Oksedeller og grønt med agurkedip

30 min
Oksedeller og grønt med agurkedip

Det er så hyggeligt at samles om et fad med gode sager, som man dypper i sin egen dip. Og i dag må I gerne spise med fingrene!

Ingredienser

Oksedeller

400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Æggehvider (ca. 4 spsk)
3 spsk Finvalsede havregryn
2 Små knuste fed hvidløg
25 g Smør

Agurkedip

½ liter Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
1 Lille knust fed hvidløg
¾ tsk Groft salt
175 g Finthakkede syltede agurker
1 dl Fintklippet purløg
250 g Speltbrød i skiver
100 g Skyllede blade af hjertesalat
4 Gulerødder i lange stave - gerne i flere farver (ca. 300 g)
1 Agurk i lange stave (ca. 250 g)

Pynt

Fintklippet purløg

Sådan gør du

Oksedeller

  • Rør det hakkede kød godt med salt og peber. Tilsæt æggehvider, havregryn og hvidløg og rør farsen sammen. Form farsen til 16 små aflange frikadeller. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg de små oksedeller ved jævn til kraftig varme i ca. 10 min. - vend af og til. Hold frikadellerne varme.

Agurkedip

  • Rør kvark sammen med æggeblommer, hvidløg og salt. Vend agurker og purløg i og stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Rist brødet og skær det i lange strimler.
  • Anret de lune oksedeller, grøntsager og de ristede brødstrimler på et fad eller 4 tallerkener. Lav en skål med agurkedip til hver - så I kan dyppe direkte i dippen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10686 kJ / 2554 kcal

Næringsindhold pr. 100g

499 kJ / 119 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 31,8 % 9,3 g
Kulhydrat: 40,1 % 11,8 g
Fedt: 28,1 % 3,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/oksedeller-og-gront-med-agurkedip/