Kyllingekødboller i citronsauce

Kyllingekødboller i citronsauce

30 min
Boller i karry er populær hos rigtig mange. Hvad med at prøve en ny og forfriskende variant, hvor bollerne er lavet af hakket kyllingekød og hvor saucen er en citronsauce. Tilbehøret er en sprød og delikat agurkesalat med ingefær og ærteskud.

Sådan gør du

Kyllingekødboller
  • Rør det hakkede kød godt med forårsløg, salt og peber. Rør æg og mælk i og derefter havregryn. Form farsen til ca. 16 kødboller på størrelse med store valnødder.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde og kom kødbollerne i. Kog dem ved jævn varme i ca. 5 min. Hæld vandet fra kødbollerne og tilsæt sauce, citronsaft og salt. Bring saucen i kog under forsigtig omrøring.
Ingefærkrydret agurkesalat
  • Vend imens agurker, ingefær, olie og salt sammen. Smag til, kom salaten i en skål og pynt med ærteskud.
  • Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen, lad dem dryppe af i en sigte og kom dem i en skål. Drys med forårsløg og hæld kødboller og citronsauce over nudlerne. Server straks sammen med den ingefærkrydrede agurkesalat.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9498 kJ / 2270 kcal

Næringsindhold pr. 100g

247 kJ / 59 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 27,8 % 4 g
Kulhydrat: 52 % 7,6 g
Fedt: 20,2 % 1,3 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Kyllingekødboller
Hakket kyllingekød
400 g
3 spsk finthakket top af forårsløg
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Æg
1
Minimælk
½ dl
Havregryn (ca. 1½ dl)
60 g
Vand
1½ liter
Groft salt
1½ tsk
½ liter
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Ingefærkrydret agurkesalat
Agurker i mundrette stykker (ca. 500 g)
2
Fintrevet frisk ingefær
1½ spsk
Koldpresset rapskimolie
2 tsk
Groft salt
¾ tsk
Ærteskud
2 dl
Tørrede fuldkornsnudler - koges
250 g
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1 bundt
Pynt
Finthakket top af forårsløg