Pasta med tomater og kødboller

Pasta med tomater og kødboller

30 min
Lady og Vagabonden elskede det, de fleste børn elsker det (plus de voksne).....spaghetti og kødboller. Her har vi skiftet spaghettien ud med skruer og tilføjet lidt ekstra grøntsager, men det smager stadig lige godt.

Sådan gør du

Kødboller
  • Bland oksekød, persille, citronskal og salt godt. Form farsen til ca. 30 små rustikke kødboller (a ca. 1 spsk). Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne ved jævn til kraftig varme i ca. 8 min. - ryst panden af og til. Tag de stegte kødboller op og hold dem varme.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen i ca. 8 min. til den er næsten mør. Kom løgene i kogevandet og kog i yderligere ca. 2 min. Lad pasta og løg dryppe af i et dørslag.
  • Kom tomaterne i gryden. Varm dem igennem til nogle af tomaterne begyder at briste - hjælp dem evt. på vej ved at mose med en gaffel. Tilsæt afdryppet pasta og løg sammen med salatost, hvidløg, persille, citronsaft og salt. Vend rundt og varm godt igennem. Kom retten i en stor varm skål. Drys med de lune kødboller og server straks.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11523 kJ / 2754 kcal

Næringsindhold pr. 100g

509 kJ / 122 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 26,5 % 7,9 g
Kulhydrat: 42,9 % 12,9 g
Fedt: 30,6 % 4,2 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Kødboller
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
400 g
Finthakket bredbladet persille
1 dl
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Groft salt
¾ tsk
Smør
25 g
Vand
3 liter
Groft salt
1 spsk
Tørret fuldkornsspaghetti, fx skruer
400 g
Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
3
Cherrytomater - gerne forskellige farver
400 g
200 g
Små hakkede fed hvidløg
3
Blade af bredbladet persille
2 dl
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Groft salt
¾ tsk