Spicy kål med kyllingekødboller

Spicy kål med kyllingekødboller

30 min
De små saftige kyllingekødboller bliver serveret sammen med nudler, kinakål og en dejlig spicy fløde med smag fra det asiatiske køkken. Kinakål har ikke det bedste ry, men smager faktisk dejligt, med en lidt nøddeagtig fin smag, når den bliver varm.

Sådan gør du

Kyllingekødboller
  • Rør det hakkede kød med salt og peber. Form kødet til 30-32 rustikke, små kyllingekødboller.
  • Lad olien blive varm i en pande og steg kødbollerne ved kraftig varme i ca. 5 min. - ryst panden af og til så kødbollerne bliver stegt på alle sider.
  • Hold kyllingekødbollerne varme.
Spicy kål
  • Kom nudlerne i en stor tykbundet gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 3-4 min. under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad nudlerne dryppe af i en sigte.
  • Skær den ene af limefrugterne i både (til servering), riv skallen og pres saften af den anden.
  • Bring fløden i kog i gryden. Tilsæt limeskal og -saft, ingefær, chili, fiskesauce og salt. Bring fløden i kog under omrøring.
  • Vend nudlerne i fløden og skru ned til jævn varme.
  • Kom kinakålen i gryden og varm retten igennem i ca. 1 min. til kålen lige er faldet sammen.
  • Anret den spicy kål i et stort fad og top op med kyllingekødboller, koriander, limebåde og chiliringe. Server straks.
Energiindhold for hele retten:

7994 kJ / 1911 kcal

Næringsindhold pr. 100g

396 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 29,5 % 6,9 g
Kulhydrat: 50,4 % 11,7 g
Fedt: 20,1 % 2,1 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Kyllingekødboller
Hakket kyllingekød
400 g
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Rapsolie
2 spsk
Spicy kål
Tørrede fuldkornsnudler
250 g
Vand
2 liter
Groft salt
2 tsk
Limefrugter
2
Madlavningsfløde
¼ liter
Fintrevet frisk ingefær
2 spsk
Finthakket rød chilipeber
2 spsk
Thai fiskesauce
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Strimlet kinakål
600 g
Frisk koriander
2 dl
Pynt
Rød chilipeber i tynde ringe
1