Stegte skrubber med persillesauce

Stegte skrubber med persillesauce

45 min
Uhm! Stegte skrubber med persillesauce....ren retro. Og så med rysteribs, som et ekstra prik over i'et.
https://www.arla.dk/opskrifter/stegte-skrubber-med-persillesauce/

Sådan gør du

Rysteribs
  • Kom ribs og sukker i et glas eller en frysepose og ryst det sammen. Jo hurtigere du skal bruge rysteribsene, jo mere skal du ryste. Men prøv at undgå at smadre bærrene alt for meget. Har du tid til at vente en time eller to, behøver du næsten ikke ryste.
Persillesauce
  • Rør mel og lidt af fløden sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af fløden i sammen med bouillonen. Bring saucen i kog under omrøring og kog den ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til. Tilsæt smør, persille, salt og peber, lige inden serveringen. Bring saucen i kog, smag til og kom persillesaucen i en skål.
Skrubber
  • Bland rugmel, salt og peber i et fad. Skyl hurtigt skrubbefileterne og vend dem i rugmelsblandingen. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande og steg halvdelen af fileterne 1-1½ min. på hver side - tilsæt evt. lidt ekstra smør, når du vender skrubbefileterne. Tag fiskene op og hold dem varme. Steg resten af skrubbefileterne i resten af smørret.
  • Server de stegte skrubber med persillesauce, rysteribs, kartofler og gulerødder.
Energiindhold for hele retten:

9844 kJ / 2353 kcal

Næringsindhold pr. 100g

348 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 21,4 % 4,4 g
Kulhydrat: 47 % 9,6 g
Fedt: 31,6 % 3 g
Mere inspiration

Persillesauce eller persillesovs - det er bare så godt uanset stavemåden :)

Persillesovs
15 min
Persillesovs
(56)
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer. 

Ingredienser

Rysteribs
125 g Ribbede ribs
3 spsk Sukker
Persillesauce
2½ spsk Hvedemel
¼ liter Madlavningsfløde
2½ dl Grøntsagsbouillon
10 g Smør
1½ dl Hakket kruspersille
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Skrubber
50 g Rugmel (ca. 1 dl)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
8 Rensede dobbelte skrubbefileter (ca. 500 g)
50 g Smør
Tilbehør
1 kg Kogte nye kartofler
500 g Dampede gulerødder
Citroner (usprøjtede) i både