Stegt skrubbe med ærter i persillefløde og peberrod
30 min

Stegt skrubbe med ærter i persillefløde og peberrod

En hel fisk på panden - det kan da næsten ikke blive bedre - uhmm!
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt skrubbe med ærter i persillefløde og peberrod

En hel fisk på panden - det kan da næsten ikke blive bedre - uhmm!

Antal portioner
  • 2 hele skrubber (ca. 300 g)
  • 3 spsk rugmel
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 spsk rapsolie

Ærter i persillefløde

Hertil

  • ½ kg pillede, kogte kartofler
  • 150 g kogte gulerødder i stave

Fremgangsmåde:

Rens og skyl fiskene. Tør dem i køkkenrulle. Bland mel med salt og peber og vend fiskene godt heri. Lad fedtstoffet bruse af ved jævn varme i en pande og brun skrubberne ca. 2 min. på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 6 min. Steg dem evt. en af gangen og spis dem efterhånden som de bliver færdige.

Ærter i persillefløde

Bring fløden i kog i en tykbundet gryde og kog den i ca. 10 min. - under omrøring til den tykner. Tilsæt persille, salt, peber og bring saucen i kog. Tilsæt til sidst ærter, peberrod og citronsaft. Smag til og server skrubberne med pillekartofler og ærter i persillefløde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,2 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 26 %
Print