Karrysauce med røde linser

30 min
Karrysauce med røde linser

En farverig ret inspireret af det indiske køkken....måske til den kødløse dag. Linserne giver masser af mæthed, så du ikke behøver plyndre køleskabet senere på aftenen.

Ingredienser

Raita

250 g Yogurt, kvark, skyr eller fraiche
½ Agurk i små tern (ca. 150 g)
2 Tomater i små tern (ca. 150 g)
1 tsk Stødt spidskommen
½ tsk Groft salt

Karrysauce med linser

300 g Tørrede røde linser (ca. 2¾ dl)
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
½ liter Karrysauce
1 Stor rød peberfrugt i strimler (ca. 150 g)
1 Stor grøn peberfrugt i strimler (ca. 150 g)
¾ tsk Groft salt
2 dl Frisk koriander
12 Papadums (ca. 100 g)
20 g Smør - smeltet

Sådan gør du

Raita

  • Vend alle ingredienserne sammen og stil raitaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Karrysauce med linser

  • Skyl linserne godt og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Hæld vandet fra linserne og tilsæt karrysauce, peberfrugter og salt. Bring retten i kog og kog ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. - rør jævnligt. Smag til. Drys med korianderblade lige inden serveringen.
  • Pensl de 12 papadums med smeltet smør og bag dem efter anvisningen på emballagen. Server de bagte papadums sammen med den varme karrysauce og den iskolde raita.

I stedet for papadums kan du servere små ristede tortillapandekager.

Du kan lave din egen karrysauce

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9123 kJ / 2180 kcal

Næringsindhold pr. 100g

433 kJ / 103 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 26,8 % 6,8 g
Kulhydrat: 50,9 % 13 g
Fedt: 22,3 % 2,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/karrysauce-med-rode-linser/