Tomatsuppe med kødboller

Tomatsuppe med kødboller

30 min
Tomatsuppen er hurtig at varme....og så kan du bruge tiden på at lave nemme lækre kødboller og en salsa med søde kartofler.

Sådan gør du

Kødboller
  • Rør det hakkede kød sammen med limeskal, salt og peber. Form 24 rustikke kødboller på størrelse med valnødder. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne ved kraftig varme i ca. 3 min. - ryst panden af og til, så kødbollerne bliver stegt på alle sider. Steg dem ved svag varme i yderligere ca. 2 min. Tag kødbollerne op og hold dem varme.
Sød kartoffel salsa
  • Kom de søde kartoffeltern i panden og rist dem ved kraftig varme i ca. 1 min. og derefter ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt forårsløg og steg i yderligere ca. 2 min. Tag panden af varmen og vend granatæblekerner, limesaft, salt og koriander i (gem lidt koriander til pynt). Smag salsaen til.
  • Bring suppen i kog under omrøring. Server suppen med den lune søde kartoffel salsa, kødboller og brød.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8422 kJ / 2013 kcal

Næringsindhold pr. 100g

400 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 20,9 % 4,9 g
Kulhydrat: 50,5 % 11,9 g
Fedt: 28,6 % 3,1 g

Ingredienser

Kødboller
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
300 g
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 tsk
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Smør
15 g
Sød kartoffel salsa
Søde kartofler i små tern (ca. 300 g)
2
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1 bundt
Granatæblekerner
100 g
Friskpresset limesaft
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Frisk koriander
2 dl
Tilbehør
Groft brød
240 g