Kartoffelmousaka

Kartoffelmousaka

60+ min
Kartoffelmousaka er en lækker middelhavsinspireret opskrift. kartoffelmousakaen indeholder både kartofler og mange grøntsager og har masser af smag!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Kartoffelmousaka
  • Kom aubergineskiver i en skål og drys med salt. Lad dem stå tildækket i køleskabet i ca. 20 min.
  • Skyl aubergineskiverne i vand og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 2 min.
  • Tilsæt tomat, hvidløg, salt og peber og kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag til.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt bladselleri.
  • Læg mousakaen sammen i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm). Start med ¼ grøntsagsblanding, ⅓ aubergineskiver og ⅓ kartoffelskiver - gentag to gange og slut med grøntsagsblanding og mornaysauce.
  • Drys med ost og bag kartoffelmousakaen midt i ovnen.
  • Lad den hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. Pynt med bladgrønt og server.
Energiindhold for hele retten:

8199 kJ / 1960 kcal

Næringsindhold pr. 100g

346 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 14,6 % 3 g
Kulhydrat: 58,3 % 11,9 g
Fedt: 27,1 % 2,5 g
Mere inspiration

Her er opskriften på en anden dejlig mousaka - med kød.

Moussaka
60+ min
Moussaka
(84)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Kartoffelmousaka
2 Auberginer i ½ cm tynde skiver (ca. 350 g)
1½ tsk Groft salt
10 g Smør
3 Grofthakkede rødløg (ca. 225 g)
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
2 Små hakkede fed hvidløg
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
5 stilke Bladselleri i tynde skiver (ca. 225 g)
600 g Kartofler i tynde skiver
2½ dl Mornaysauce
50 g Revet cheddar- og maasdammerost
Pynt
Grofthakket top fra bladselleri eller bredbladet persille
Tilbehør
240 g Groft brød