Dessertgrød af perlebyg, hytteost og bagte blommer

Dessertgrød af perlebyg, hytteost og bagte blommer

60+ min
Desserten leder tankerne hen på risalamande, men er så alligevel helt sin egen... Kogte korn blandet med flødeskum er generelt en ret uimodståelig kombination! Her har vi lavet den i en nordisk udgave med byg, blommer og hytteost.
https://www.arla.dk/opskrifter/dessertgrod-af-perlebyg-hytteost-og-bagte-blommer-/

Sådan gør du

Bagte blommer
  • Halver blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i mindre stykker.
  • Kom dem i et lille ovnfast fad og drys rørsukker over.
  • Bag blommerne midt i ovnen ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad dem køle af.
Byggrød
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen. Gem vaniljekornene.
  • Bring æblejuicen i kog i en tykbundet gryde og tilsæt perlebyg og den tomme vaniljestang.
  • Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til.
  • Stil kernerne tildækket i køleskabet til de er helt kolde.
  • Rør de kolde kerner med vaniljekorn, rørsukker og hytteost.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i kernerne. Smag til.
  • Kom grøden i 4 glas og fordel blommerne på toppen.

I stedet for bagte blommer kan du bruge tern af friske blommer, nektariner, mango eller bær.

Energiindhold for hele retten:

5450 kJ / 1303 kcal

Næringsindhold pr. 100g

598 kJ / 143 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 8,2 % 2,9 g
Kulhydrat: 52,1 % 18,3 g
Fedt: 39,7 % 6,4 g
Mere inspiration

Hurig og lækker kage/dessert med blommer.

Blommetærte
60+ min
Blommetærte
(12)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Bagte blommer
4 Røde blommer (ca. 275 g)
2 spsk Rørsukker
Byggrød
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
¼ liter Æblejuice
100 g Perlebyg (ca. 1¼ dl)
1 spsk Rørsukker
100 g Hytteost
1½ dl Piskefløde