Dessertgrød af perlebyg, hytteost og bagte blommer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

60+ min

Desserten leder tankerne hen på risalamande, men er så alligevel helt sin egen... Kogte korn blandet med flødeskum er generelt en ret uimodståelig kombination! Her har vi lavet den i en nordisk udgave med byg, blommer og hytteost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Bagte blommer

  • 4 røde blommer (ca. 275 g)
  • 2 spsk rørsukker

Byggrød

  • ½ vaniljestang
  • ¼ liter æblejuice
  • 100 g perlebyg (ca. 1¼ dl)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bagte blommer

Halver blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i mindre stykker. Kom dem i et lille ovnfast fad og drys rørsukker over. Bag blommerne midt i ovnen og lad dem køle af.

Byggrød

Skrab kornene ud af vaniljestangen. Gem vaniljekornene. Bring æblejuicen i kog i en tykbundet gryde og tilsæt perlebyg og den tomme vaniljestang. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til. Stil kernerne tildækket i køleskabet til de er helt kolde.

Rør de kolde kerner med vaniljekorn, rørsukker og hytteost. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i kernerne. Smag til.

Kom grøden i 4 glas og fordel blommerne på toppen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for bagte blommer kan du bruge tern af friske blommer, nektariner, mango eller bær.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 42 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag