Dessertgrød af perlebyg, hytteost og bagte blommer

2 timer
Arbejdstid: 30 min
Dessertgrød af perlebyg, hytteost og bagte blommer

Desserten leder tankerne hen på risalamande, men er så alligevel helt sin egen... Kogte korn blandet med flødeskum er generelt en ret uimodståelig kombination! Her har vi lavet den i en nordisk udgave med byg, blommer og hytteost.

Ingredienser

Bagte blommer

4 Røde blommer (ca. 275 g)
2 spsk Rørsukker

Byggrød

½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
¼ liter Æblejuice
1¼ g Perlebyg (ca. 100 g)
1 spsk Rørsukker
100 g Hytteost
1½ dl Piskefløde

Sådan gør du

Bagte blommer

  • Halver blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i mindre stykker.
  • Kom dem i et lille ovnfast fad og drys rørsukker over.
  • Bag blommerne midt i ovnen ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad dem køle af.

Byggrød

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen. Gem vaniljekornene.
  • Bring æblejuicen i kog i en tykbundet gryde og tilsæt perlebyg og den tomme vaniljestang.
  • Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til.
  • Stil kernerne tildækket i køleskabet til de er helt kolde.
  • Rør de kolde kerner med vaniljekorn, rørsukker og hytteost.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i kernerne. Smag til.
  • Kom grøden i 4 glas og fordel blommerne på toppen.

I stedet for bagte blommer kan du bruge tern af friske blommer, nektariner, mango eller bær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3842 kJ / 918 kcal

Næringsindhold pr. 100g

473 kJ / 113 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 7,5 % 2,1 g
Kulhydrat: 38,9 % 10,8 g
Fedt: 53,6 % 6,8 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/dessertgrod-af-perlebyg-hytteost-og-bagte-blommer-/