Blødkogt æg

Blødkogt æg

10 min Morgenmad og brunch
Det er ikke raketvidenskab at koge blødkogte æg, men alle har sikkert prøvet at koge et blødkogt æg enten for meget eller for lidt. Prøv denne opskrift næste gang du skal lave et perfekt blødkogt æg, hvor hviden er fast, og blommen flydende.
Mere inspiration

Prøv denne klassiske omelet med ost.

Velbekomme!
Bemærk

Kogetiden afhænger af æggenes størrelse. Små æg skal koge i ca. 4 min for at blive blødkogte, mens store æg skal koge i ca. 6 min.

Serveringsforslag

Blødkogte æg spises normalt til morgenmad, men du kan også bruge blødkogte æg til aftensmad i f.eks. ramen

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1236 kJ / 295 kcal

Næringsindhold pr. 100g

594 kJ / 142 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 36,1 % 12,6 g
Kulhydrat: 2,3 % 0,8 g
Fedt: 61,6 % 9,9 g
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser