Pocherede æg
Det er slet ikke så svært at pochere æg - bare du har friske æg. Her får du vejledning i, hvordan det lykkes at pochere æg til perfektion. Det kræver blot en gryde, et piskeris, vand, salt og eddike - og friske æg naturligvis. Er du stadig lidt nervør for at gå i gang - så læs tippet om, hvordan du kan pochere æg i film, det er supernem metode til at lave pocheret æg, som lykkes hver gang. Så her har du to metoder, og det er slut med at spørge: "Hvordan pocherer man et æg?". Pocherede æg er bare lækre og kan bruges til meget andet end til morgenmad.
Ingredienser
Pocherede æg
1 liter
Vand
|
|
---|---|
½ dl
Eddike
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
6
Æg
|
Sådan gør du
Pocherede æg
Sådan kan du nemt lave pocheret æg: Læg stykker husholdningsfilm ned i så mange små glas, som du vil have æg - sså filmen danner en skål nede i glassene. Smør husholdningsfilmen med lidt olie (rapsolie - eller evt. trøffelolie, hvis du ønsker smag på æggene) Slå et æg ud i hvert glas, saml filmen omkring æggene og luk æggepakkerne godt til ved at sno husholdningsfilmen rundt. Læg æggene i køleskabet til du skal pochere. Bring rigeligt vand i kog i en gryde. Kog æggepakkerne i ca. 5 min. Tag pakkerne op af vandet, lad dem dryppe af og fjern filmen efter ca. 1 min.
Server fx stegte tern af chorizopølse og stegte grønne asparges til de porcherede æg.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1851 kJ / 442 kcal
Næringsindhold pr. 100g
135 kJ / 32 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 35,1 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 4,4 % | 0,3 g |
Fedt: | 60,5 % | 2,2 g |
Du kan se mere om at koge æg i Karolines Køkkenskole.