Tomatsuppe med kødboller

Tomatsuppe med kødboller

30 min
Tomatsuppen er hurtig at varme....og så kan du bruge tiden på at lave nemme lækre kødboller og en salsa med søde kartofler.

Sådan gør du

Kødboller
  • Rør det hakkede kød sammen med limeskal, salt og peber. Form 24 rustikke kødboller på størrelse med valnødder. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne ved kraftig varme i ca. 3 min. - ryst panden af og til, så kødbollerne bliver stegt på alle sider. Steg dem ved svag varme i yderligere ca. 2 min. Tag kødbollerne op og hold dem varme.
Sød kartoffel salsa
  • Kom de søde kartoffeltern i panden og rist dem ved kraftig varme i ca. 1 min. og derefter ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt forårsløg og steg i yderligere ca. 2 min. Tag panden af varmen og vend granatæblekerner, limesaft, salt og koriander i (gem lidt koriander til pynt). Smag salsaen til.
  • Bring suppen i kog under omrøring. Server suppen med den lune søde kartoffel salsa, kødboller og brød.
Energiindhold for hele retten:

8391 kJ / 2005 kcal

Næringsindhold pr. 100g

399 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 22,2 % 5,2 g
Kulhydrat: 48,7 % 11,4 g
Fedt: 29,1 % 3,1 g
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet.

Ingredienser

Kødboller
300 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
15 g Smør
Sød kartoffel salsa
2 Søde kartofler i små tern (ca. 300 g)
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
100 g Granatæblekerner
1 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
2 dl Frisk koriander
1 liter Tomatsuppe
Tilbehør
240 g Groft brød