Hytteostkage

Hytteostkage

60+ min
Fryseegnet
Hytteostkage med kiwifrugt er en af vores gode gamle opskrifter. Hytteostkagen minder om en cheesecake, men med fylde og "bid" fra hytteostkornene. Hytteostkagen kan laves dagen før.

Sådan gør du

Bund
  • Smuldr kiks og makroner fint. Smelt smørret og tilsæt kiks og makroner - bland det hele godt sammen.
  • Anbring en springform (ca. 22 cm i diameter) uden bund på et serveringsfad og kom kikseblandingen heri. Pres den godt sammen.
Fyld
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt citronskal og hytteost.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den ved svag varme.
  • Bland husblassen med citronsaft og rør den i hytteostblandingen.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i.
  • Fordel fyldet på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.
  • Fjern ringen fra springformen og pynt med kiwifrugt.
Mere inspiration

Prøv også denne lækre dessert med hytteost.

Velbekomme!
Variation

Du kan erstatte vaniljekiksene med saltkiks, fx TUC kiks. Det giver et lækkert lille salt modspil til det søde. Hytteostkagen smager også dejlig serveret med bærcoulis, råsyltede solbær eller kirsebærsauce.

Forbered i god tid

Hytteostkagen kan laves dagen før, men ikke tidligere end det, for så bliver kiksebunden blød. Vent evt. med at pynte kagen til umiddelbart før servering - det er flottest.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12740 kJ / 3045 kcal

Næringsindhold pr. 100g

983 kJ / 235 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 13 % 7,5 g
Kulhydrat: 22 % 12,7 g
Fedt: 65 % 17,3 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Bund
Vaniljekiks
100 g
Makroner
50 g
Smør
100 g
Fyld
Husblas
5 blade
Æg
1
Sukker
3 spsk
Vaniljesukker
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
450 g
¼ liter
Friskpresset citronsaft
4 tsk
Pynt
Hårde kiwifrugter i meget tynde skiver
2- 3