Oksekødsfrikadeller med cremet tomatsauce og frisk pasta
  • Arla
  • Opskrifter
  • Oksekødsfrikadeller med cremet tomatsauce og frisk pasta

Oksekødsfrikadeller med cremet tomatsauce og frisk pasta

60+ min
Kødboller og pasta med masser af grøntsager - den går lige ind, også hos familiens yngste, er vi sikre på.

Sådan gør du

Oksekødsfrikadeller
  • Rør kødet sammen med salt, paprika og peber i ca. 1 min. Rør resten af ingredienserne i på nær olien. Lad olien blive varm i en pande ved jævn varme. Form 16 små frikadeller og steg dem ca. 5 min. på hver side. Hold dem varme.
Cremet tomatsauce
  • Bring vandet i kog i en tykbundet gryde og tilsæt kartofler og gulerødder, lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt tomater og løg og lad det koge i yderligere ca. 20 min. Tilsæt tomatpure, ansjoser, cremefraiche og peber. Blend saucen til den er jævn. Smag til.
Pasta med cherrytomater og squash
  • Bring vand og salt i kog og kog pastaen i ca. 4 min. - til den er mør uden at være blød. Hæld pastaen til afdrypning i et dørslag. Kom den tilbage i gryden og vend den sammen med tomater og squash. Anret pastaen i et fad sammen med de varme frikadeller og den cremede tomatsauce. Server straks.
Energiindhold for hele retten:

6844 kJ / 1636 kcal

Næringsindhold pr. 100g

270 kJ / 64 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 28,1 % 4,5 g
Kulhydrat: 40,1 % 6,4 g
Fedt: 31,8 % 2,3 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Oksekødsfrikadeller - 16 stk
300 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 tsk Groft salt
¼ tsk Mild paprika
Friskkværnet peber
1 Æggehvide
50 g Hytteost
2 Groftrevede gulerødder (ca. 100 g)
1 Finthakket rødløg (ca. 100 g)
1 dl Finthakket bredbladet persille
1 spsk Finthakkede kapers
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 spsk Rapsolie
Cremet tomatsauce
1 dl Vand
2 Gulerødder i grove tern (ca. 100 g)
2 Melede kartofler i grove tern (ca. 100 g)
1 dåse Flåede tomater (ca. 400 g)
1 Grofthakket bananskalotteløg (ca. 50 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
½ spsk Koncentreret tomatpuré
25 g Ansjosfileter
½ dl Creme fraiche 38%
Groftkværnet peber
Pasta med cherrytomater og squash
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Frisk pasta, fx fettuccine
100 g Cherrytomater i kvarte
½ Grøn squash i grove tern (ca. 100 g)