Dessertgrød af perlebyg, hytteost og bagte blommer
60+ min

Dessertgrød af perlebyg, hytteost og bagte blommer

Desserten leder tankerne hen på risalamande, men er så alligevel helt sin egen... Kogte korn blandet med flødeskum er generelt en ret uimodståelig kombination! Her har vi lavet den i en nordisk udgave med byg, blommer og hytteost.
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Dessertgrød af perlebyg, hytteost og bagte blommer

Desserten leder tankerne hen på risalamande, men er så alligevel helt sin egen... Kogte korn blandet med flødeskum er generelt en ret uimodståelig kombination! Her har vi lavet den i en nordisk udgave med byg, blommer og hytteost.

Antal portioner

Bagte blommer

  • 4 røde blommer (ca. 275 g)
  • 2 spsk rørsukker

Byggrød

  • ½ vaniljestang
  • ¼ liter æblejuice
  • 100 g perlebyg (ca. 1¼ dl)

Fremgangsmåde:

Bagte blommer

Halver blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i mindre stykker. Kom dem i et lille ovnfast fad og drys rørsukker over. Bag blommerne midt i ovnen og lad dem køle af.

Byggrød

Skrab kornene ud af vaniljestangen. Gem vaniljekornene. Bring æblejuicen i kog i en tykbundet gryde og tilsæt perlebyg og den tomme vaniljestang. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til. Stil kernerne tildækket i køleskabet til de er helt kolde.

Rør de kolde kerner med vaniljekorn, rørsukker og hytteost. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i kernerne. Smag til.

Kom grøden i 4 glas og fordel blommerne på toppen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for bagte blommer kan du bruge tern af friske blommer, nektariner, mango eller bær.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 42 %
Print