Fish and chips

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

1 timer

En god engelsk klassisker, nu med et twist. Denne version er både med grøntsager og en lækker dressing.

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g kartofler i både
  • ½ liter vand
  • 10 g smør
  • 3 gulerødder i tykke stave
  • 3 små zittauerløg i kvarte
  • 1½ tsk groft salt

Estragondressing

Dej

  • 1 dl hvedemel
  • ¼ tsk groft salt
  • ½ dl mælk
  • 1 æg
  • 10 g smør - smeltet
  • 200 g torskefilet eller lyssejfilet uden skind
  • ½ liter rapsolie

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt smør, gulerødder, løg og halvdelen af saltet og vend godt rundt. Fordel grøntsagerne i en lille bradepande og bag dem midt i ovnen.

Estragondressing

Rør alle ingredienserne sammen i en skål og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Dej

Bland mel og salt i en skål. Pisk mælk i og derefter æg og smeltet smør.

Rens fisken for eventuelle ben, skyl og tør den. Skær torskefileterne i stykker på 6 x 6 cm. Varm olien op i en stor, dyb gryde ved jævn varme. Kom en bid franskbrød i olien. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur. Vend halvdelen af fisken i dejen og kom den derefter i olien. Steg stykkerne i 2 min. - vend dem et par gange.

Drys grøntsager og fisk med resten af saltet. Server de nystegte fisk sammen med grøntsager og dressing. Steg resten af fisken, gerne lige før I spiser den, så får I sprøde fisk.

Hav et låg liggende klar som du kan lægge på gryden, hvis der skulle gå ild i olien. Du må aldrig komme vand på den varme olie.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,4 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: