Oksekødsfrikadeller med cremet tomatsauce og frisk pasta
60+ min

Oksekødsfrikadeller med cremet tomatsauce og frisk pasta

Kødboller og pasta med masser af grøntsager - den går lige ind, også hos familiens yngste, er vi sikre på.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksekødsfrikadeller med cremet tomatsauce og frisk pasta

Kødboller og pasta med masser af grøntsager - den går lige ind, også hos familiens yngste, er vi sikre på.

Antal portioner

Oksekødsfrikadeller - 16 stk

  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk edelsüsspaprika
  • friskkværnet peber
  • 1 æggehvide
  • 50 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • 2 groftrevede gulerødder (ca. 100 g)
  • 1 finthakket rødløg (ca. 100 g)
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 1 spsk finthakkede kapers
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk rapsolie

Cremet tomatsauce

  • 1 dl vand
  • 2 gulerødder i grove tern (ca. 100 g)
  • 2 melede kartofler i grove tern (ca. 100 g)
  • 1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
  • 1 grofthakket bananskalotteløg (ca. 50 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • ½ spsk tomatpuré
  • 25 g ansjosfileter
  • ½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • groftkværnet peber

Pasta med cherrytomater og squash

  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g frisk hvid pasta, fx fettucine
  • 100 g røde og gule cherrytomater i kvarte
  • ½ grøn squash i grove tern (ca. 100 g)

Fremgangsmåde:

Oksekødsfrikadeller

Rør kødet sammen med salt, paprika og peber i ca. 1 min. Rør resten af ingredienserne i på nær olien. Lad olien blive varm i en pande ved jævn varme. Form 16 små frikadeller og steg dem ca. 5 min. på hver side. Hold dem varme.

Cremet tomatsauce

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde og tilsæt kartofler og gulerødder, lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt tomater og løg og lad det koge i yderligere ca. 20 min. Tilsæt tomatpure, ansjoser, cremefraiche og peber. Blend saucen til den er jævn. Smag til.

Pasta med cherrytomater og squash

Bring vand og salt i kog og kog pastaen i ca. 4 min. - til den er mør uden at være blød. Hæld pastaen til afdrypning i et dørslag. Kom den tilbage i gryden og vend den sammen med tomater og squash. Anret pastaen i et fad sammen med de varme frikadeller og den cremede tomatsauce. Server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 28 %
Print