Hytteostkage

Bedømmelse

(65 vurderinger)

60+ min

Med denne hytteostkage er du sikret en lækker dessert til festen. Kagen har en dejlig cremet smag af hytteost frisk pift af citron.

Ingredienser

8 stykker pr. kage

Antal portioner

Bund

  • 50 g vaniljekiks
  • 25 g makroner
  • 50 g smør

Fyld

Pynt

  • kiwifrugter i skiver

Sådan gør du

Sådan gør du

Bund

Smuldr kiks og makroner fint. Smelt smørret og tilsæt kiks og makroner. Bland det hele godt sammen. Anbring en springform (ca. 22 cm i diameter) uden bund på et serveringsfad og kom kikseblandingen heri. Pres den godt sammen.

Fyld

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt citronskal og hytteost. Pisk fløden til flødeskum. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Bland husblassen med citronsaft og rør den i hytteostblandingen. Vend forsigtigt flødeskummet i. Fordel fyldet på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer. Fjern ringen fra springformen og pynt med kiwifrugt.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 68 %

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

En halvsød hvidvin på druen riesling, fx en "spätlese" fra Tyskland vil fungere godt her Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade