Kartoffelmousaka
2 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
Kartoffelmousaka er en lækker middelhavsinspireret opskrift. kartoffelmousakaen indeholder både kartofler og mange grøntsager og har masser af smag!
Ingredienser
Kartoffelmousaka
2
Auberginer i ½ cm tynde skiver (ca. 350 g)
|
|
---|---|
1½ tsk
Groft salt
|
10 g
Smør
|
|
---|---|
3
Grofthakkede rødløg (ca. 225 g)
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
2
Små hakkede fed hvidløg
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
5 stilke
Bladselleri i tynde skiver (ca. 225 g)
|
600 g
Kartofler i tynde skiver
|
|
---|---|
2½ dl
Mornaysauce
|
|
50 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Pynt
Grofthakket top fra bladselleri eller bredbladet persille
|
---|
Tilbehør
240 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Kartoffelmousaka
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8199 kJ / 1960 kcal
Næringsindhold pr. 100g
346 kJ / 83 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 14,6 % | 3 g |
Kulhydrat: | 58,3 % | 11,9 g |
Fedt: | 27,1 % | 2,5 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.