Sprød kyllingesalat med thaifløde
30 min
•
Sprød kyllingesalat med hjemmelavet thaifløde – måske din nye yndlingsdressing? Et godt mix af danske råvarer og krydderier kendt fra det thailandske køkken. Dressingen består af fløde, smagt til med sojasauce, limeskal og -saft og hvidløg. Den knasende sprøde salat toppes op med frisk koriander og giver en herlig thai/dansk smagskombination.
Ingredienser
Nudler og kylling
250 g
Tørrede fuldkornsnudler
|
|
---|---|
2 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
3
Kyllingefileter (ca. 400 g)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
15 g
Smør
|
Thaifløde
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
2 spsk
Sojasauce
|
|
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
3
Bananskalotteløg i tynde skiver (ca. 100 g)
|
|
1 spsk
Rørsukker
|
1 dåse
Vandkastanjer i tynde skiver (ca. 140 g)
|
|
---|---|
2
Hjertesalat i mindre stykker (ca. 150 g)
|
|
200 g
Sukkerærter i tynde strimler
|
|
100 g
Radiser eller ræddiker i tynde skiver
|
Pynt
Grofthakkede cashewnødder
|
|
---|---|
Frisk koriander
|
Sådan gør du
Nudler og kylling
Thaifløde
Sprød kyllingesalat med thaifløde
Du kan erstatte vandkastanjer med bambusskud - eller med friske jordskokker. Du kan spice salaten op med tynde skiver af frisk rød chili.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10666 kJ / 2549 kcal
Næringsindhold pr. 100g
539 kJ / 129 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 23,9 % | 7,6 g |
Kulhydrat: | 50,9 % | 16,2 g |
Fedt: | 25,2 % | 3,7 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.