Blommechutneyen er nærmest en sauce - og den smager godt til kød, fx stegt berberiandebryst eller svinekoteletter.
Når man sylter til længere opbevaring, er det vigtigt at redskaber og sylteglas er helt rene. Sylteglas skoldes og skylles med atamon. Chutney, pickles og marmelade, der er syltet under hygiejniske forhold, tilsat atamon og opbevaret uåbnet i køleskabet, kan holde sig mindst et år, ofte længere. Hver gang, der tages af sylteglas, bør det være med en ren ske.
1447 kJ / 346 kcal
305 kJ / 73 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 9,8 % | 1,7 g |
Kulhydrat: | 89,1 % | 16 g |
Fedt: | 1,1 % | 0,1 g |
225 g
Blå eller røde blommer, fx opal
|
|
---|---|
1
Løg
|
|
3
Små fed hvidløg
|
|
2
Grønne chilipebere
|
|
50 g
Tørrede abrikoser
|
|
2 spsk
Brun farin (ca. spsk)
|
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
2 spsk
Fiskesauce (eller kinesisk soja)
|
|
½ tsk
Fint salt
|
evt. 2 tsk
Atamon
|
---|