Stegte kødboller og syltede grøntsager
30 min

Stegte kødboller og syltede grøntsager

Boller i karry - bare med stegte kødboller i stedet for de kogte. Og med et dejligt sursødt tilbehør af blommer, bladselleri og løg.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegte kødboller og syltede grøntsager

Boller i karry - bare med stegte kødboller i stedet for de kogte. Og med et dejligt sursødt tilbehør af blommer, bladselleri og løg.

Antal portioner
  • 300 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 1 fintrevet zittauerløg (ca. 100 g)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 7 stilke bladselleri i stave (ca. 200 g)
  • 2 zittauerløg i tynde både (ca. 200 g)
  • 300 g blommer i både
  • 4 spsk eddike, fx æbleeddike
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • bladselleriblade og friske korianderblade

Tilbehør

  • 320 g brune ris, parboiled - koges

Fremgangsmåde:

Rør det hakkede kød godt med løg, salt og peber. Form farsen til 24 små rustikke kødboller (a ca. 1 spsk). Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne ved jævn til kraftig varme i ca. 8 min. - ryst panden af og til. Tag de stegte kødboller op og hold dem varme.

Kom bladselleri og løg i panden og steg det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt blommer, eddike, sukker og salt og lad grønsagerne koge i ca. 4 min. eller til væden er næsten fordampet og lagen tykner lidt - rør forsigtigt undervejs.

Bring karrysaucen i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde.

Server de stegte kødboller sammen med de lynsyltede grøntsager, karrysauce og nykogte ris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 25 %
Print