Blommechutney

Blommechutney

1 time
Blommechutneyen er en lækker thailandsk inspireret opskrift. Smagen er sød fra blommer og abrikoser, stærk fra friske chilipebre, syrlig fra friskpresset lime og salt fra fishsauce - prøv den! Blommechutney er god som tilbehør til ost - men du kan også bruge den som tilbehør til varme retter.

Sådan gør du

Blommechutney
  • Del blommerne og fjern stenen.
  • Skær de halve blommer i mindre stykker.
  • Pil løg og hvidløg.
  • Flæk chilipebrene og fjern kernerne - under rindende vand.
  • Snit det hele meget fint.
  • Hak abrikoserne fint.
  • Kog blommer, løg, hvidløg, chili, abrikoser, farin og limesaft i ca. 25 min. - eller til frugten er næsten helt udkogt og chutneyen er jævn.
  • Smag til med fishsauce og salt.

Blommechutneyen er nærmest en sauce - og den smager godt til kød, fx stegt berberiandebryst eller svinekoteletter.

Når man sylter til længere opbevaring, er det vigtigt at redskaber og sylteglas er helt rene. Sylteglas skoldes og skylles med atamon. Chutney, pickles og marmelade, der er syltet under hygiejniske forhold, tilsat atamon og opbevaret uåbnet i køleskabet, kan holde sig mindst et år, ofte længere. Hver gang, der tages af sylteglas, bør det være med en ren ske.

Energiindhold for hele retten:

1447 kJ / 346 kcal

Næringsindhold pr. 100g

305 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 9,8 % 1,7 g
Kulhydrat: 89,1 % 16 g
Fedt: 1,1 % 0,1 g
Mere inspiration

Har du masser af blommer - så prøv en gang blommegrød.

Blommegrød
60+ min
Blommegrød
(58)

Ingredienser

Blommechutney
225 g Blå eller røde blommer, fx opal
1 Zittauerløg
3 Små fed hvidløg
2 Grønne chilipebere
50 g Tørrede abrikoser
2 spsk Brun farin (ca. spsk)
2 spsk Friskpresset limesaft
2 spsk Fiskesauce (eller kinesisk soja)
½ tsk Fint salt
evt. 2 tsk Atamon