Kylling i flødesauce

30 min
Kylling i flødesauce

Kylling i flødesauce....det kunne lyde lidt tungt, men det er denne ret ikke. Vi har nemlig valgt at bruge kyllingebryst og madlavningsfløde 8%. Så I kan nyde den lækre smag og konsistens - uden alt for meget fedt.

Ingredienser

15 g Smør
4 Kyllingefileter (ca. 400 g)
2 spsk Vand
3 Store pillede fed hvidløg i halve
2 dl Små rosmarinkviste
1 tsk Groft salt
2½ dl Madlavningsfløde

Lun grønkålssalat

10 g Smør
2 Porrer i tynde ringe (ca. 250 g)
3 Pærer i tynde både, fx conference (ca. 250 g)
100 g Groft strimlede grønkålsblade
½ tsk Groft salt
25 g Hakkede hasselnøddekerner

Tilbehør

3 dl Brune ris - koges

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Tilsæt vand, hvidløg, rosmarin og salt og braiser kyllingefileterne ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Tag låget af panden, tilsæt fløde og kog kyllingefileterne ved kraftig varme i ca. 2 min. - rør af og til. Smag til.

Lun grønkålssalat

  • Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrerne i ca. 1 min. Skru ned til jævn varme og tilsæt pærer, grønkål og salt og svits i yderligere ca. 2 min. Smag til. Kom den lune grønkålssalat i en skål og drys med nødder. Server salaten sammen med kyllingefileter i flødesauce og nykogte ris.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8977 kJ / 2146 kcal

Næringsindhold pr. 100g

444 kJ / 106 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 24,7 % 6,4 g
Kulhydrat: 46,3 % 12,1 g
Fedt: 29 % 3,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-i-flodesauce1/