Pitabrød med grillede auberginer og kyllingekødboller

30 min
Pitabrød med grillede auberginer og kyllingekødboller

Farverige pitabrød fyldt med grøntsager og kyllingekødboller. Der er masser af grøntsager, mens kødbollerne mest er et dejligt lille krydderi.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Grillede auberginer

2 Auberginer i aflange skiver (ca. 600 g)
2 spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt

Kyllingekødboller

200 g Hakket kyllingekød
¼ tsk Groft salt
1 Lille finthakket fed hvidløg
2 spsk Hakkede mynteblade
3 spsk Hakket bredbladet persille
1 spsk Olivenolie

Dressing

250 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
3 spsk Vand
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Fyld

4 Fuldkornspitabrød (ca. 425 g)
200 g Små røde, gule og orange mini snackpebere i strimler
1 Rødløg i halve, tynde skiver (ca. 75 g)
3 dl Blade af mynte og bredbladet persille

Sådan gør du

Grillede auberginer

  • Læg auberginerne på en plade med alufolie og pensl dem med olie.
  • Grill auberginerne øverst i ovnen i ca. 10 min. Tag dem ud, vend skiverne og drys med salt. Grill dem færdige de sidste ca. 5 min.
  • Anret auberginerne foldet med den gyldne side udad ved serveringen.

Kyllingekødboller

  • Rør kyllingekødet godt med salt, hvidløg og krydderurter.
  • Lav ca. 24 små (a en god tsk) rustikke kødboller.
  • Lad olien blive varm i en pande. Steg kyllingekødbollerne ved kraftig varme i ca. 3 min. - ryst panden af og til så kødbollerne bliver stegt på alle sider. Tag kødbollerne op og hold dem varme.

Dressing

  • Rør kvarken glat med vand, salt og peber. Smag dressingen til.

Fyld

  • Del de 4 pitabrød på midten. Læg dem på ovnens rist og lun dem under auberginerne de sidste ca. 5 min.
  • Server de lune pitabrød med grillede auberginer, kyllingekødboller, dressing, snackpebre, rødløg og krydderurteblade.

Grill for auberginer

  • Ca. 15 min.

Grill for pitabrød

  • Ca. 5 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7716 kJ / 1844 kcal

Næringsindhold pr. 100g

404 kJ / 96 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 26,6 % 6,3 g
Kulhydrat: 47,7 % 11,3 g
Fedt: 25,7 % 2,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/pitabrod-med-grillede-auberginer-og-kyllingekodboller/