Stegt havtaske med ærtepuré og trøffelsmør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

30 min

Hvis du virkelig vil imponere, serverer du havtaske og trøfler. Et delikat stykke fisk placeret på en sød ærtepure. Det bliver ikke bedre.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 spsk olie til stegning
  • 400 g flået havtaskehale på ben
  • 50 g smør
  • 150 g friskbælgede ærter
  • 1 dl hakkede friske estragonblade
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 dåse trøfler (ca. 50 g)
  • 50 g smør
  • 1 tsk trøffelolie (kan evt. udelades)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad olien blive varm i en pande. Brun havtaskehalen på alle sider. Steg fisken færdig midt i ovnen. Skær fileterne fra benet og del dem i 4 stykker - lige inden serveringen.

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Damp ærterne i smørret, uden låg, i ca. 2 min. Hak ærterne groft i en foodprocessor. Tilsæt estragon og salt og smag til.

Hak trøflerne fint. Bring smør, hakkede trøfler, trøffelolie og citronsaft i kog i en gryde.

Fordel ærtepuréen i 4 lune dybe tallerkener. Anret et stykke havtaske på hver portion og hæld trøffelsmørret over. Server med det samme.

Stegetid i ovn

Ca. 15 min. ved 150° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 8 %
  • Fedt: 75 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: