Bygotto med hytteost

Bygotto med hytteost

35 min
Bygotto med hyttost er en cremet og lækker sag, der smager godt både som tilbehør til fisk eller kød - eller som et selvstændigt måltid udelukkende med grøntsager. Navnet er lånt fra risotto - men risene udskiftet med perlebyg. det er en anderledes risotto, ris er erstattet med perlebyg og desuden tilsat hytteost, der giver både en cremet konsistens og fylde i munden. Her her vi valgt at servere et dejligt stykke torsk til bygottoen - men du har selvfølgelig frit valg.

Sådan gør du

Bygotto
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Svits løg og hvidløg i ca. 1 min.
  • Tilsæt perlebyg og svits dem i ca. 2 min. - eller til de er blanke.
  • Tilsæt grønsagsbouillon og kog perlebyggen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - rør af og til.
  • Tilsæt squash, ærter, hytteost, salt og peber og vend godt rundt.
  • Varm retten igennem og vend persille i lige inden serveringen.
  • Server fx med stegt torsk til.

Bygotto smager godt med både fisk og kød til - men er også et herligt måltid uden. Du kan variere din bygotto med de grøntsager du har til rådighed - og skrue op og ned for smagen med både chili, karry og forskellige krydderurter.

Energiindhold for hele retten:

9886 kJ / 2363 kcal

Næringsindhold pr. 100g

441 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 32,1 % 8,3 g
Kulhydrat: 42,2 % 11 g
Fedt: 25,7 % 3,1 g
Mere inspiration

Her kan du finde en opskrift på den klassiske risotto.

Risotto
30 min
Risotto
(17)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Bygotto
25 g Smør
4 Finthakkede skalotteløg (ca. 75 g)
1 Lille knust fed hvidløg
240 g Perlebyg (ca. 3 dl)
4 dl Grøntsagsbouillon
1 Grøn squash i små tern (ca. 200 g)
325 g Optøede frosne ærter
450 g Hytteost
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Grofthakket bredbladet persille
Pynt
Bredbladet persille
Limefrugter i både
Hertil
500 g Stegt fisk, fx torskefilet med skind