Hel rød byg med havtaske og beurre blanc

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Beurre blanc er en smagfuld smørsauce - her med øl.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 10 g smør
  • 150 g hel rød byg (ca. 2 dl)
  • 4 finthakkede skalotteløg
  • 1 dl vand
  • 1 hvedeøl (33 cl)
  • ½ tsk groft salt
  • 6 stilke bladselleri i meget tynde skiver (ca. 200 g)
  • 1 havtaskefilet uden skind
  • ¾ tsk sellerisalt

Beurre blanc

  • ¾ spsk æbleeddike
  • 100 g koldt smør i mindre stykker
  • ¼ tsk groft salt

Pynt

  • bladselleri

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits byg og løg i ca. 1 min. Tilsæt vand, 2 dl øl og salt. Lad blandingen koge ved svag varme og under låg i ca. 40 min. Tilsæt bladselleri og kog i yderligere ca. 5 min. Hæld den overskydende væde fra og smag til.

Fjern hinder, eventuelle ben og det geléagtige lag fra fisken. Skær havtaskefileten i 12 skiver. Læg dem på en plade med bagepapir og drys med sellerisalt. Damp fisken midt i ovnen.

Beurre blanc

Bring det sidste øl og eddiken i kog i en lille gryde. Kog ind ved kraftig varme, til der er ca. ¾ dl. Skru ned til jævn varme og pisk det kolde smør i det indkogte øl lidt efter lidt – pisk kraftigt, saucen må ikke koge. Tilsæt salt og smag saucen til.

Kom de varme bygkerner i 6 dybe tallerkener. Fordel de dampede havtaskestykker på toppen. Hæld lidt beurre blanc over fisken og server resten i en lille kande ved siden af. Server straks.

Tips

Du kan erstatte æbleeddiken med citronsaft og evt. komme lidt revet citronskal på fisken. I stedet for havtaske kan du bruge dampede jomfruhummerhaler. Hel rød byg kan du erstatte med perlebyg - se kogetid på emballagen.

Dampning

Ca. 3 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,6 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Til denne luksusret skal der serveres luksus-vin: Ægte champagne "brut", ikke cava eller andet mousserende vin Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jomfruhummer

Andre gode forslag