Oksekødsfrikadeller med cremet tomatsauce og frisk pasta

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Kødboller og pasta med masser af grøntsager - den går lige ind, også hos familiens yngste, er vi sikre på.

Ingredienser

Antal portioner

Oksekødsfrikadeller - 16 stk

  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk edelsüsspaprika
  • friskkværnet peber
  • 1 æggehvide
  • 50 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 2 groftrevede gulerødder (ca. 100 g)
  • 1 finthakket rødløg (ca. 100 g)
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 1 spsk finthakkede kapers
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk rapsolie

Cremet tomatsauce

  • 1 dl vand
  • 2 gulerødder i grove tern (ca. 100 g)
  • 2 melede kartofler i grove tern (ca. 100 g)
  • 1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
  • 1 grofthakket bananskalotteløg (ca. 50 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • ½ spsk koncentreret tomatpuré
  • 25 g ansjosfileter
  • ½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38% Cremefraiche 38%
  • groftkværnet peber

Pasta med cherrytomater og squash

  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g frisk hvid pasta, fx fettucine
  • 100 g røde og gule cherrytomater i kvarte
  • ½ grøn squash i grove tern (ca. 100 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Oksekødsfrikadeller

Rør kødet sammen med salt, paprika og peber i ca. 1 min. Rør resten af ingredienserne i på nær olien. Lad olien blive varm i en pande ved jævn varme. Form 16 små frikadeller og steg dem ca. 5 min. på hver side. Hold dem varme.

Cremet tomatsauce

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde og tilsæt kartofler og gulerødder, lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt tomater og løg og lad det koge i yderligere ca. 20 min. Tilsæt tomatpure, ansjoser, cremefraiche og peber. Blend saucen til den er jævn. Smag til.

Pasta med cherrytomater og squash

Bring vand og salt i kog og kog pastaen i ca. 4 min. - til den er mør uden at være blød. Hæld pastaen til afdrypning i et dørslag. Kom den tilbage i gryden og vend den sammen med tomater og squash. Anret pastaen i et fad sammen med de varme frikadeller og den cremede tomatsauce. Server straks.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: