Pitabrød med grillede auberginer og kyllingekødboller
  • Arla
  • Opskrifter
  • Pitabrød med grillede auberginer og kyllingekødboller

Pitabrød med grillede auberginer og kyllingekødboller

30 min
Farverige pitabrød fyldt med grøntsager og kyllingekødboller. Der er masser af grøntsager, mens kødbollerne mest er et dejligt lille krydderi.

Sådan gør du

Grillede auberginer
  • Læg auberginerne på en plade med alufolie og pensl dem med olie.
  • Grill auberginerne øverst i ovnen i ca. 10 min. Tag dem ud, vend skiverne og drys med salt. Grill dem færdige de sidste ca. 5 min.
  • Anret auberginerne foldet med den gyldne side udad ved serveringen.
Kyllingekødboller
  • Rør kyllingekødet godt med salt, hvidløg og krydderurter.
  • Lav ca. 24 små (a en god tsk) rustikke kødboller.
  • Lad olien blive varm i en pande. Steg kyllingekødbollerne ved kraftig varme i ca. 3 min. - ryst panden af og til så kødbollerne bliver stegt på alle sider. Tag kødbollerne op og hold dem varme.
Dressing
  • Rør kvarken glat med vand, salt og peber. Smag dressingen til.
Fyld
  • Del de 4 pitabrød på midten. Læg dem på ovnens rist og lun dem under auberginerne de sidste ca. 5 min.
  • Server de lune pitabrød med grillede auberginer, kyllingekødboller, dressing, snackpebre, rødløg og krydderurteblade.
Grill for auberginer
  • Ca. 15 min.
Grill for pitabrød
  • Ca. 5 min.
Energiindhold for hele retten:

7716 kJ / 1844 kcal

Næringsindhold pr. 100g

404 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 26,6 % 6,3 g
Kulhydrat: 47,7 % 11,3 g
Fedt: 25,7 % 2,8 g

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Grillede auberginer
2 Auberginer i aflange skiver (ca. 600 g)
2 spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
Kyllingekødboller
200 g Hakket kyllingekød
¼ tsk Groft salt
1 Lille finthakket fed hvidløg
2 spsk Hakkede mynteblade
3 spsk Hakket bredbladet persille
1 spsk Olivenolie
Dressing
250 g Kvark
3 spsk Vand
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Fyld
4 Fuldkornspitabrød (ca. 425 g)
200 g Små røde, gule og orange mini snackpebere i strimler
1 Rødløg i halve, tynde skiver (ca. 75 g)
3 dl Blade af mynte og bredbladet persille