Mild karrysuppe med linser

45 min
Mild karrysuppe med linser

En cremet, fyldig og eksotisk linsesuppe med strejf af karry og kardemomme.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Linser

180 g Tørrede belugalinser (ca. 2 dl)
½ liter Vand
½ tsk Groft salt

Suppe

4 Kardemommekapsler (eller ¼ tsk frø)
2 spsk Karry
1 spsk Rapsolie
2 Finthakkede løg (ca. 175 g)
2 Stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 100 g)
1 tsk Stødt spidskommen
2 Små knuste fed hvidløg
1 liter Grøntsagsbouillon
¼ liter Madlavningsfløde
3 Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
2 spsk Mild mangochutney
1 spsk Friskpresset limesaft

Tilbehør

Groft brød (ca. g)

Sådan gør du

Linser

  • Kog belugalinserne i vand tilsat salt efter anvisningen på emballagen. Skyl de kogte linser og lad dem dryppe af i en sigte.

Suppe

  • Knus kardemommekapslerne og tag frøene ud. Rist kardemommefrø og karry i en stor tykbundet gryde, ved kraftig varme, i ca. 2 min. Tilsæt olie, løg, bladselleri, spidskommen og hvidløg og svits i ca. 2 min. Kom grøntsagsbouillon i gryden, bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt madlavningsfløde, gulerødder, mangochutney, limesaft og de kogte, skyllede linser. Varm suppen igennem og smag til. Fordel suppen i 4 store skåle og server med brød til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8798 kJ / 2103 kcal

Næringsindhold pr. 100g

321 kJ / 77 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 19,6 % 3,7 g
Kulhydrat: 58,2 % 11 g
Fedt: 22,2 % 1,9 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/mild-karrysuppe-med-linser/