Oksedeller med hindbærsalat

30 min
Oksedeller med hindbærsalat

En frisk, sprød salat med både hindbær og hindbærdressing. Dejligt til de ostekrydrede oksedeller.

Ingredienser

Oksedeller

400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 Groftrevet løg (ca. 75 g)
4 spsk Finvalsede havregryn
¼ tsk Groft salt
20 g Smør

Hindbærdressing

100 g Hindbær
1 spsk Mørk balsamicoeddike
1 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Salat

200 g Fintsnittet spidskål
½ tsk Groft salt
100 g Rensede babyspinatblade
1 Agurk i halve skiver (ca. 250 g)
75 g Tørrede tranebær
100 g Hindbær

Tilbehør

240 g Letristet rugbrød

Sådan gør du

Oksedeller

  • Bland det hakkede kød godt med ost, løg, havregryn og salt. Form 12 aflange oksedeller. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg dellerne på 3-4 sider, ved jævn varme i ca. 14 min. - vend af og til.

Hindbærdressing

  • Mos hindbærrene og pisk dem sammen med eddike, sukker, salt og peber. Smag dressingen til - den må gerne være kraftig.

Salat

  • Knug spidskålen med salt, så den falder lidt sammen og bliver nemmere at spise. Anret, på en bund af spinatblade, spidskål, agurkeskiver og tranebær. Hæld lidt dressing over og pynt med hindbær. Server salaten sammen med resten af dressingen, lune oksedeller og letristet rugbrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7609 kJ / 1819 kcal

Næringsindhold pr. 100g

451 kJ / 108 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 30 % 8 g
Kulhydrat: 37,8 % 10 g
Fedt: 32,2 % 3,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/oksedeller-med-hindbarsalat/