Pasta med svampe og kyllingekødboller

Pasta med svampe og kyllingekødboller

30 min
Spaghetti og kødboller - en klassisk kombination, som Lady og Vagabonden har gjort så kendt og elsket. Her i en dejlig variant med svampe og salatost.

Sådan gør du

Kyllingekødboller
  • Rør kyllingekødet med citronskal, salt og peber og form det til ca. 30 små rustikke kødboller.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg kødbollerne på alle sider ved kraftig varme i ca. 5 min. Tag kødbollerne op af panden og hold dem varme.
Svampe
  • Lad smørret blive gyldent i panden og steg de robuste svampe i ca. 3 min.
  • Tilsæt selleri og og kødboller og steg i yderligere ca. 2 min.
  • Kom blåbær (gem lidt til pynt) og de fine svampe (fx bøgehat) i retten og steg i ca. 1 min.
Pasta
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød.
  • Tag osten op af lagen - gem lagen. Mos osten; den ene halvdel fint, den anden halvdel groft.
  • Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.
  • Kom 1 dl lage fra osten i gryden sammen med den fint mosede ost og bring det i kog. Vend den afdryppede pasta i ostesaucen og kom den i et stort fad.
  • Hæld svampeblandingen på pastaen. Pynt med den groft mosede salatost, blåbær og bladselleriblade. Server straks.
Energiindhold for hele retten:

10757 kJ / 2571 kcal

Næringsindhold pr. 100g

464 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 27,5 % 7,5 g
Kulhydrat: 44,6 % 12,2 g
Fedt: 27,9 % 3,5 g

Ingredienser

Kyllingekødboller
400 g Hakket kyllingekød
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
10 g Smør
Svampe
10 g Smør
450 g Blandede svampe i mundrette stykker, fx markchampignon, kejserhat, shiitake og bøgehat
4 stilke Bladselleri i tynde skiver (ca. 200 g)
125 g Skyllede blåbær
Pasta
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
350 g Tørret pasta, fx spaghetti
200 g Salatost i tern
Pynt
Strimlede blade af bladselleri