Spicy kål med kyllingekødboller

Spicy kål med kyllingekødboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

De små saftige kyllingekødboller bliver serveret sammen med nudler, kinakål og en dejlig spicy fløde med smag fra det asiatiske køkken. Kinakål har ikke det bedste ry, men smager faktisk dejligt, med en lidt nøddeagtig fin smag, når den bliver varm.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

Kyllingekødboller

  • 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk rapsolie

Spicy kål

  • 250 g tørrede fuldkornsnudler
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 2 limefrugter
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber
  • 2 spsk thai fiskesauce
  • ½ tsk groft salt
  • 600 g strimlet kinakål
  • 2 dl friske korianderblade

Pynt

  • 1 rød chilipeber i tynde ringe

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Kyllingekødboller

  1. Rør det hakkede kød med salt og peber. Form kødet til 30-32 rustikke, små kyllingekødboller.
  2. Lad olien blive varm i en pande og steg kødbollerne ved kraftig varme i ca. 5 min. - ryst panden af og til så kødbollerne bliver stegt på alle sider.
  3. Hold kyllingekødbollerne varme.

Spicy kål

  1. Kom nudlerne i en stor tykbundet gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 3-4 min. under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad nudlerne dryppe af i en sigte.
  2. Skær den ene af limefrugterne i både, riv skallen og pres saften af den anden.
  3. Bring fløden i kog i gryden. Tilsæt limeskal og -saft, ingefær, chili, fiskesauce og salt. Bring fløden i kog under omrøring.
  4. Vend nudlerne i fløden og skru ned til jævn varme.
  5. Kom kinakålen i gryden og varm retten igennem i ca. 1 min. til kålen lige er faldet sammen.

Anret den spicy kål i et stort fad og top op med kyllingekødboller, koriander og chiliringe. Server straks.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8253 kJ / 1973 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,9 g
  • Protein: 27,2 %
  • Kulhydrat: 48,7 %
  • Fedt: 24,1 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag