Hytteostdessert med bær og knas

Hytteostdessert med bær og knas

60+ min
Nem lille dessert med perlebyg, hytteost og flødeskum. Server med hindbærcoulis og friske bær.
https://www.arla.dk/opskrifter/hytteostdessert-med-bar-og-knas/

Sådan gør du

  • Bring vand, perlebyg og salt i kog. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 25 min.
  • Hæld overskydende vand fra.
  • Stil kernerne tildækket i køleskabet til de er kolde.
  • Rør de kolde kerner med hytteost og vaniljesukker.
  • Pisk fløden til et meget let skum og vend det forsigtigt i kernerne. Smag til.
  • Fordel hytteostdesserten i 6 glas.
Hindbærcoulis
  • Kog hindbær og sukker ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min - eller til blandingen betynder at tykne.
  • Hæld blandingen gennem en fin sigte.
  • Server hytteostdesserten med lun eller kold hindbærcoulis, mysli og friske bær.

Brug 275 g kogte perlebyg, hvis du har en rest i køleskabet. Du kan også bruge speltkerner.

Lav andre typer coulis ved at udskifte hindbær med andre bær eller frugter, fx jordbær, solbær, mango, passionsfrugt.

Energiindhold for hele retten:

7609 kJ / 1819 kcal

Næringsindhold pr. 100g

451 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 9,1 % 2,4 g
Kulhydrat: 42,4 % 11,2 g
Fedt: 48,5 % 5,9 g
Mere inspiration

Prøv også denne kage med hytteost

Hytteostkage
60+ min
Hytteostkage
(86)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

¾ liter Vand
100 g Perlebyg (ca. 1¼ dl)
1 tsk Groft salt
150 g Hytteost
1 spsk Vaniljesukker
2½ dl Piskefløde
Hindbærcoulis
175 g Friske eller frosne hindbær
4 spsk Sukker
½ dl Vand
50 g Honningristet mysli
75 g Jordbær - i halve
25 g Blåbær