Kartoffelmousaka

2 timer
Arbejdstid: 30 min
Kartoffelmousaka

Kartoffelmousaka er en lækker middelhavsinspireret opskrift. kartoffelmousakaen indeholder både kartofler og mange grøntsager og har masser af smag!

Ingredienser

Kartoffelmousaka

2 Auberginer i ½ cm tynde skiver (ca. 350 g)
1½ tsk Groft salt
10 g Smør
3 Grofthakkede rødløg (ca. 225 g)
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
2 Små hakkede fed hvidløg
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
5 stilke Bladselleri i tynde skiver (ca. 225 g)
600 g Kartofler i tynde skiver
2½ dl Mornaysauce
50 g Revet cheddar- og maasdammerost

Pynt

Grofthakket top fra bladselleri eller bredbladet persille

Tilbehør

240 g Groft brød

Sådan gør du

Kartoffelmousaka

  • Kom aubergineskiver i en skål og drys med salt. Lad dem stå tildækket i køleskabet i ca. 20 min.
  • Skyl aubergineskiverne i vand og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 2 min.
  • Tilsæt tomat, hvidløg, salt og peber og kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag til.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt bladselleri.
  • Læg mousakaen sammen i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm). Start med ¼ grøntsagsblanding, ⅓ aubergineskiver og ⅓ kartoffelskiver - gentag to gange og slut med grøntsagsblanding og mornaysauce.
  • Drys med ost og bag kartoffelmousakaen midt i ovnen ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad den hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. Pynt med bladgrønt og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8199 kJ / 1960 kcal

Næringsindhold pr. 100g

346 kJ / 83 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 14,6 % 3 g
Kulhydrat: 58,3 % 11,9 g
Fedt: 27,1 % 2,5 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelmousaka/