Stegt skrubbe med ærter i persillefløde og peberrod
45 min

Stegt skrubbe med ærter i persillefløde og peberrod

En hel fisk på panden - det kan da næsten ikke blive bedre - uhmm!
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt skrubbe med ærter i persillefløde og peberrod

En hel fisk på panden - det kan da næsten ikke blive bedre - uhmm!

Antal portioner

Fisk

  • 2 hele skrubber (a ca. 300 g)
  • 3 spsk rugmel
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør

Ærter i persillefløde

Kartoffelsaute

  • 10 g smør
  • ½ kg pillede, kogte kartofler
  • 100 g fintsnittet spidskål
  • 75 g ribs
  • 50 g fintsnittede radiser

Pynt

  • skovsyre
  • ribs

Fremgangsmåde:

Rens og skyl fiskene. Tør dem i køkkenrulle. Bland mel, salt og peber og vend fiskene godt heri. Lad fedtstoffet bruse af ved jævn varme i en pande og brun skrubberne ca. 2 min. på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 6 min. Steg dem evt. en af gangen og spis dem efterhånden som de bliver færdige.

Ærter i persillefløde

Bring fløden i kog i en tykbundet gryde og kog den i ca. 5 min. - under omrøring til den tykner. Tilsæt persille, salt, peber og bring saucen i kog. Tilsæt til sidst ærter, peberrod og citronsaft. Smag til.

Kartoffelsaute

Smelt smøret ved jævn varme i en tykbundet gryde, tilsæt kartofler og spidskål og lad det stege ved svag varme i ca. 5 min. Tilsæt ribs og radisser og vend det hele godt sammen, gem evt. en klase ribs til pynt. Pynt med skovsyre og evt. ribs og server straks sammen med skrubben og ærtesaucen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 39 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Protein: 24 %
  • Fiber: 25,8 g
Print