Sprød kyllingesalat med thaifløde

Sprød kyllingesalat med thaifløde

30 min
Sprød kyllingesalat med hjemmelavet thaifløde – måske din nye yndlingsdressing? Et godt mix af danske råvarer og krydderier kendt fra det thailandske køkken. Dressingen består af fløde, smagt til med sojasauce, limeskal og -saft og hvidløg. Den knasende sprøde salat toppes op med frisk koriander og giver en herlig thai/dansk smagskombination.

Sådan gør du

Nudler og kylling
  • Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt.
  • Efter 2-3 min. under omrøring er nudlerne ”løst op” og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Drys kødet med salt.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side.
  • Steg kødet ved svag varme i ca. 8 min.
  • Riv kyllingekødet i strimler med en gaffel. Tør panden af.
Thaifløde
  • Kom fløden i panden sammen med sojasauce, limeskal, -saft, hvidløg, løg og sukker.
  • Bring fløden i kog og smag til.
Sprød kyllingesalat med thaifløde
  • Lad vandkastanjerne dryppe af i en sigte. Vend dem sammen med salatblade, sukkerærter, radiser og nudler i en stor skål. Tilsæt kyllingekød og hæld den lune fløde over. Pynt med cashewnødder og korianderblade.

Du kan erstatte vandkastanjer med bambusskud - eller med friske jordskokker. Du kan spice salaten op med tynde skiver af frisk rød chili.

Energiindhold for hele retten:

10666 kJ / 2549 kcal

Næringsindhold pr. 100g

539 kJ / 129 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 23,9 % 7,6 g
Kulhydrat: 50,9 % 16,2 g
Fedt: 25,2 % 3,7 g
Mere inspiration

Prøv en klassisk hjemmelavet kyllingesalat.

Kyllingesalat
25 min
Kyllingesalat
(1)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Nudler og kylling
250 g Tørrede fuldkornsnudler
2 liter Vand
1 tsk Groft salt
3 Kyllingefileter (ca. 400 g)
½ tsk Groft salt
15 g Smør
Thaifløde
¼ liter Madlavningsfløde
2 spsk Sojasauce
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset limesaft
2 Små finthakkede fed hvidløg
3 Bananskalotteløg i tynde skiver (ca. 100 g)
1 spsk Rørsukker
1 dåse Vandkastanjer i tynde skiver (ca. 140 g)
2 Hjertesalat i mindre stykker (ca. 150 g)
200 g Sukkerærter i tynde strimler
100 g Radiser eller ræddiker i tynde skiver
Pynt
Grofthakkede cashewnødder
Frisk koriander