Ærtepuré

Ærtepuré

30 min
En hurtig og lækker ærtepuré som kan bruges til en alternativ sauce. Smager fx godt til fish and chips.

Sådan gør du

  • Bring løg og vand i kog i en gryde og kog dem ved svag varme under låg i ca. 2 min. Tilsæt ærterne og kog dem med i ca. 2 min. Blend grøntsagerne ad 2-3 gange og hæld pureen tilbage i gryden. Tilsæt cremefraiche og varm pureen godt igennem. Smag til med salt og peber.
Serveringsforslag

Server eventuelt din ærtepuré som bund i en lækker ret med stegt havtaske, eller vend den i din friskkogte pasta for en grøn og sommerlig ret.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3147 kJ / 752 kcal

Næringsindhold pr. 100g

231 kJ / 55 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,4 g
Protein: 37,1 % 5 g
Kulhydrat: 44,3 % 6 g
Fedt: 18,6 % 1,2 g

Ingredienser

Hakket zittauerløg
1
Vand
1 dl
Fine ærter
1 kg
Fraiche
1¾ dl
Groft salt
2 tsk
Friskkværnet peber