Oksedeller med hindbærsalat

Oksedeller med hindbærsalat

30 min
En frisk, sprød salat med både hindbær og hindbærdressing. Dejligt til de ostekrydrede oksedeller.

Sådan gør du

Oksedeller
  • Bland det hakkede kød godt med ost, løg, havregryn og salt. Form 12 aflange oksedeller. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg dellerne på 3-4 sider, ved jævn varme i ca. 14 min. - vend af og til.
Hindbærdressing
  • Mos hindbærrene og pisk dem sammen med eddike, sukker, salt og peber. Smag dressingen til - den må gerne være kraftig.
Salat
  • Knug spidskålen med salt, så den falder lidt sammen og bliver nemmere at spise. Anret, på en bund af spinatblade, spidskål, agurkeskiver og tranebær. Hæld lidt dressing over og pynt med hindbær. Server salaten sammen med resten af dressingen, lune oksedeller og letristet rugbrød.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9562 kJ / 2285 kcal

Næringsindhold pr. 100g

567 kJ / 135 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 24,1 % 8 g
Kulhydrat: 42,2 % 14,1 g
Fedt: 33,7 % 5,2 g

Ingredienser

Oksedeller
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
400 g
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
75 g
Groftrevet zittauerløg (ca. 75 g)
1
Finvalsede havregryn
4 spsk
Groft salt
¼ tsk
Smør
20 g
Hindbærdressing
Hindbær
100 g
Mørk balsamicoeddike
1 spsk
Sukker
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Salat
Fintsnittet spidskål
200 g
Groft salt
½ tsk
Rensede babyspinatblade
100 g
Agurk i halve skiver (ca. 250 g)
1
Tørrede tranebær
75 g
Hindbær
100 g
Tilbehør
Letristet softkerne rugbrød
240 g