Chilikrydrede kødboller i græskarsuppe
30 min
•
&format=webp)
Smuk og indbydende græskarsuppe - og så er det supernemt, for vi har lavet suppen for dig. Du skal bare varme græskarsuppen og komme grøntsager i, forme og stege de nemme kødboller (der får lidt "bid" fra chili) og endelig riste pitabrødene og give dem lidt olie og salt, så de bliver ekstra lækkert tilbehør til græskarsuppen.
Ingredienser
Kødboller
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
---|---|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
15 g
Smør
|
Suppe
1 liter
Græskarsuppe
|
|
---|---|
2
Persillerødder i stave (ca. 200 g)
|
|
3
Gulerødder i stave (ca. 200 g)
|
|
200 g
Grønne bønner i mundrette stykker
|
Pitabrød
4
Fuldkornspitabrød (ca. 300 g)
|
|
---|---|
2 tsk
Olivenolie
|
|
½ tsk
Flagesalt
|
Pynt
Røde chilipebre i ringe
|
---|
Sådan gør du
Kødboller
Suppe
Pitabrød
Ved serveringen
I stedet for at stege kødbollerne, kan du koge dem i græskarsuppen. Kom kødbollerne i suppen, når du har bragt den i kog. Kog kødbollerne i ca. 2 min. inden du tilsætter grøntsagerne.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8501 kJ / 2032 kcal
Næringsindhold pr. 100g
379 kJ / 91 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 22,5 % | 5 g |
Kulhydrat: | 46,6 % | 10,4 g |
Fedt: | 30,9 % | 3,2 g |
