Pitabrød med grillede auberginer og kyllingekødboller

Pitabrød med grillede auberginer og kyllingekødboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Farverige pitabrød fyldt med grøntsager og kyllingekødboller. Der er masser af grøntsager, mens kødbollerne mest er et dejligt lille krydderi.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

Grillede auberginer

  • 2 auberginer i aflange skiver (ca. 600 g)
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt

Kyllingekødboller

  • 200 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 2 spsk hakkede friske mynteblade
  • 3 spsk hakket bredbladet persille
  • 1 spsk olivenolie

Dressing

Fyld

  • 4 fuldkornspitabrød (ca. 425 g)
  • 200 g små røde, gule og orange snackpebere i strimler
  • 1 rødløg i halve, tynde skiver (ca. 75 g)
  • 3 dl blade af mynte og bredbladet persille

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Grillede auberginer

  1. Læg auberginerne på en plade med alufolie og pensl dem med olie.
  2. Grill auberginerne øverst i ovnen i ca. 10 min. Tag dem ud, vend skiverne og drys med salt. Grill dem færdige de sidste ca. 5 min.
  3. Anret auberginerne foldet med den gyldne side udad ved serveringen.

Kyllingekødboller

  1. Rør kyllingekødet godt med salt, hvidløg og krydderurter.
  2. Lav ca. 24 små (a en god tsk) rustikke kødboller.
  3. Lad olien blive varm i en pande. Steg kyllingekødbollerne ved kraftig varme i ca. 3 min. - ryst panden af og til så kødbollerne bliver stegt på alle sider. Tag kødbollerne op og hold dem varme.

Dressing

  1. Rør kvarken glat med vand, salt og peber. Smag dressingen til.

Fyld

  1. Del de 4 pitabrød på midten. Læg dem på ovnens rist og lun dem under auberginerne de sidste ca. 5 min.
  2. Server de lune pitabrød med grillede auberginer, kyllingekødboller, dressing, snackpebre, rødløg og krydderurteblade.

Grill for auberginer

Ca. 15 min.

Grill for pitabrød

Ca. 5 min.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8026 kJ / 1918 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54 g
  • Protein: 24,9 %
  • Kulhydrat: 46,3 %
  • Fedt: 28,8 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag