Oksekødsfrikadeller med cremet tomatsauce og frisk pasta

Oksekødsfrikadeller med cremet tomatsauce og frisk pasta

60+ min
Kødboller og pasta med masser af grøntsager - den går lige ind, også hos familiens yngste, er vi sikre på.

Sådan gør du

Oksekødsfrikadeller
  • Rør kødet sammen med salt, paprika og peber i ca. 1 min. Rør resten af ingredienserne i på nær olien. Lad olien blive varm i en pande ved jævn varme. Form 16 små frikadeller og steg dem ca. 5 min. på hver side. Hold dem varme.
Cremet tomatsauce
  • Bring vandet i kog i en tykbundet gryde og tilsæt kartofler og gulerødder, lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt tomater og løg og lad det koge i yderligere ca. 20 min. Tilsæt tomatpure, ansjoser, cremefraiche og peber. Blend saucen til den er jævn. Smag til.
Pasta med cherrytomater og squash
  • Bring vand og salt i kog og kog pastaen i ca. 4 min. - til den er mør uden at være blød. Hæld pastaen til afdrypning i et dørslag. Kom den tilbage i gryden og vend den sammen med tomater og squash. Anret pastaen i et fad sammen med de varme frikadeller og den cremede tomatsauce. Server straks.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9147 kJ / 2186 kcal

Næringsindhold pr. 100g

361 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 25,4 % 5,4 g
Kulhydrat: 48,7 % 10,3 g
Fedt: 25,9 % 2,5 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Oksekødsfrikadeller - 16 stk
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
300 g
Groft salt
1 tsk
Mild paprika
¼ tsk
Friskkværnet peber
Æggehvide
1
50 g
Groftrevede gulerødder (ca. 100 g)
2
Finthakket rødløg (ca. 100 g)
1
Finthakket bredbladet persille
1 dl
Finthakkede kapers
1 spsk
Små finthakkede fed hvidløg
2
Rapsolie
1 spsk
Cremet tomatsauce
Vand
1 dl
Gulerødder i grove tern (ca. 100 g)
2
Melede kartofler i grove tern (ca. 100 g)
2
Flåede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Grofthakket bananskalotteløg (ca. 50 g)
1
Små finthakkede fed hvidløg
2
Koncentreret tomatpuré
½ spsk
Ansjosfileter
25 g
½ dl
Groftkværnet peber
Pasta med cherrytomater og squash
Vand
3 liter
Groft salt
1 spsk
Frisk hvid pasta, fx fettuccine
400 g
Røde og gule cherrytomater i kvarte
100 g
Grøn squash i grove tern (ca. 100 g)
½