Blødkogt æg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

10 min

Det er ikke raketvidenskab at koge blødkogte æg, men alle har sikkert prøvet at koge et blødkogt æg enten for meget eller for lidt. Prøv denne opskrift næste gang du skal lave et perfekt blødkogt æg, hvor hviden er fast, og blommen flydende.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 mellemstore æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld ca. 2 dl vand i en mellemstor gryde. Bring vandet i kog. Læg forsigtigt æggene ned i det kogende vand - brug en spiseske. Læg låg på og bring vandet i kog igen. Lad vandet koge ved svag varme i ca. 5 min. Tag æggene op af det kogende vand og hæld koldt vand over dem - så er de lettere at pille.

Bemærk

Kogetiden afhænger af æggenes størrelse. Små æg skal koge i ca. 4 min for at blive blødkogte, mens store æg skal koge i ca. 6 min.

Sådan koger du æg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 1240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 2 %
  • Fedt: 62 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: