Mild karrysuppe med linser

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

En cremet, fyldig og eksotisk linsesuppe med strejf af karry og kardemomme.

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 hele grønne kardemommekapsler
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 175 g)
  • 2 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 100 g)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 180 g belugalinser (ca. 2 dl)
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 3 groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
  • 2 spsk mild mangochutney
  • 1 spsk friskpresset limesaft

Tilbehør

  • 4 skiver groft brød (ca. 240 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Knus kardemommekapslerne og tag frøene ud. Rist kardemommefrø og karry i en stor tykbundet gryde, ved kraftig varme, i ca. 2 min. Tilsæt olie, løg, bladselleri, spidskommen og hvidløg og svits i ca. 2 min. Skyl linserne i koldt vand og hæld dem i gryden sammen med grøntsagsbouillon. Bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt madlavningsfløde, gulerødder, mangochutney og limesaft. Varm suppen igennem og smag til. Fordel suppen i 4 store skåle og server med brød til.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,7 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde: