Makaroni med krydrede kødboller

Makaroni med krydrede kødboller

30 min
Makaroni, bucatini, spaghetti....der findes et hav af forskellige slags pasta og det er sjovt at variere sortimentet. Her er det makaroni der bliver ledsaget af kødboller, grøntsager og revet ost blandet med krydderurter og citron...Mums!
https://www.arla.dk/opskrifter/makaroni-med-krydrede-kodboller/

Sådan gør du

  • Rør det hakkede kød godt med løg, krydderurter, hvidløg og salt. Form farsen til ca. 20 små kødboller på størrelse med store valnødder. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 7 min. - ryst panden af og til, så kødbollerne bliver stegt på alle sider og bevarer deres runde form.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen i ca. 7 min. Tilsæt gulerødder og bønner og kog i yderligere 2-3 min. til pastaen er mør uden at være blød. Lad pasta og grøntsager dryppe af i en sigte og kom det tilbage i gryden.
  • Bland revet ost, krydderurter og citronskal og vend blandingen sammen med pasta og grøntsager. Kom retten i en stor varm skål og server med de krydrede kødboller og et drys groftkværnet peber på toppen.
Energiindhold for hele retten:

9618 kJ / 2299 kcal

Næringsindhold pr. 100g

514 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 26,3 % 7,9 g
Kulhydrat: 44,8 % 13,6 g
Fedt: 28,9 % 4 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

350 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 Fintrevet løg (ca. 50 g)
3 spsk Hakkede krydderurter, fx bredbladet persille, merian og dild
2 Små hakkede fed hvidløg
¾ tsk Groft salt
25 g Smør
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret pasta, fx bucatini eller makaroni
4 Gulerødder i små tern (ca. 300 g)
300 g Grønne bønner i 2 cm stykker
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 dl Grofthakkede krydderurter, fx bredbladet persille, merian og dild
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Pynt
Groftkværnet peber