Karrysauce med røde linser
30 min
•
En farverig ret inspireret af det indiske køkken....måske til den kødløse dag. Linserne giver masser af mæthed, så du ikke behøver plyndre køleskabet senere på aftenen.
Ingredienser
Raita
250 g
Yogurt, kvark, skyr eller fraiche
|
|
---|---|
½
Agurk i små tern (ca. 150 g)
|
|
2
Tomater i små tern (ca. 150 g)
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Karrysauce med linser
300 g
Tørrede røde linser (ca. 2¾ dl)
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ liter
Karrysauce
|
|
1
Stor rød peberfrugt i strimler (ca. 150 g)
|
|
1
Stor grøn peberfrugt i strimler (ca. 150 g)
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
12
Papadums (ca. 100 g)
|
|
---|---|
20 g
Smør - smeltet
|
Sådan gør du
Raita
Karrysauce med linser
I stedet for papadums kan du servere små ristede tortillapandekager.
Du kan lave din egen karrysauce
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9123 kJ / 2180 kcal
Næringsindhold pr. 100g
433 kJ / 103 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 26,8 % | 6,8 g |
Kulhydrat: | 50,9 % | 13 g |
Fedt: | 22,3 % | 2,6 g |