Marineret kylling med kernesalat og ingefærdressing

Marineret kylling med kernesalat og ingefærdressing

30 min
En dejlig ret som bindes fint sammen af den krydrede ingefærmarinade. Noget bruges til at marinere kyllingekødet i og resten bruges som dressing.

Sådan gør du

Ingefærmarinade
  • Vend kvark med honning, ingefær, hvidløg og krydderier i en skål. Tag halvdelen fra og kom det i en frysepose. Lad resten af marinaden blive i skålen og gem den til dressingen.
  • Flæk kyllingeinderfileterne og kom dem i posen med marinade. Vend godt rundt, så marinaden fordeler sig på kødet. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kyllingekødet ved kraftig varme i ca. 4 min. - vend af og til. Tag kødet op og hold det varmt.
Kernesalat
  • Knug savojkålen godt med salt, til den falder lidt sammen og bliver fugtig. Vend kålen sammen med de kogte kerner og kom blandingen i et stort fad. Top op med gulerodsstrimler, appelsinfileter og nødder.
Ingefærdressing
  • Vend appelsinsaft i resten af ingefærmarinaden og smag dressingen til. Server sammen med de lune stegte kyllingeinderfileter og kernesalat.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9623 kJ / 2300 kcal

Næringsindhold pr. 100g

418 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 29,9 % 7,4 g
Kulhydrat: 49,2 % 12,1 g
Fedt: 20,9 % 2,4 g
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Ingefærmarinade
250 g
Flydende honning
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
2 tsk
Lille hakket fed hvidløg
1
Madraskarry
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Rensede kyllingeinderfileter
400 g
Smør
20 g
Kernesalat
Fintstrimlet savojkål
300 g
Groft salt
1¼ tsk
Kold eller lun kogt perlespelt (af 240 g rå)
650 g
Gulerødder i tynde strimler (ca. 150 g)
3
Appelsiner
150 g appelsinfileter af 2
Hakkede hasselnøddekerner
50 g
Ingefærdressing
Friskpresset appelsinsaft
3 spsk