Fish and chips

Fish and chips

1 time
Prøv at lave den engelske klassiker "Fish and chips". Hjemmelavede pommes frites med et dryp eddike serveret med friteret frisk fisk og sauce tartar. Det er virkelig godt!

Sådan gør du

Sauce tartar
  • Vend alle ingredienserne sammen i en skål og stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Pommes frites
  • Skær kartoflerne ud i stænger (ca. 1 x 1 cm). Lad dem ligge i koldt vand i ca. 2 timer - skift vandet hver ½ time.
  • Sigt vandet fra og dub kartoflerne helt tørre i et viskestykke.
  • Hæld olien i en tykbundet gryde (ca. 1 liter) og varm det op til ca. 180°.
  • Tilsæt kartoflerne og friter dem i ca. 12 min. - til de er sprøde og gyldenbrune.
  • Tag kartoflerne op og læg dem på fedtsugende papir (friter pommes fritterne igen umiddelbart inden serveringen, så bliver de ekstra sprøde). Gem olien til fisken.
Friteret torsk
  • Bland mel og salt i en skål. Pisk mælk i og derefter æg og smeltet smør.
  • Rens fisken for eventuelle ben, skyl og tør den. Skær torskefileterne i 4 stykker.
  • Varm olien til 180°. Vend halvdelen af fisken i dejen og kom dem i olien. Steg stykkerne i ca. 2 min. - vend dem et par gange. Gentag med resten.
  • Friter pommes fritterne igen i ca. 1 min. Kom dem i en skål og vend dem godt med salt.
  • Server pommes fritterne med fisk, sauce tartar, citronbåde og eddike.

Hav et låg liggende klar som du kan lægge på gryden, hvis der skulle gå ild i olien. Du må aldrig komme vand på den varme olie.

Energiindhold for hele retten:

38724 kJ / 9255 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1733 kJ / 414 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 3,1 % 3,2 g
Kulhydrat: 7,1 % 7,3 g
Fedt: 89,8 % 42 g
Mere inspiration

Lækker sauce, der er helt uundværlig til fish and chips

Tartarsauce
1 time
Tartarsauce
(28)
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Sauce tartar
1 dl Fraiche
1 Hakket, hårdkogt æg
3 Syltede agurker
2 spsk Grofthakkede kapers
2 spsk Finthakkede estragonblade
1 Finthakket rødløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pommes frites
500 g Skrubbede bagekartofler
1 liter Smagsneutral olie
Flagesalt
Friteret torsk
1 dl Hvedemel
¼ tsk Groft salt
½ dl Mælk
1 Æg
10 g Smør - smeltet
200 g Torskefilet eller lyssejfilet uden skind
Tilbehør
1 Citron (usprøjtet) i både
Eddike, fx malteddike