Mild karrysuppe med linser - Opskrifter - Arla

Mild karrysuppe med linser

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

En cremet, fyldig og eksotisk linsesuppe med strejf af karry og kardemomme.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 hele grønne kardemommekapsler (eller ¼ tsk frø)
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 175 g)
  • 2 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 100 g)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 180 g belugalinser (ca. 2 dl)
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 3 groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
  • 2 spsk mild mangochutney
  • 1 spsk friskpresset limesaft

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Knus kardemommekapslerne og tag frøene ud. Rist kardemommefrø og karry i en stor tykbundet gryde, ved kraftig varme, i ca. 2 min. Tilsæt olie, løg, bladselleri, spidskommen og hvidløg og svits i ca. 2 min. Skyl linserne i koldt vand og hæld dem i gryden sammen med grøntsagsbouillon. Bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt madlavningsfløde, gulerødder, mangochutney og limesaft. Varm suppen igennem og smag til. Fordel suppen i 4 store skåle og server med brød til.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,7 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: