Stegt havtaske med ærtepuré og trøffelsmør
30 min

Stegt havtaske med ærtepuré og trøffelsmør

Hvis du virkelig vil imponere, serverer du havtaske og trøfler. Et delikat stykke fisk placeret på en sød ærtepure. Det bliver ikke bedre.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt havtaske med ærtepuré og trøffelsmør

Hvis du virkelig vil imponere, serverer du havtaske og trøfler. Et delikat stykke fisk placeret på en sød ærtepure. Det bliver ikke bedre.

Antal portioner
  • 2 spsk olie til stegning
  • 400 g flået havtaskehale på ben
  • 50 g smør
  • 150 g friskbælgede ærter
  • 1 dl hakkede friske estragonblade
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 dåse trøfler (ca. 50 g)
  • 50 g smør
  • 1 tsk trøffelolie (kan evt. udelades)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Lad olien blive varm i en pande. Brun havtaskehalen på alle sider. Steg fisken færdig midt i ovnen. Skær fileterne fra benet og del dem i 4 stykker - lige inden serveringen.

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Damp ærterne i smørret, uden låg, i ca. 2 min. Hak ærterne groft i en foodprocessor. Tilsæt estragon og salt og smag til.

Hak trøflerne fint. Bring smør, hakkede trøfler, trøffelolie og citronsaft i kog i en gryde.

Fordel ærtepuréen i 4 lune dybe tallerkener. Anret et stykke havtaske på hver portion og hæld trøffelsmørret over. Server med det samme.

Stegetid i ovn

Ca. 15 min. ved 150° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 8 %
  • Fedt: 75 %
Print