Hytteostkage
60+ min

Hytteostkage

Med denne hytteostkage er du sikret en lækker dessert til festen. Kagen har en dejlig cremet smag af hytteost frisk pift af citron.
Fryseegnet
Bedømmelse (60 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hytteostkage

Med denne hytteostkage er du sikret en lækker dessert til festen. Kagen har en dejlig cremet smag af hytteost frisk pift af citron.

8 stykker pr. kage

Antal portioner

Bund

  • 50 g vaniljekiks
  • 25 g makroner
  • 50 g smør

Fyld

Pynt

  • kiwifrugter i skiver

Fremgangsmåde:

Bund

Smuldr kiks og makroner fint. Smelt smørret og tilsæt kiks og makroner. Bland det hele godt sammen. Anbring en springform (ca. 22 cm i diameter) uden bund på et serveringsfad og kom kiksemassen heri. Pres den godt sammen.

Fyld

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt citronskal og hytteost. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden til et let skum. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft og kom den i hytteostblandingen under omrøring. Vend forsigtigt flødeskummet i. Fordel fyldet over kiksebunden og stil kagen koldt nogle timer. Pynt med kiwifrugt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 68 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

En halvsød hvidvin på druen riesling, fx en "spätlese" fra Tyskland vil fungere godt her Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade