Torskeret med cremefraichesauce

Bedømmelse

(122 vurderinger)

60+ min

Samspillet mellem æg, rejer og stenbiderrogn samt den kogte torsk dækket af smagfuld cremefraichesauce, giver denne ret en himmelsk smag. Torskeret med cremefraichesauce er en sikker vinder.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg kold, kogt torsk uden skind og ben

Cremefraichesauce

  • 100 g pillede, kogte rejer
  • 100 g renset og saltet stenbiderrogn eller kaviar
  • 3 hårdkogte æg
  • 1 lille bakke klippet frisk karse

Tilbehør

  • 300 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Anret torsken i et fad.

Cremefraichesauce

Vend forsigtigt cremefraichen med ravigottesauce, bearnaiseessens, sukker, salt og peber. Pisk fløden til et let flødeskum og vend det i saucen lige inden serveringen. Smag cremefraichesaucen til og hæld den over torsken.

Pynt torskeretten med rejer, stenbiderrogn eller kaviar, æg og karse.

Tips

Kogelage til torsk: 1 liter vand, 5 spsk eddike, 5 tsk groft salt, 5 laurbærblade, 25 peberkorn. Skær torsken i skiver og kog dem 2-3 min. i lagen. Tag gryden af varmen og lad fisken stå og trække 7-8 min. under låg.

Er cremefraichesaucen for tyk, kan du tilsætte lidt mælk. Saucen kan også tilberedes med en blanding af cremefraiche 18% og 38%.

Sådan koger du æg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,4 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 42 %

Kilde: