sød sennep
2 spsk
Bearnaiseessens
1 tsk
Sukker
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Piskefløde
1 dl
Kold, kogt torsk uden skind og ben
1 kg
Pillede, kogte rejer
100 g
Renset og saltet stenbiderrogn eller kaviar
100 g
Hårdkogte æg
3
Lille bakke klippet frisk karse
1
Tilbehør
Flutes
300 g