Sød kartoffel curry

Sød kartoffel curry

30 min
Skøn og cremet rød curry med fløde og lækre grøntsager. Den søde kartoffel curry er super velsmagende og hurtigt at tilberede.
https://www.arla.dk/opskrifter/sod-kartoffel-curry/

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Skyl linserne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min., eller til de lige netop er møre. Lad linserne dryppe af i en sigte.
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner i en sauterpande. Svits løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt sød kartoffel, aubergine og rød karrypasta og rør det godt sammen. Bland fløde, vand, salt og peber i og lad curryen koge ved jævn varme i ca. 10 min. - rør af og til.
  • Anret den søde kartoffel curry med linser, mynte og græskarkerner på toppen og server retten med ris til.
Energiindhold for hele retten:

11301 kJ / 2701 kcal

Næringsindhold pr. 100g

520 kJ / 124 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 9,9 % 3 g
Kulhydrat: 50,3 % 15,4 g
Fedt: 39,8 % 5,6 g

Ingredienser

2 dl Vand
½ tsk Groft salt
80 g Tørrede belugalinser (ca. 1 dl)
15 g Smør
2 Løg i tynde skiver (ca. 150 g)
2 Store fed hvidløg i tynde skiver
1 Skrællet sød kartoffel i tern (ca. 450 g)
1 Aubergine i tern (ca. 350 g)
2 spsk Rød karrypasta
¼ liter Piskefløde
3½ dl Vand
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Mynteblade
½ dl Ristede græskarkerner
Tilbehør
240 g Løse ris, parboiled - koges