Oksedeller og grønt med agurkedip

Nøglehulsmærket opskrift

Oksedeller og grønt med agurkedip

Bedømmelse

(4 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

Det er så hyggeligt at samles om et fad med gode sager, som man dypper i sin egen dip. Og i dag må I gerne spise med fingrene!

Ingredienser

Antal portioner

Oksedeller

  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 æggehvider (ca. 4 spsk)
  • 3 spsk finvalsede havregryn
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 25 g smør

Agurkedip

  • 250 g speltbrød i skiver
  • 100 g skyllede blade af hjertesalat
  • 4 gulerødder i lange stave - gerne i flere farver (ca. 300 g)
  • 1 agurk i lange stave (ca. 250 g)

Pynt

  • fintklippet purløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Oksedeller

Rør det hakkede kød godt med salt og peber. Tilsæt æggehvider, havregryn og hvidløg og rør farsen sammen. Form farsen til 16 små aflange frikadeller. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg de små oksedeller ved jævn til kraftig varme i ca. 10 min. - vend af og til. Hold frikadellerne varme.

Agurkedip

Rør skyren sammen med æggeblommer, hvidløg og salt. Vend agurker og purløg i og stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Rist brødet og skær det i lange strimler.

Anret de lune oksedeller, grøntsager og de ristede brødstrimler på et fad eller 4 tallerkener. Lav en skål med agurkedip til hver - så I kan dyppe direkte i dippen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 38 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 22 %

Print