Stegt skrubbe med ærter i persillefløde og peberrod

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

45 min

En hel fisk på panden - det kan da næsten ikke blive bedre - uhmm!

Ingredienser

Antal portioner

Fisk

  • 2 hele skrubber (a ca. 300 g)
  • 3 spsk rugmel
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør

Ærter i persillefløde

Kartoffelsaute

  • 10 g smør
  • ½ kg pillede, kogte kartofler
  • 100 g fintsnittet spidskål
  • 75 g ribs
  • 50 g fintsnittede radiser

Pynt

  • skovsyre
  • ribs

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og skyl fiskene. Tør dem i køkkenrulle. Bland mel, salt og peber og vend fiskene godt heri. Lad fedtstoffet bruse af ved jævn varme i en pande og brun skrubberne ca. 2 min. på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 6 min. Steg dem evt. en af gangen og spis dem efterhånden som de bliver færdige.

Ærter i persillefløde

Bring fløden i kog i en tykbundet gryde og kog den i ca. 5 min. - under omrøring til den tykner. Tilsæt persille, salt, peber og bring saucen i kog. Tilsæt til sidst ærter, peberrod og citronsaft. Smag til.

Kartoffelsaute

Smelt smøret ved jævn varme i en tykbundet gryde, tilsæt kartofler og spidskål og lad det stege ved svag varme i ca. 5 min. Tilsæt ribs og radisser og vend det hele godt sammen, gem evt. en klase ribs til pynt. Pynt med skovsyre og evt. ribs og server straks sammen med skrubben og ærtesaucen.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,8 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: