Oksedeller med hindbærsalat

Oksedeller med hindbærsalat

30 min
En frisk, sprød salat med både hindbær og hindbærdressing. Dejligt til de ostekrydrede oksedeller.

Sådan gør du

Oksedeller
  • Bland det hakkede kød godt med ost, løg, havregryn og salt. Form 12 aflange oksedeller. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg dellerne på 3-4 sider, ved jævn varme i ca. 14 min. - vend af og til.
Hindbærdressing
  • Mos hindbærrene og pisk dem sammen med eddike, sukker, salt og peber. Smag dressingen til - den må gerne være kraftig.
Salat
  • Knug spidskålen med salt, så den falder lidt sammen og bliver nemmere at spise. Anret, på en bund af spinatblade, spidskål, agurkeskiver og tranebær. Hæld lidt dressing over og pynt med hindbær. Server salaten sammen med resten af dressingen, lune oksedeller og letristet rugbrød.
Energiindhold for hele retten:

9562 kJ / 2285 kcal

Næringsindhold pr. 100g

567 kJ / 135 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 24,1 % 8 g
Kulhydrat: 42,2 % 14,1 g
Fedt: 33,7 % 5,2 g

Ingredienser

Oksedeller
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 Groftrevet zittauerløg (ca. 75 g)
4 spsk Finvalsede havregryn
¼ tsk Groft salt
20 g Smør
Hindbærdressing
100 g Hindbær
1 spsk Mørk balsamicoeddike
1 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Salat
200 g Fintsnittet spidskål
½ tsk Groft salt
100 g Rensede babyspinatblade
1 Agurk i halve skiver (ca. 250 g)
75 g Tørrede tranebær
100 g Hindbær
Tilbehør
240 g Letristet softkerne rugbrød