Blødkogt æg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

10 min

Det er ikke raketvidenskab at koge blødkogte æg, men alle har sikkert prøvet at koge et blødkogt æg enten for meget eller for lidt. Prøv denne opskrift næste gang du skal lave et perfekt blødkogt æg, hvor hviden er fast, og blommen flydende.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 mellemstore æg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld ca. 2 dl vand i en mellemstor gryde. Bring vandet i kog. Læg forsigtigt æggene ned i det kogende vand - brug en spiseske. Læg låg på og bring vandet i kog igen. Lad vandet koge ved svag varme i ca. 5 min. Tag æggene op af det kogende vand og hæld koldt vand over dem - så er de lettere at pille.

Bemærk

Kogetiden afhænger af æggenes størrelse. Små æg skal koge i ca. 4 min for at blive blødkogte, mens store æg skal koge i ca. 6 min.

Sådan koger du æg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 1240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 2 %
  • Fedt: 62 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag