Stegt havtaske med ærtepuré og trøffelsmør

Bedømmelse

(8 vurderinger)

30 min

Hvis du virkelig vil imponere, serverer du havtaske og trøfler. Et delikat stykke fisk placeret på en sød ærtepure. Det bliver ikke bedre.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 spsk olie til stegning
  • 400 g flået havtaskehale på ben
  • 50 g smør
  • 150 g friskbælgede ærter
  • 1 dl hakkede friske estragonblade
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 dåse trøfler (ca. 50 g)
  • 50 g smør
  • 1 tsk trøffelolie (kan evt. udelades)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad olien blive varm i en pande. Brun havtaskehalen på alle sider. Steg fisken færdig midt i ovnen. Skær fileterne fra benet og del dem i 4 stykker - lige inden serveringen.

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Damp ærterne i smørret, uden låg, i ca. 2 min. Hak ærterne groft i en foodprocessor. Tilsæt estragon og salt og smag til.

Hak trøflerne fint. Bring smør, hakkede trøfler, trøffelolie og citronsaft i kog i en gryde.

Fordel ærtepuréen i 4 lune dybe tallerkener. Anret et stykke havtaske på hver portion og hæld trøffelsmørret over. Server med det samme.

Stegetid i ovn

Ca. 15 min. ved 150° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 8 %
  • Fedt: 75 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: