Blommechutneyen er en lækker thailandsk inspireret opskrift. Smagen er sød fra blommer og abrikoser, stærk fra friske chilipebre, syrlig fra friskpresset lime og salt fra fishsauce - prøv den! Blommechutney er god som tilbehør til ost - men du kan også bruge den som tilbehør til varme retter.
Har du masser af blommer - så prøv en gang blommegrød.
Blommechutneyen er nærmest en sauce - og den smager godt til kød, fx stegt berberiandebryst eller svinekoteletter.
Når man sylter til længere opbevaring, er det vigtigt at redskaber og sylteglas er helt rene. Sylteglas skoldes og skylles med atamon. Chutney, pickles og marmelade, der er syltet under hygiejniske forhold, tilsat atamon og opbevaret uåbnet i køleskabet, kan holde sig mindst et år, ofte længere. Hver gang, der tages af sylteglas, bør det være med en ren ske.
1580 kJ / 378 kcal
336 kJ / 80 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 9,7 % | 1,9 g |
Kulhydrat: | 85,9 % | 17 g |
Fedt: | 4,4 % | 0,4 g |