Stegt skrubbe med ærter i persillefløde og peberrod
30 min

Stegt skrubbe med ærter i persillefløde og peberrod

En hel fisk på panden - det kan da næsten ikke blive bedre - uhmm!
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt skrubbe med ærter i persillefløde og peberrod

En hel fisk på panden - det kan da næsten ikke blive bedre - uhmm!

Antal portioner

rysteribs

  • 150 g ribs
  • 2 spsk rørsukker

Fisk

  • 2 hele skrubber (ca. 300 g)
  • 3 spsk rugmel
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 spsk rapsolie

Ærter i persillefløde

Kartoffel saute

  • 10 g smør
  • ½ kg pillede, kogte kartofler
  • 100 g fintsnittet spidskål
  • 1 æble i små tern
  • 50 g fintsnittede radiser

Fremgangsmåde:

Ryste ribs

Skyl ribsene, lad dem dryppe af i en sigte og rib dem (træk bærrene af klaserne med en gaffel). Kom ribs og sukker lagvis i en plastikpose eget til madvarer. Ryst bærrene, så sukkeret fordeler sig. Stil ribsene på køkkenbordet i mindst 1 time – ryst af og til.

Fisk

Rens og skyl fiskene. Tør dem i køkkenrulle. Bland mel med salt og peber og vend fiskene godt heri. Lad fedtstoffet bruse af ved jævn varme i en pande og brun skrubberne ca. 2 min. på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 6 min. Steg dem evt. en af gangen og spis dem efterhånden som de bliver færdige.

Ærter i persillefløde

Bring fløden i kog i en tykbundet gryde og kog den i ca. 10 min. - under omrøring til den tykner. Tilsæt persille, salt, peber og bring saucen i kog. Tilsæt til sidst ærter, peberrod og citronsaft. Smag til og server skrubberne med pillekartofler og ærter i persillefløde.

Kartoffel saute

Smelt smøret ved jævn varme i en tykbundet gryde, tilsæt katofler og spidskål og lad det stege ved svag varme i ca. 5 min. Tilsæt æbler og radisser og vend det hele godt sammen. Pynt med tallerkensmækker blade og server straks sammen med skrubben, ærtesaucen og rysteribs.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,2 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 26 %
Print