Pasta med svampe og kyllingekødboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Spaghetti og kødboller - en klassisk kombination, som Lady og Vagabonden har gjort så kendt og elsket. Her i en dejlig variant med svampe og salatost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Kyllingekødboller

  • 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør

Svampe

  • 10 g smør
  • 450 g blandede svampe i mundrette stykker, fx markchampignon, kejserhat, shiitake og bøgehat
  • 4 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 200 g)
  • 125 g skyllede blåbær

Pasta

Pynt

  • strimlede blade af bladselleri

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kyllingekødboller

  1. Rør kyllingekødet med citronskal, salt og peber og form det til ca. 30 små rustikke kødboller.
  2. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg kødbollerne på alle sider ved kraftig varme i ca. 5 min. Tag kødbollerne op af panden og hold dem varme.

Svampe

  1. Lad smørret blive gyldent i panden og steg de robuste svampe i ca. 3 min.
  2. Tilsæt selleri og og kødboller og steg i yderligere ca. 2 min.
  3. Kom blåbær (gem lidt til pynt) og de fine svampe (fx bøgehat) i retten og steg i ca. 1 min.

Pasta

  1. Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød.
  2. Tag osten op af lagen - gem lagen. Mos osten; den ene halvdel fint, den anden halvdel groft.
  3. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.
  4. Kom 1 dl lage fra osten i gryden sammen med den fint mosede ost og bring det i kog. Vend den afdryppede pasta i ostesaucen og kom den i et stort fad.
  5. Hæld svampeblandingen på pastaen. Pynt med den groft mosede salatost, blåbær og bladselleriblade. Server straks.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11075 kJ / 2637 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,9 g
  • Protein: 26,2 %
  • Kulhydrat: 43,1 %
  • Fedt: 30,7 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag