Hytteostdessert med bær og knas

Hytteostdessert med bær og knas

60+ min
Nem lille dessert med perlebyg, hytteost og flødeskum. Server med hindbærcoulis og friske bær.

Sådan gør du

  • Bring vand, perlebyg og salt i kog. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Hæld overskydende vand fra. Stil kernerne tildækket i køleskabet til de er kolde.
  • Rør de kolde kerner med hytteost og vaniljesukker. Pisk fløden til et meget let skum og vend det forsigtigt i kernerne. Smag til. Fordel hytteostdesserten i 6 glas.
Hindbærcoulis
  • Kog hindbær og sukker ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min - eller til blandingen betynder at tykne. Hæld blandingen gennem en fin sigte.
  • Server hytteostdesserten med lun eller kold hindbærcoulis, mysli og friske bær.
Brug en rest

Brug 275 g kogte perlebyg, hvis du har en rest i køleskabet. Du kan også bruge speltkerner.

Tip

Lav andre typer coulis ved at udskifte hindbær med andre bær eller frugter, fx jordbær, solbær, mango, passionsfrugt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7794 kJ / 1863 kcal

Næringsindhold pr. 100g

462 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 8,9 % 2,4 g
Kulhydrat: 41,4 % 11,2 g
Fedt: 49,7 % 6,2 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Vand
¾ liter
Perlebyg (ca. 1¼ dl)
100 g
Groft salt
1 tsk
Hytteost
150 g
Vaniljesukker
1 spsk
Piskefløde
2½ dl
Hindbærcoulis
Friske eller frosne hindbær
175 g
Sukker
4 spsk
Vand
½ dl
Honningristet mysli
50 g
Jordbær - i halve
75 g
Blåbær
25 g