Oksekødsfrikadeller med cremet tomatsauce og frisk pasta

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

60+ min

Kødboller og pasta med masser af grøntsager - den går lige ind, også hos familiens yngste, er vi sikre på.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Oksekødsfrikadeller - 16 stk

  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk edelsüsspaprika
  • friskkværnet peber
  • 1 æggehvide
  • 50 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost naturel 4%
  • 2 groftrevede gulerødder (ca. 100 g)
  • 1 finthakket rødløg (ca. 100 g)
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 1 spsk finthakkede kapers
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk rapsolie

Cremet tomatsauce

  • 1 dl vand
  • 2 gulerødder i grove tern (ca. 100 g)
  • 2 melede kartofler i grove tern (ca. 100 g)
  • 1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
  • 1 grofthakket bananskalotteløg (ca. 50 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • ½ spsk koncentreret tomatpuré
  • 25 g ansjosfileter
  • ½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38% Creme Fraiche  38%
  • groftkværnet peber

Pasta med cherrytomater og squash

  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g frisk hvid pasta, fx fettucine
  • 100 g røde og gule cherrytomater i kvarte
  • ½ grøn squash i grove tern (ca. 100 g)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Oksekødsfrikadeller

Rør kødet sammen med salt, paprika og peber i ca. 1 min. Rør resten af ingredienserne i på nær olien. Lad olien blive varm i en pande ved jævn varme. Form 16 små frikadeller og steg dem ca. 5 min. på hver side. Hold dem varme.

Cremet tomatsauce

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde og tilsæt kartofler og gulerødder, lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt tomater og løg og lad det koge i yderligere ca. 20 min. Tilsæt tomatpure, ansjoser, cremefraiche og peber. Blend saucen til den er jævn. Smag til.

Pasta med cherrytomater og squash

Bring vand og salt i kog og kog pastaen i ca. 4 min. - til den er mør uden at være blød. Hæld pastaen til afdrypning i et dørslag. Kom den tilbage i gryden og vend den sammen med tomater og squash. Anret pastaen i et fad sammen med de varme frikadeller og den cremede tomatsauce. Server straks.

Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag