Sød kartoffel curry

Sød kartoffel curry

30 min
Skøn og cremet rød curry med fløde og lækre grøntsager. Den søde kartoffel curry er super velsmagende og hurtigt at tilberede.

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Skyl linserne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min., eller til de lige netop er møre. Lad linserne dryppe af i en sigte.
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner i en sauterpande. Svits løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt sød kartoffel, aubergine og rød karrypasta og rør det godt sammen. Bland fløde, vand, salt og peber i og lad curryen koge ved jævn varme i ca. 10 min. - rør af og til.
  • Anret den søde kartoffel curry med linser, mynte og græskarkerner på toppen og server retten med ris til.
Energiindhold for hele retten:

11486 kJ / 2745 kcal

Næringsindhold pr. 100g

529 kJ / 126 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 9,8 % 3 g
Kulhydrat: 49,5 % 15,4 g
Fedt: 40,7 % 5,8 g

Ingredienser

2 dl Vand
½ tsk Groft salt
80 g Tørrede belugalinser (ca. 1 dl)
15 g Smør
2 Zittauerløg i tynde skiver (ca. 150 g)
2 Store fed hvidløg i tynde skiver
1 Skrællet sød kartoffel i tern (ca. 450 g)
1 Aubergine i tern (ca. 350 g)
2 spsk Rød karrypasta
¼ liter Piskefløde
3½ dl Vand
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Friske mynteblade
½ dl Ristede græskarkerner
Tilbehør
240 g Løse ris, parboiled - koges