Dessertgrød af perlebyg, hytteost og bagte blommer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

60+ min

Desserten leder tankerne hen på risalamande, men er så alligevel helt sin egen... Kogte korn blandet med flødeskum er generelt en ret uimodståelig kombination! Her har vi lavet den i en nordisk udgave med byg, blommer og hytteost.

Ingredienser

Antal portioner

Bagte blommer

  • 4 røde blommer (ca. 275 g)
  • 2 spsk rørsukker

Byggrød

  • ½ vaniljestænger
  • ¼ liter æblejuice
  • 100 g perlebyg (ca. 1¼ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Bagte blommer

Halver blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i mindre stykker. Kom dem i et lille ovnfast fad og drys rørsukker over. Bag blommerne midt i ovnen og lad dem køle af.

Byggrød

Skrab kornene ud af vaniljestangen. Gem vaniljekornene. Bring æblejuicen i kog i en tykbundet gryde og tilsæt perlebyg og den tomme vaniljestang. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til. Stil kernerne tildækket i køleskabet til de er helt kolde.

Rør de kolde kerner med vaniljekorn, rørsukker og hytteost. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i kernerne. Smag til.

Kom grøden i 4 glas og fordel blommerne på toppen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for bagte blommer kan du bruge tern af friske blommer, nektariner, mango eller bær.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 42 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: