Chilikrydrede kødboller i græskarsuppe

Chilikrydrede kødboller i græskarsuppe

30 min
Smuk og indbydende græskarsuppe - og så er det supernemt, for vi har lavet suppen for dig. Du skal bare varme græskarsuppen og komme grøntsager i, forme og stege de nemme kødboller (der får lidt "bid" fra chili) og endelig riste pitabrødene og give dem lidt olie og salt, så de bliver ekstra lækkert tilbehør til græskarsuppen.

Sådan gør du

Kødboller
  • Bland det hakkede oksekød godt med chili, rosmarin og salt.
  • Form kødet til 16 rustikke kødboller.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg kødbollerne ved kraftig varme i ca. 5 min. - ryst panden af og til, så de bliver stegt på alle sider.
Suppe
  • Bring suppen i kog i en stor tykbundet gryde - rør af og til.
  • Tilsæt persillerødder, gulerødder og bønner og bring atter suppen i kog - uden låg. Kog suppe og grøntsager ved jævn varme i ca. 1 min.
Pitabrød
  • Rist imens pitabrødene på en brødrister.
  • Pensl med olie, drys med salt og skær pitabrødene i halve.
Ved serveringen
  • Kom den varme græskarsuppe med grøntsager i portionsskåle og fordel kødboller og chiliringe på toppen. Server sammen med de lune pitabrød.
Mere inspiration

Foretrækker du at lave græskarsuppen selv, finder du en opskrift her.

Velbekomme!
Tilberedningstip

I stedet for at stege kødbollerne, kan du koge dem i græskarsuppen. Kom kødbollerne i suppen, når du har bragt den i kog. Kog kødbollerne i ca. 2 min. inden du tilsætter grøntsagerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8290 kJ / 1981 kcal

Næringsindhold pr. 100g

369 kJ / 88 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 22,7 % 4,9 g
Kulhydrat: 45,7 % 9,9 g
Fedt: 31,6 % 3,2 g

Ingredienser

Kødboller
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
300 g
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Finthakkede frisk rosmarin
1 spsk
Groft salt
¾ tsk
Smør
15 g
Suppe
1 liter
Persillerødder i stave (ca. 200 g)
2
Gulerødder i stave (ca. 200 g)
3
Grønne bønner i mundrette stykker
200 g
Pitabrød
Fuldkornspitabrød (ca. 300 g)
4
Olivenolie
2 tsk
Flagesalt
½ tsk
Pynt
Røde chilipebre i ringe