Sprød kyllingesalat med thaifløde
30 min

Sprød kyllingesalat med thaifløde

Hjemmelavet thaifløde – måske din nye yndlingsdressing? Her sammen med en knasende sprød salat.
Bedømmelse (35 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprød kyllingesalat med thaifløde

Hjemmelavet thaifløde – måske din nye yndlingsdressing? Her sammen med en knasende sprød salat.

Antal portioner
  • 250 g tørrede fuldkornsnudler
  • 2 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 3 kyllingefileter (ca. 400 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 15 g smør

Thaifløde

  • 1 dåse vandkastanjer i tynde skiver (ca. 140 g)
  • 2 hjertesalat i mindre stykker (ca. 150 g)
  • 200 g sukkerærter i tynde strimler
  • 100 g radiser i tynde skiver

Pynt

  • grofthakkede cashewnødder
  • friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 2-3 min. under omrøring er nudlerne ”løst op” og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.

Drys kødet med salt. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Steg kødet ved svag varme i ca. 8 min. Riv kyllingekødet i strimler med en gaffel. Tør panden af.

Thaifløde

Kom fløden i panden sammen med sojasauce, limeskal, -saft, hvidløg, løg og sukker. Bring fløden i kog og smag til.

Lad vandkastanjerne dryppe af i en sigte. Vend dem sammen med salatblade, sukkerærter, radiser og nudler i en stor skål. Tilsæt kyllingekød og hæld den lune fløde over. Pynt med cashewnødder og korianderblade.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,3 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 24 %
Print