Stegt skrubbe med ærter i persillefløde og peberrod

45 min
Stegt skrubbe med ærter i persillefløde og peberrod

En hel fisk på panden - det kan da næsten ikke blive bedre - uhmm!

Ingredienser

Fisk

2 Hele skrubber (a ca. 300 g)
3 spsk Rugmel
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Smør

Ærter i persillefløde

¼ liter Madlavningsfløde
1 dl Finthakket bredbladet persille
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
150 g Ærter - gerne friskbælgede
2 spsk Friskhøvlet peberrod
2 spsk Friskpresset citronsaft

Kartoffelsaute

10 g Smør
½ kg Pillede, kogte kartofler
100 g Fintsnittet spidskål
75 g Ribs
50 g Fintsnittede radiser

Pynt

Skovsyre
Ribs

Sådan gør du

  • Rens og skyl fiskene. Tør dem i køkkenrulle. Bland mel, salt og peber og vend fiskene godt heri. Lad fedtstoffet bruse af ved jævn varme i en pande og brun skrubberne ca. 2 min. på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 6 min. Steg dem evt. en ad gangen og spis dem efterhånden som de bliver færdige.

Ærter i persillefløde

  • Bring fløden i kog i en tykbundet gryde og kog den i ca. 5 min. - under omrøring til den tykner. Tilsæt persille, salt, peber og bring saucen i kog. Tilsæt til sidst ærter, peberrod og citronsaft. Smag til.

Kartoffelsaute

  • Smelt smøret ved jævn varme i en tykbundet gryde, tilsæt kartofler og spidskål og lad det stege ved svag varme i ca. 5 min. Tilsæt ribs og radiser og vend det hele godt sammen, gem evt. en klase ribs til pynt. Pynt med skovsyre og evt. ribs og server straks sammen med skrubben og ærtesaucen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6802 kJ / 1626 kcal

Næringsindhold pr. 100g

431 kJ / 103 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 21,6 % 5,5 g
Kulhydrat: 36,3 % 9,2 g
Fedt: 42,1 % 4,9 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

https://www.arla.dk/opskrifter/stegt-skrubbe-med-arter-i-persilleflode-og-peberrod-/