Kyllingekødboller i citronsauce
30 min

Kyllingekødboller i citronsauce

Boller i karry er populær hos rigtig mange. Hvad med at prøve en ny og forfriskende variant, hvor bollerne er lavet af hakket kyllingekød og hvor saucen er en citronsauce. Tilbehøret er en sprød og delikat agurkesalat med ingefær og ærteskud.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingekødboller i citronsauce

Boller i karry er populær hos rigtig mange. Hvad med at prøve en ny og forfriskende variant, hvor bollerne er lavet af hakket kyllingekød og hvor saucen er en citronsauce. Tilbehøret er en sprød og delikat agurkesalat med ingefær og ærteskud.

Antal portioner

Kyllingekødboller

  • 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • 3 spsk finthakket top af forårsløg
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 60 g havregryn (ca. 1½ dl)

Ingefærkrydret agurkesalat

  • 2 agurker i mundrette stykker (ca. 500 g)
  • 1½ spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 tsk koldpresset rapskimolie
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 dl ærteskud
  • 250 g tørrede fuldkornsnudler - koges
  • 7 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)

Pynt

  • finthakket top af forårsløg

Fremgangsmåde:

Kyllingekødboller

Rør det hakkede kød godt med forårsløg, salt og peber. Rør æg og mælk i og derefter havregryn. Form farsen til ca. 16 kødboller på størrelse med store valnødder.

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde og kom kødbollerne i. Kog dem ved jævn varme i ca. 5 min. Hæld vandet fra kødbollerne og tilsæt citronsaucen. Bring saucen i kog under forsigtig omrøring.

Ingefærkrydret agurkesalat

Vend imens agurker, ingefær, olie og salt sammen. Smag til, kom salaten i en skål og pynt med ærteskud.

Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen, lad dem dryppe af i en sigte og kom dem i en skål. Drys med forårsløg og hæld kødboller og citronsauce over nudlerne. Server straks sammen med den ingefærkrydrede agurkesalat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 30 %
Print