Pocherede æg

Pocherede æg

20 min
Det er slet ikke så svært at pochere æg - bare du har friske æg. Her får du vejledning i, hvordan det lykkes at pochere æg til perfektion. Det kræver blot en gryde, et piskeris, vand, salt og eddike - og friske æg naturligvis. Er du stadig lidt nervør for at gå i gang - så læs tippet om, hvordan du kan pochere æg i film, det er supernem metode til at lave pocheret æg, som lykkes hver gang. Så her har du to metoder, og det er slut med at spørge: "Hvordan pocherer man et æg?". Pocherede æg er bare lækre og kan bruges til meget andet end til morgenmad.
Mere inspiration

Er du i tvivl om hvor længe et æg skal koge?

Blødkogt æg
10 min
Blødkogt æg
(80)
Velbekomme!
Tips

Sådan kan du nemt lave pocheret æg: Læg stykker husholdningsfilm ned i så mange små glas, som du vil have æg - sså filmen danner en skål nede i glassene. Smør husholdningsfilmen med lidt olie (rapsolie - eller evt. trøffelolie, hvis du ønsker smag på æggene) Slå et æg ud i hvert glas, saml filmen omkring æggene og luk æggepakkerne godt til ved at sno husholdningsfilmen rundt. Læg æggene i køleskabet til du skal pochere. Bring rigeligt vand i kog i en gryde. Kog æggepakkerne i ca. 5 min. Tag pakkerne op af vandet, lad dem dryppe af og fjern filmen efter ca. 1 min.

Serveringsforslag

Server fx stegte tern af chorizopølse og stegte grønne asparges til de porcherede æg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

445 kJ / 445 kcal

Næringsindhold pr. 100g

136 kJ / 33 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 36,1 % 2,9 g
Kulhydrat: 2,6 % 0,2 g
Fedt: 61,3 % 2,3 g
Relateret video
Sådan koger du æg

Du kan se mere om at koge æg i Karolines Køkkenskole.

Ingredienser