Oksedeller og grønt med agurkedip

Oksedeller og grønt med agurkedip

30 min
Det er så hyggeligt at samles om et fad med gode sager, som man dypper i sin egen dip. Og i dag må I gerne spise med fingrene!

Sådan gør du

Oksedeller
  • Rør det hakkede kød godt med salt og peber. Tilsæt æggehvider, havregryn og hvidløg og rør farsen sammen. Form farsen til 16 små aflange frikadeller. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg de små oksedeller ved jævn til kraftig varme i ca. 10 min. - vend af og til. Hold frikadellerne varme.
Agurkedip
  • Rør kvark sammen med æggeblommer, hvidløg og salt. Vend agurker og purløg i og stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Rist brødet og skær det i lange strimler.
  • Anret de lune oksedeller, grøntsager og de ristede brødstrimler på et fad eller 4 tallerkener. Lav en skål med agurkedip til hver - så I kan dyppe direkte i dippen.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11214 kJ / 2680 kcal

Næringsindhold pr. 100g

500 kJ / 120 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 33,6 % 9,9 g
Kulhydrat: 38,2 % 11,3 g
Fedt: 28,2 % 3,8 g

Ingredienser

Oksedeller
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
500 g
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Æggehvider (ca. 4 spsk)
2
Finvalsede havregryn
3 spsk
Små knuste fed hvidløg
2
Smør
25 g
Agurkedip
½ liter
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
2
Lille knust fed hvidløg
1
Groft salt
¾ tsk
Finthakkede syltede agurker
175 g
Fintklippet purløg
1 dl
Speltbrød i skiver
250 g
Skyllede blade af hjertesalat
100 g
Gulerødder i lange stave - gerne i flere farver (ca. 300 g)
4
Agurk i lange stave (ca. 250 g)
1
Pynt
Fintklippet purløg