Stegte kødboller og syltede grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

30 min

Boller i karry - bare med stegte kødboller i stedet for de kogte. Og med et dejligt sursødt tilbehør af blommer, bladselleri og løg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 1 fintrevet zittauerløg (ca. 100 g)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 7 stilke bladselleri i stave (ca. 200 g)
  • 2 zittauerløg i tynde både (ca. 200 g)
  • 300 g blommer i både
  • 4 spsk eddike, fx æbleeddike
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • bladselleriblade og friske korianderblade

Tilbehør

  • 320 g brune ris, parboiled - koges

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør det hakkede kød godt med løg, salt og peber. Form farsen til 24 små rustikke kødboller (a ca. 1 spsk). Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne ved jævn til kraftig varme i ca. 8 min. - ryst panden af og til. Tag de stegte kødboller op og hold dem varme.

Kom bladselleri og løg i panden og steg det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt blommer, eddike, sukker og salt og lad grønsagerne koge i ca. 4 min. eller til væden er næsten fordampet og lagen tykner lidt - rør forsigtigt undervejs.

Bring karrysaucen i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde.

Server de stegte kødboller sammen med de lynsyltede grøntsager, karrysauce og nykogte ris.

Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag