Pitabrød med grillede auberginer og kyllingekødboller

Pitabrød med grillede auberginer og kyllingekødboller

30 min
Farverige pitabrød fyldt med grøntsager og kyllingekødboller. Der er masser af grøntsager, mens kødbollerne mest er et dejligt lille krydderi.

Sådan gør du

Grillede auberginer
  • Læg auberginerne på en plade med alufolie og pensl dem med olie.
  • Grill auberginerne øverst i ovnen i ca. 10 min. Tag dem ud, vend skiverne og drys med salt. Grill dem færdige de sidste ca. 5 min.
  • Anret auberginerne foldet med den gyldne side udad ved serveringen.
Kyllingekødboller
  • Rør kyllingekødet godt med salt, hvidløg og krydderurter.
  • Lav ca. 24 små (a en god tsk) rustikke kødboller.
  • Lad olien blive varm i en pande. Steg kyllingekødbollerne ved kraftig varme i ca. 3 min. - ryst panden af og til så kødbollerne bliver stegt på alle sider. Tag kødbollerne op og hold dem varme.
Dressing
  • Rør kvarken glat med vand, salt og peber. Smag dressingen til.
Fyld
  • Del de 4 pitabrød på midten. Læg dem på ovnens rist og lun dem under auberginerne de sidste ca. 5 min.
  • Server de lune pitabrød med grillede auberginer, kyllingekødboller, dressing, snackpebre, rødløg og krydderurteblade.
Grill for auberginer
  • Ca. 15 min.
Grill for pitabrød
  • Ca. 5 min.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7827 kJ / 1871 kcal

Næringsindhold pr. 100g

409 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 26,2 % 6,3 g
Kulhydrat: 47 % 11,3 g
Fedt: 26,8 % 3 g

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Grillede auberginer
Auberginer i aflange skiver (ca. 600 g)
2
Olivenolie
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Kyllingekødboller
Hakket kyllingekød
200 g
Groft salt
¼ tsk
Lille finthakket fed hvidløg
1
Hakkede friske mynteblade
2 spsk
Hakket bredbladet persille
3 spsk
Olivenolie
1 spsk
Dressing
250 g
Vand
3 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Fyld
Fuldkornspitabrød (ca. 425 g)
4
Små røde, gule og orange mini snackpebere i strimler
200 g
Rødløg i halve, tynde skiver (ca. 75 g)
1
Blade af mynte og bredbladet persille
3 dl