Blødkogt æg

Blødkogt æg

10 min
Det er ikke raketvidenskab at koge blødkogte æg, men alle har sikkert prøvet at koge et blødkogt æg enten for meget eller for lidt. Prøv denne opskrift næste gang du skal lave et perfekt blødkogt æg, hvor hviden er fast, og blommen flydende.

Sådan gør du

  • Hæld ca. 2 dl vand i en mellemstor gryde. Bring vandet i kog.
  • Læg forsigtigt æggene ned i det kogende vand - brug en spiseske.
  • Læg låg på og bring vandet i kog igen.
  • Lad vandet koge ved svag varme i ca. 5 min.
  • Tag æggene op af det kogende vand og hæld koldt vand over dem - så er de lettere at pille.

Kogetiden afhænger af æggenes størrelse. Små æg skal koge i ca. 4 min for at blive blødkogte, mens store æg skal koge i ca. 6 min.

Blødkogte æg spises normalt til morgenmad, men du kan også bruge blødkogte æg til aftensmad i f.eks. ramen

Energiindhold for hele retten:

1192 kJ / 285 kcal

Næringsindhold pr. 100g

573 kJ / 137 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 36,2 % 12,2 g
Kulhydrat: 1,2 % 0,4 g
Fedt: 62,6 % 9,7 g
Mere inspiration

Prøv denne klassiske omelet med ost.

Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

4 Mellemstore æg
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk