Blommechutney
&format=webp)
Blommechutneyen er en lækker thailandsk inspireret opskrift. Smagen er sød fra blommer og abrikoser, stærk fra friske chilipebre, syrlig fra friskpresset lime og salt fra fishsauce - prøv den! Blommechutney er god som tilbehør til ost - men du kan også bruge den som tilbehør til varme retter.
Ingredienser
Blommechutney
225 g
Blå eller røde blommer, fx opal
|
|
---|---|
1
Løg
|
|
3
Små fed hvidløg
|
|
2
Grønne chilipebere
|
|
50 g
Tørrede abrikoser
|
|
2 spsk
Brun farin (ca. spsk)
|
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
2 spsk
Fiskesauce (eller kinesisk soja)
|
|
½ tsk
Fint salt
|
evt. 2 tsk
Atamon
|
---|
Sådan gør du
Blommechutney
Blommechutneyen er nærmest en sauce - og den smager godt til kød, fx stegt berberiandebryst eller svinekoteletter.
Når man sylter til længere opbevaring, er det vigtigt at redskaber og sylteglas er helt rene. Sylteglas skoldes og skylles med atamon. Chutney, pickles og marmelade, der er syltet under hygiejniske forhold, tilsat atamon og opbevaret uåbnet i køleskabet, kan holde sig mindst et år, ofte længere. Hver gang, der tages af sylteglas, bør det være med en ren ske.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1444 kJ / 345 kcal
Næringsindhold pr. 100g
304 kJ / 73 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 9,8 % | 1,7 g |
Kulhydrat: | 89,2 % | 16 g |
Fedt: | 1 % | 0,1 g |
