Mild karrysuppe med linser

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

En cremet, fyldig og eksotisk linsesuppe med strejf af karry og kardemomme.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 hele grønne kardemommekapsler (eller ¼ tsk frø)
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 175 g)
  • 2 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 100 g)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 180 g belugalinser (ca. 2 dl)
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 3 groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
  • 2 spsk mild mangochutney
  • 1 spsk friskpresset limesaft

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Knus kardemommekapslerne og tag frøene ud. Rist kardemommefrø og karry i en stor tykbundet gryde, ved kraftig varme, i ca. 2 min. Tilsæt olie, løg, bladselleri, spidskommen og hvidløg og svits i ca. 2 min. Skyl linserne i koldt vand og hæld dem i gryden sammen med grøntsagsbouillon. Bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt madlavningsfløde, gulerødder, mangochutney og limesaft. Varm suppen igennem og smag til. Fordel suppen i 4 store skåle og server med brød til.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,7 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag