Stegte kødboller og syltede grøntsager
30 min
•
Skønne stegte kødboller er et dejligt alternativ til de kogte - og bestemt ikke dårligere. Og med et dejligt sursødt tilbehør af blommer, bladselleri og løg. Nem, velsmagende og farverig aftensmad.
Ingredienser
300 g
Hakket grisekød
|
|
---|---|
1
Fintrevet løg (ca. 100 g)
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
25 g
Smør
|
7 stilke
Bladselleri i stave (ca. 200 g)
|
|
---|---|
2
Løg i tynde både (ca. 200 g)
|
|
300 g
Blommer i både
|
|
4 spsk
Eddike, fx æbleeddike
|
|
4 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
½ liter
Karrysauce
|
---|
Pynt
Bladselleriblade og frisk koriander
|
---|
Tilbehør
4 dl
Brune ris, parboiled - koges
|
---|
Sådan gør du
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10858 kJ / 2595 kcal
Næringsindhold pr. 100g
418 kJ / 100 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 16,4 % | 4 g |
Kulhydrat: | 58,4 % | 14,4 g |
Fedt: | 25,2 % | 2,8 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.