Hytteostkage

Hytteostkage

4 timer 45 min
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
Hytteostkage med kiwifrugt er en af vores gode gamle opskrifter. Hytteostkagen minder om en cheesecake, men med fylde og "bid" fra hytteostkornene. Hytteostkagen kan laves dagen før.
https://www.arla.dk/opskrifter/hytteostkage/

Sådan gør du

Bund
  • Smuldr kiks og makroner fint. Smelt smørret og tilsæt kiks og makroner - bland det hele godt sammen.
  • Anbring en springform (ca. 22 cm i diameter) uden bund på et serveringsfad og kom kikseblandingen heri. Pres den godt sammen.
Fyld
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt citronskal og hytteost.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den ved svag varme.
  • Bland husblassen med citronsaft og rør den i hytteostblandingen.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i.
  • Fordel fyldet på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.
  • Fjern ringen fra springformen og pynt med kiwifrugt.

Du kan erstatte vaniljekiksene med saltkiks, fx TUC kiks. Det giver et lækkert lille salt modspil til det søde. Hytteostkagen smager også dejlig serveret med bærcoulis, råsyltede solbær eller kirsebærsauce.

Hytteostkagen kan laves dagen før, men ikke tidligere end det, for så bliver kiksebunden blød. Vent evt. med at pynte kagen til umiddelbart før servering - det er flottest.

Energiindhold for hele retten:

12026 kJ / 2874 kcal

Næringsindhold pr. 100g

927 kJ / 221 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 12,5 % 6,8 g
Kulhydrat: 23,7 % 12,9 g
Fedt: 63,8 % 16 g
Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

Bund
100 g Vaniljekiks
50 g Makroner
100 g Smør
Fyld
5 blade Husblas
1 Æg
3 spsk Sukker
1 tsk Vaniljesukker
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
450 g Hytteost
¼ liter Piskefløde
4 tsk Friskpresset citronsaft
Pynt
2- 3 Hårde kiwifrugter i meget tynde skiver