Dessertgrød af perlebyg, hytteost og bagte blommer

Dessertgrød af perlebyg, hytteost og bagte blommer

60+ min
Desserten leder tankerne hen på risalamande, men er så alligevel helt sin egen... Kogte korn blandet med flødeskum er generelt en ret uimodståelig kombination! Her har vi lavet den i en nordisk udgave med byg, blommer og hytteost.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagte blommer
  • Halver blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i mindre stykker. Kom dem i et lille ovnfast fad og drys rørsukker over. Bag blommerne midt i ovnen og lad dem køle af.
Byggrød
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen. Gem vaniljekornene. Bring æblejuicen i kog i en tykbundet gryde og tilsæt perlebyg og den tomme vaniljestang. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til. Stil kernerne tildækket i køleskabet til de er helt kolde.
  • Rør de kolde kerner med vaniljekorn, rørsukker og hytteost. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i kernerne. Smag til.
  • Kom grøden i 4 glas og fordel blommerne på toppen.
Tip
  • I stedet for bagte blommer kan du bruge tern af friske blommer, nektariner, mango eller bær.
Energiindhold for hele retten:

5561 kJ / 1329 kcal

Næringsindhold pr. 100g

610 kJ / 146 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 8,1 % 2,9 g
Kulhydrat: 51 % 18,3 g
Fedt: 40,9 % 6,8 g
Mere inspiration

Hurig og lækker kage/dessert med blommer.

Blommetærte
60+ min
Blommetærte
(12)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Bagte blommer
4 Røde blommer (ca. 275 g)
2 spsk Rørsukker
Byggrød
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
¼ liter Æblejuice
100 g Perlebyg (ca. 1¼ dl)
1 spsk Rørsukker
100 g Hytteost
1½ dl Piskefløde