Bygotto med hytteost
Bygotto med hyttost er en cremet og lækker sag, der smager godt både som tilbehør til fisk eller kød - eller som et selvstændigt måltid udelukkende med grøntsager. Navnet er lånt fra risotto - men risene udskiftet med perlebyg. det er en anderledes risotto, ris er erstattet med perlebyg og desuden tilsat hytteost, der giver både en cremet konsistens og fylde i munden. Her her vi valgt at servere et dejligt stykke torsk til bygottoen - men du har selvfølgelig frit valg.
Ingredienser
Bygotto
25 g
Smør
|
|
---|---|
4
Finthakkede skalotteløg (ca. 75 g)
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
3 dl
Perlebyg (ca. 240 g)
|
|
4 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1
Grøn squash i små tern (ca. 200 g)
|
|
325 g
Optøede frosne ærter
|
|
450 g
Hytteost
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
Pynt
Bredbladet persille
|
|
---|---|
Limefrugter i både
|
Hertil
500 g
Stegt fisk, fx torskefilet med skind
|
---|
Sådan gør du
Bygotto
Bygotto smager godt med både fisk og kød til - men er også et herligt måltid uden. Du kan variere din bygotto med de grøntsager du har til rådighed - og skrue op og ned for smagen med både chili, karry og forskellige krydderurter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9827 kJ / 2349 kcal
Næringsindhold pr. 100g
439 kJ / 105 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 32,3 % | 8,3 g |
Kulhydrat: | 42,5 % | 11 g |
Fedt: | 25,2 % | 3 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.