Karrysauce
Hjemmelavet karrysauce smager bare godt, og det er supernemt at lave. Denne karrysauce er helt klassisk med karrypulver, løg og æble. Vi har valgt at vise den usiede karrysauce. Dels fordi vi synes, det smager godt med fyldet i, og dels fordi der ikke er grund til at smide god mad væk. Men du kan naturligvis si karrysaucen, hvis der mest stemning for det i familien.
Ingredienser
Karrysauce
10 g
Smør
|
|
---|---|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
2 tsk
Karry
|
|
1
Syrligt æble i små tern (ca. 125 g)
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
2½ dl
Grøntsagsbouillon
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Karrysauce
Vil du have en glat karrysauce, er det blot at si den. Du kan evt. presse saucen gennem sigten med en dejskraber, så du får lidt af fyldet med (uden det kan ses). Du får både mere smag og smider ikke god mad væk. Hvis du selv koger kødboller til Boller i karry, kan du bruge noget af kogevandet i stedet for grøntsagsbouillon.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2234 kJ / 534 kcal
Næringsindhold pr. 100g
302 kJ / 72 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 9,9 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 40,4 % | 7,2 g |
Fedt: | 49,7 % | 4,1 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.