Fish and chips

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

1 timer

En god engelsk klassisker, nu med et twist. Denne version er både med grøntsager og en lækker dressing.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g kartofler i både
  • ½ liter vand
  • 10 g smør
  • 3 gulerødder i tykke stave
  • 3 små zittauerløg i kvarte
  • 1½ tsk groft salt

Estragondressing

Dej

  • 1 dl hvedemel
  • ¼ tsk groft salt
  • ½ dl mælk
  • 1 æg
  • 10 g smør - smeltet
  • 200 g torskefilet eller lyssejfilet uden skind
  • ½ liter rapsolie

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt smør, gulerødder, løg og halvdelen af saltet og vend godt rundt. Fordel grøntsagerne i en lille bradepande og bag dem midt i ovnen.

Estragondressing

Rør alle ingredienserne sammen i en skål og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Dej

Bland mel og salt i en skål. Pisk mælk i og derefter æg og smeltet smør.

Rens fisken for eventuelle ben, skyl og tør den. Skær torskefileterne i stykker på 6 x 6 cm. Varm olien op i en stor, dyb gryde ved jævn varme. Kom en bid franskbrød i olien. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur. Vend halvdelen af fisken i dejen og kom den derefter i olien. Steg stykkerne i 2 min. - vend dem et par gange.

Drys grøntsager og fisk med resten af saltet. Server de nystegte fisk sammen med grøntsager og dressing. Steg resten af fisken, gerne lige før I spiser den, så får I sprøde fisk.

Hav et låg liggende klar som du kan lægge på gryden, hvis der skulle gå ild i olien. Du må aldrig komme vand på den varme olie.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,4 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag