Kylling i flødesauce

Kylling i flødesauce

30 min
Kylling i flødesauce....det kunne lyde lidt tungt, men det er denne ret ikke. Vi har nemlig valgt at bruge kyllingebryst og madlavningsfløde 8%. Så I kan nyde den lækre smag og konsistens - uden alt for meget fedt.

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Tilsæt vand, hvidløg, rosmarin og salt og braiser kyllingefileterne ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Tag låget af panden, tilsæt fløde og kog kyllingefileterne ved kraftig varme i ca. 2 min. - rør af og til. Smag til.
Lun grønkålssalat
  • Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrerne i ca. 1 min. Skru ned til jævn varme og tilsæt pærer, grønkål og salt og svits i yderligere ca. 2 min. Smag til. Kom den lune grønkålssalat i en skål og drys med nødder. Server salaten sammen med kyllingefileter i flødesauce og nykogte ris.
Energiindhold for hele retten:

9401 kJ / 2247 kcal

Næringsindhold pr. 100g

546 kJ / 130 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 27,4 % 8,8 g
Kulhydrat: 44,1 % 14,2 g
Fedt: 28,5 % 4,2 g

Ingredienser

15 g Smør
4 Kyllingefileter (ca. 500 g)
2 spsk Vand
3 Store pillede fed hvidløg i halve
2 dl Små rosmarinkviste
1 tsk Groft salt
2½ dl Madlavningsfløde
Lun grønkålssalat
10 g Smør
2 Porrer i tynde ringe (ca. 250 g)
3 Pærer i tynde både, fx conference (ca. 250 g)
100 g Groft strimlede grønkålsblade
½ tsk Groft salt
25 g Hakkede hasselnøddekerner
Tilbehør
240 g Brune ris - koges