Sådan kan du nemt lave pocheret æg: Læg stykker husholdningsfilm ned i så mange små glas, som du vil have æg - sså filmen danner en skål nede i glassene. Smør husholdningsfilmen med lidt olie (rapsolie - eller evt. trøffelolie, hvis du ønsker smag på æggene) Slå et æg ud i hvert glas, saml filmen omkring æggene og luk æggepakkerne godt til ved at sno husholdningsfilmen rundt. Læg æggene i køleskabet til du skal pochere. Bring rigeligt vand i kog i en gryde. Kog æggepakkerne i ca. 5 min. Tag pakkerne op af vandet, lad dem dryppe af og fjern filmen efter ca. 1 min.
Server fx stegte tern af chorizopølse og stegte grønne asparges til de porcherede æg.
1851 kJ / 442 kcal
135 kJ / 32 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 35,1 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 4,4 % | 0,3 g |
Fedt: | 60,5 % | 2,2 g |
Er du i tvivl om hvor længe et æg skal koge?
Du kan se mere om at koge æg i Karolines Køkkenskole.