Sød kartoffel curry

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Skøn og cremet rød curry med flødefraiche og lækre grøntsager. Den søde kartoffel curry er super velsmagende og hurtigt at tilberede.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 80 g belugalinser (ca. 1 dl)
  • 15 g smør
  • 2 zittauerløg i tynde skiver (ca. 150 g)
  • 2 store fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 skrællet sød kartoffel i tern (ca. 450 g)
  • 1 aubergine i tern (ca. 350 g)
  • 2 spsk rød karrypasta
  • 3 dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30% Flødefraiche 30%
  • 3 dl vand
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl friske mynteblade
  • ½ dl ristede græskarkerner

Tilbehør

  • 240 g løse ris, parboiled - koges

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Skyl linserne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min., eller til de lige netop er møre. Lad linserne dryppe af i en sigte.

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner i en sauterpande. Svits løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt sød kartoffel, aubergine og rød karrypasta og rør det godt sammen. Bland flødefraiche, vand, salt og peber i og lad curryen koge ved jævn varme i ca. 10 min. - rør af og til.

Anret den søde kartoffel curry med linser, mynte og græskarkerner på toppen og server retten med ris til.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: