Havtaske med perlebyg og beurre blanc
1 time 45 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
Havtasken er ikke en af de pæneste fisk, men det er helt sikkert en af de mest velsmagende. Havtaske med perlebyg og beurre blanc er på samme tid en meget moderne og klassisk ret. Moderne med sine øl-tilberedte perlebyg og klassisk med sin klassiske franske smørsauce, beurre blanc. Havtaske med perlebyg og beurre blanc er en forholdsvis simpel, men yderst velsmagende forret, der vil gøre sig godt i de fleste hjem, og imponere de fleste gæster.
Ingredienser
Perlebyg
10 g
Smør
|
|
---|---|
150 g
Perlebyg
|
|
4
Finthakkede skalotteløg
|
|
1 dl
Vand
|
|
1
Hvedeøl (33 cl)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
6 stilke
Bladselleri i meget tynde skiver (ca. 200 g)
|
Havtaske
1
Havtaskefilet uden skind (ca. 600 g)
|
|
---|---|
¾ tsk
Sellerisalt
|
Beurre blanc
1 spsk
Æbleeddike
|
|
---|---|
125 g
Koldt smør i mindre stykker
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Pynt
Bladselleri
|
---|
Sådan gør du
Perlebyg
Havtaske
Beurre blanc
Havrtaske med perlebyg og beurre blanc
Du kan erstatte æbleeddiken med citronsaft og evt. komme lidt revet citronskal på fisken. I stedet for havtaske kan du bruge dampede jomfruhummerhaler.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8251 kJ / 1972 kcal
Næringsindhold pr. 100g
649 kJ / 155 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 22,9 % | 8,8 g |
Kulhydrat: | 24,6 % | 9,4 g |
Fedt: | 52,5 % | 9,2 g |