Kyllingekødboller i citronsauce
30 min
•
Boller i karry er populær hos rigtig mange. Hvad med at prøve en ny og forfriskende variant, hvor bollerne er lavet af hakket kyllingekød og hvor saucen er en citronsauce. Tilbehøret er en sprød og delikat agurkesalat med ingefær og ærteskud.
Ingredienser
Kyllingekødboller
400 g
Hakket kyllingekød
|
|
---|---|
3 spsk
Finthakket top af forårsløg
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Æg
|
|
½ dl
Mælk
|
|
60 g
Havregryn (ca. 1½ dl)
|
1½ liter
Vand
|
|
---|---|
1½ tsk
Groft salt
|
|
½ liter
Mælkesauce
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Ingefærkrydret agurkesalat
2
Agurker i mundrette stykker (ca. 500 g)
|
|
---|---|
1½ spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
2 tsk
Koldpresset rapsolie
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
2 dl
Ærteskud
|
250 g
Tørrede fuldkornsnudler - koges
|
|
---|---|
1 bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
|
Pynt
Finthakket top af forårsløg
|
---|
Sådan gør du
Kyllingekødboller
Ingefærkrydret agurkesalat
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9533 kJ / 2278 kcal
Næringsindhold pr. 100g
246 kJ / 59 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 27,8 % | 4 g |
Kulhydrat: | 52,1 % | 7,5 g |
Fedt: | 20,1 % | 1,3 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.