Stegt havtaske med ærtepuré og trøffelsmør - Opskrifter - Arla

Stegt havtaske med ærtepuré og trøffelsmør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

30 min

Hvis du virkelig vil imponere, serverer du havtaske og trøfler. Et delikat stykke fisk placeret på en sød ærtepure. Det bliver ikke bedre.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 spsk olie til stegning
  • 400 g flået havtaskehale på ben
  • 50 g smør
  • 150 g friskbælgede ærter
  • 1 dl hakkede friske estragonblade
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 dåse trøfler (ca. 50 g)
  • 50 g smør
  • 1 tsk trøffelolie (kan evt. udelades)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad olien blive varm i en pande. Brun havtaskehalen på alle sider. Steg fisken færdig midt i ovnen. Skær fileterne fra benet og del dem i 4 stykker - lige inden serveringen.

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Damp ærterne i smørret, uden låg, i ca. 2 min. Hak ærterne groft i en foodprocessor. Tilsæt estragon og salt og smag til.

Hak trøflerne fint. Bring smør, hakkede trøfler, trøffelolie og citronsaft i kog i en gryde.

Fordel ærtepuréen i 4 lune dybe tallerkener. Anret et stykke havtaske på hver portion og hæld trøffelsmørret over. Server med det samme.

Stegetid i ovn

Ca. 15 min. ved 150° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 8 %
  • Fedt: 75 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: