Mild karrysuppe med linser

Mild karrysuppe med linser

45 min
En cremet, fyldig og eksotisk linsesuppe med strejf af karry og kardemomme.

Sådan gør du

Linser
  • Kog belugalinserne i vand tilsat salt efter anvisningen på emballagen. Skyl de kogte linser og lad dem dryppe af i en sigte.
Suppe
  • Knus kardemommekapslerne og tag frøene ud. Rist kardemommefrø og karry i en stor tykbundet gryde, ved kraftig varme, i ca. 2 min. Tilsæt olie, løg, bladselleri, spidskommen og hvidløg og svits i ca. 2 min. Kom grøntsagsbouillon i gryden, bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt madlavningsfløde, gulerødder, mangochutney, limesaft og de kogte, skyllede linser. Varm suppen igennem og smag til. Fordel suppen i 4 store skåle og server med brød til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8074 kJ / 1930 kcal

Næringsindhold pr. 100g

294 kJ / 70 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 18,8 % 3,3 g
Kulhydrat: 57,9 % 10 g
Fedt: 23,3 % 1,9 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Linser
Tørrede belugalinser (ca. 2 dl)
180 g
Vand
½ liter
Groft salt
½ tsk
Suppe
Hele grønne kardemommekapsler (eller ¼ tsk frø)
4
Karry
2 spsk
Rapsolie
1 spsk
Finthakkede zittauerløg (ca. 175 g)
2
Stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 100 g)
2
Stødt spidskommen
1 tsk
Små knuste fed hvidløg
2
Grøntsagsbouillon
1 liter
Madlavningsfløde
¼ liter
Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
3
Mild mangochutney
2 spsk
Friskpresset limesaft
1 spsk
Tilbehør
Groft brød (ca. g)
240 g