Hytteostdessert med bær og knas

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(52 vurderinger)

60+ min

Nem lille dessert med perlebyg, hytteost og flødeskum. Server med hindbærcoulis og friske bær.

Ingredienser

Antal portioner

Hindbærcoulis

  • 175 g friske eller frosne hindbær
  • 4 spsk sukker
  • ½ dl vand
  • 50 g honningristet mysli
  • 75 g jordbær - i halve
  • 25 g blåbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand, perlebyg og salt i kog. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Hæld overskydende vand fra. Stil kernerne tildækket i køleskabet til de er kolde.

Rør de kolde kerner med hytteost og vaniljesukker. Pisk fløden til et meget let skum og vend det forsigtigt i kernerne. Smag til. Fordel hytteostdesserten i 6 glas.

Hindbærcoulis

Kog hindbær og sukker ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min - eller til blandingen betynder at tykne. Hæld blandingen gennem en fin sigte.

Server hytteostdesserten med lun eller kold hindbærcoulis, mysli og friske bær.

Brug en rest

Brug 275 g kogte perlebyg, hvis du har en rest i køleskabet. Du kan også bruge speltkerner.

Tip

Lav andre typer coulis ved at udskifte hindbær med andre bær eller frugter, fx jordbær, solbær, mango, passionsfrugt.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: