Pocherede æg

20 min
Pocherede æg

Det er slet ikke så svært at pochere æg - bare du har friske æg. Her får du vejledning i, hvordan det lykkes at pochere æg til perfektion. Det kræver blot en gryde, et piskeris, vand, salt og eddike - og friske æg naturligvis. Er du stadig lidt nervør for at gå i gang - så læs tippet om, hvordan du kan pochere æg i film, det er supernem metode til at lave pocheret æg, som lykkes hver gang. Så her har du to metoder, og det er slut med at spørge: "Hvordan pocherer man et æg?". Pocherede æg er bare lækre og kan bruges til meget andet end til morgenmad.

Ingredienser

Pocherede æg

1 liter Vand
½ dl Eddike
1 tsk Groft salt
6 Æg

Sådan gør du

Pocherede æg

  • Bring vand, eddike og salt i kog i en gryde.
  • Slå æggene ud i kopper.
  • Når vandet koger, pisker du med et piskeris - så der dannes en hvirvel.
  • Fjern piskeriset og hæld forsigtigt æggene 1 ad gangen ned i hvirvlen.
  • Lad æggene koge ca. 3 min., til æggehviden er stivnet, men blommen stadig er flydende.
  • Løft æggene op med en hulske og læg dem i iskoldt vand i ca. 30 sek. - så tilberedningen stopper.

Sådan kan du nemt lave pocheret æg: Læg stykker husholdningsfilm ned i så mange små glas, som du vil have æg - sså filmen danner en skål nede i glassene. Smør husholdningsfilmen med lidt olie (rapsolie - eller evt. trøffelolie, hvis du ønsker smag på æggene) Slå et æg ud i hvert glas, saml filmen omkring æggene og luk æggepakkerne godt til ved at sno husholdningsfilmen rundt. Læg æggene i køleskabet til du skal pochere. Bring rigeligt vand i kog i en gryde. Kog æggepakkerne i ca. 5 min. Tag pakkerne op af vandet, lad dem dryppe af og fjern filmen efter ca. 1 min.

Server fx stegte tern af chorizopølse og stegte grønne asparges til de porcherede æg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1851 kJ / 442 kcal

Næringsindhold pr. 100g

135 kJ / 32 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 35,1 % 2,8 g
Kulhydrat: 4,4 % 0,3 g
Fedt: 60,5 % 2,2 g
Relateret video Sådan koger du æg

Du kan se mere om at koge æg i Karolines Køkkenskole.

https://www.arla.dk/opskrifter/pocherede-ag/